Saturday, 26 December 2009

Haven't Met You Yet

"And I Know Someday That It'll All Turn Out
You'll Make Me Work So We Can Work To Work It Out
And I Promise You Kid That I'll Give So Much More Than I Get
I Just Haven't Met You Yet..."




Haven't Met You Yet by Michael Buble is my current favourite song ever, hehehe.
This song is full of joy n i really love to see d video clip...n i'm not really sure how many time i've watched that video hehe.

What a happy song with a happy video. N not forget i also like d lady in that video.. what a lovely gal...n i really like her hair very much... n of cos i wish to have that style of hair too...hehe.
(Hummm... i think it's been ages from d last time i had my haircut...i think that was in Mac / June tis year...)

Taraaa... Ini Lah di hasilnya


Taraaaa... haha, selepas seharian saya bertungkus lumus memberikan wajah baru kpd blog saya, ini lah hasilnya...

Tapi,,... tengah2 sibuk menghapdet tuh, dh ada yg komen,, sape lagi kalo bukan si Ckin itu..hihi.
Katanya, dia suka lagi rupa blog saya yg lama.... (huuu, sbnrnya say pn suka sgt yg lama itu).
Tapi, FYI... saya memang memilih utk ubah rupa blog saya ni sempena tahun baru...
Tema yg dipilih, sudah pasti NEW YEAR Theme...
Sebenarnya motif utama saya ubah rupa blog saya ni, apa lagi ... nk tambah segala mcm widget2 baru...

Kalo sblm ni, sy lebih suka jadi seorang yg kreatif dgn membuat sndiri coding2 utk blogskin saya.. a.k.a teknik classic namanya... (humm, kalo coding lagi lama... sbb sy amat particular dlm pemilihan font type, font size n font color).
Pendek kata, proses dia lagi rumit..

Untuk memudahkan saya tambah new widgets eg Followers, Linkwithin etc. tu, saya pilih utk ambik readymade template kt blogger.com.
Kelebihan dia dr segi additional widgets tu laaa... tapi, kekurangannya... terpaksa laa ikut jer template yg sedia ada, dr segi font type, font size... font color jer leh ubah, tp agak limited.

So, ape lagi??? Ada nak komen lagi psl rupa baru blog ILA RAMLI ni???
Haaa, jgn segan2.. sila la komen kalo berani...hihi

crazy thing ......... ???

"So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes"



Ini sebenarnya kisah pada 23 Disember 2009 (Rabu).
Saya bgtau itu orang bhwsnya saya terserempak dgn salah seorang mahramnya..yg ntah kenapa asyik senyum2 ceria dekat sy.. hehe
Itu org kata 'itu mungkin petanda persetujuan awak sbg iparnya...' ahahaha :P
(hahaha, another joke from that somebody!!! walla...)

yet.. in that afternoon..
that somebody suddenly asked me a question that i've never think d answer before ..
Hummm, it's sound so weird...but once again i just assumed that was another joke of d day, againnn!!! (even, deep in my heart... felt a bit nervous)

wht i'm thinking until now is.... WHY ME???
that somebody is not d 1st one to ask me d same question....
but once again... WHY ME???

n yet... late yesterday evening ......... i just sms that somebody, my answer is; i still looked at tht matter as a joke from him.......
Humm.. sorry to dissapoint u!!!

No boundaries ???

I fought to the limit to stand on the edge
What if today is as good as it gets
Don't know where the future's heading
But nothing's gonna bring me down
I jumped every bridge
And I've run every line
I risk being safe
But I always knew why
I always knew why
So here i am still holding on



Seperti biasa, hidup bekerja nih mg penuh ke'bizi'an yg amat di penghujung thn ni.
Apakan daya, bukan diminta tapi keadaan yg meminta.. huu
Keadaan saya yg bz amat nih menyebabkan somebody itu rasa tak boleh terima kenyataan itu, lalu memberikan sy satu statement yg agak pedas pada saya.

Dalam hati saya " haih, nape laa susah sgt nk faham. Kalo say boleh faham job dia, kenapa dia tak boleh faham job sy??"
Statement pedas dia siap ditambah hangatnya dgn perbandingn terhadap kenalan dia yg kunun2 lebih besar pangkatnya dr saya, tp takdek laaa terlalu2 bz mcm saya..
Well, pd saya..kalo skang nih takleh accept my life...huh, apatah lg in d future???
Humm.. sy ni mudah jer orgnya, u take it..or u leave it.
Emel pedas somedbody itu, sy reply juga dgn agak panjang... n it was ended wth wassalam.

N late that nite........tht somebody mengsms kunun2 that emel was written by another somebody which he claimed as somebody who is responsibled of how we met.
But for me... it was just another way to escape himself......
whuttt daaa ????

Ended

Meet me halfway

"Can you meet me half way (I'll meet you halfway)
Right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish"



Si wak ada mengsms sy beberapa hari yg lalu..........
Katanya dia pn masih juga ada ingat sama saya; mcm sy yg sentiasa diselubungi misteri kenapa masih teringat2 memori itu,,,,,,,

Saya sesungguhnya sudah pasti gembira dgn cerita itu...
Tapi, pada masa yg sama sudah pasti lara jiwa jua..
Oh...mengapa begini keadaannya???
Hummm...katanya dia masih menanti saat itu..
Tapi, pada saya semakin dinanti semakin menjauh pergi...apakah???

Friday, 11 December 2009

Nape mata tak nak pejam lagi nih???

Haih... ini lah masalahnya kalo saya dah mengadap laptop nih...
Kalo dh start online... mmg mata saya nih jadi susah sgt nk lelap...
Kalo dh start jari nih ligat kt keyboard, memang susah nak berhenti
Ntah nape tadi leh lak saya terkedek2 bukak 'buku wajah' my ex.... hmmm, dh lama tak tgk muka dia agaknya. Haih...susah betul !!! Yer laaa kenangan manis bukan senang nak dibuang macam tu saje.......... pendek kata memang akan sentiasa teringat. Kadang2 saya fikir, ingatan saya pada dia yg menyebabkn saya membataskan tahap relationship saya ngn org lain. Kalo diikutkan mmg unfair pd org lain itu. Hummm...
Memang laa saya ni seorang yg optimis...tp, sy juga seorang yg jenis tak mudah lupa pd setiap apa yg berlaku. Tapi...saya bukan seorang pendendam. What ever it is, just let go... so we will live in peace. Mengingat pada yg manis saje....yg tak berapa nak manis, masin, pahit, kelat sume tuh...tolak ke tepi... yg itu anggap jer laaa tak berlaku, just let go... tp jadikan sebagai sempadan.
Bout my future life nih, kadang2 sy fikir betul ke??? Haih, nape laa cuti saya hari tuh pendek sajer... Kan best kalo leh cuti lagi lama... leh laa spend masa betul2. Ummm...kehidupan pjj ni mmg mcm nih. PJJ?? Again ??? haih...

Thursday, 10 December 2009

jeles tul aku..

Huuuu...
Malam nih sy berkesempatan menjenguk blog2 member... (almaklum la dah agak lama tak jadi blogger gal nih.. hehe)... jeles sungguh melihat kecomelan blog2 dorang yg cantek dengan gambar n citer2 yg menarek tuh.

Saya???
Bahan2 , bukti2 espc gambar2 tuh sume mmg dah ada tp tersimpan elok jer....tak tau nape dua tiga menjak nigh rasa tak sempat sangat nk blogging.. huuu

Saya sebenarnya baru masuk ofis setelah 2 minggu ++ bersukaria bercuti raya haji n out station sakan (walau pn agak penat). Rasa len macam skit bila masuk ofis hari nih. Sebab2 nya adalah seperti berikut :

1. Dah agak lama tak bangun bersiap pegi keje pagi2 buta... hari nih terpaksa laaa berbuat demikian
2. Bila nak iron baju, baru perasan hari nih Khamis.. aiseh.. kena laaa iron baju batik yg degil2 tuh... n at last ambik baju batik biru yg tak bape degil ngn iron2 tuh.
3. Bila masuk ofis, aaarrgghhh,, banyak nyer benda nak kena buat.. tapi rasa blur sajer,,, tak tau nak start dari mana ??? hummm.. at last ambik buku catatan harian tuh,,, buat checklist.
4. Rasa lain macam jugak nak pasang lagu kt pc kuat2... ummm... so hari nih, tutup telinga ngn earphone. Terasa macam student laaa pulak.... (mula laa teringat zaman student...kisah bersama N... N yang tiba2 wat seprais kunun nak bagi aku terkejut..punya laa dia tegur aku ngn ramahnya masa saya sibuk belek2 buku kat situ....walhal saya tak dengar pape pun sebab telinga dah sumbat ngn walkman masa tuh............). Saya rasa pasnih sy nak tutup telinga aje selalu, supaya tak dengar bunyi2an yang tidak berkaitan,,,, huu. Apakah???
5. Terpaksa menyeberang jalan untuk makan bekfes... selama nih makan kt umah ajer.. n makan kt hotel yg boleh pilih nak makan ape saje... sekali hari nih terpaksa laa kembali kpd rutin yg sama... memandang makanan yg membosankn tuh. Huhu. Sib baik laaa lunch time, my ofcmates rajin bawak keta dia kuar makan kt luar. Yeah.... I like !!!
5. Rasa lain mcm lak nk layan gayut n sms time ofis nih... haih. Yer la, kalo kosentret ngn henpon tuh, at last mmg tak wat keje satu hari. Nak tak nak, terpaksa laa suh orang sebelah sana tuh stop sms n call time ofc hour (aaarghh,,buhsan tul!!!). Hummm... best nyer mengingatkan tempoh cuti yg lama tuh.. HEAVEN tul!!!! Best leh gi jalan2...lepak2...berseronok...shopping... travel dalam negeri.... pendek kata, best lah cuti lama2 nih.. hehe :P


Adohai... laparnya saya.. (Huuu..rupanya lum dinner lagi nih...) tapi malas nak makan....!!! Perut kata lapar...otak kata malas laaa nak bangun. Bangun ke tak ni??? Bangun ke tak?? Bangun makan , KENYANG. Malas bangun, LAPAR ... kebulur???
Argghhhh... malasnya. Tapi bangun laaa.... (bangun laa ila... huu)

Sooo???
Kena la stop dulu jadi blogger gal malam nih...
Berenti makan dulu.......
huuuu..

Monday, 23 November 2009

Akhirnya....

Akhirnya malam ni, saya berjaya jugak laaa untuk mula mengarang somethin in my blog... (err, rasanya mungkin sbb baca komen si Ckin yg jauh dr arab saudi sana..hee, thanx laa sbb sudi jenguk blog aku yg tak seberapanya ini..huu)

---> sebenarnya kesempatan mengarang mlm nih sbbnya ialah mengisi masa sambil2 tunggu page Naruto loading sepenuhnya...hehehe ;P (kalo dh hantu kartun, mmg camnih)

Kalo tengok history penulisan saya dlm blog nih, dh hampir sebulan laa saya tak menulis apa2. Memang lepas raya puasa itu hari, hidup saya memang sangat bz. Kebetulan banyak sangat projek baru... Huuu, penat betul.

Mari dengar kisah saya :

1. Kisah khas untuk Ckin
Ckin, kalo ko nk tau. Last wednesday (9/11/09)...last minute aku kena wat audit kt BTUP. Nak tak nak, aku kena laa pegi wat keje aku tuh kn walaupn sbnrnya aku agak marah ngn tugasan last minute tatkala aku tgh pening ngn mcm2 keje termasuk menyetelknn assignment PPK aku. Memang tensen beb. Pastuh aku gi tingka 12, mak wan ko kena laa entertain aku.....pastuh ada banyak laaa menda2 yg dia takde n kurang pasti. Nak dijadikan cerita, kakak si syam muncul lepas tuh (dia baru balik miting agaknya)...terus mak wan pas kt dia, sbb mak wan tensen ngn dia yg tak bagi dokumen iso tuh kt dia. Pastuh, jadik laa adegan bertekak secara aman kt depan mata aku nih hah..huuu. (malas aku nk campur...wat2 tak dengar aje laaa). Tp dr perkisahan mereka berdua itu, dptlah aku simpulkn bahawasanya mak wan sgt konvensional..tak reti bab2 attachment dlm emel n nakkan doc dibagi secara hardcopy jugak. Pendek kata mak wan mmg tak ngam ngn kakak syam , kan???
2. Kisah saya ngn PPK
Haih, ini pn menyebabkan hidup saya huru hara sepanjang bulan november nih. Apa taknya, short notice. Mana nak ready nyer. Bila check 2 minggu sblm tuh, keputusannya saya tidak terpilih untuk sit PPK nih (2-5 Nov 09). Tapi disebabkan satu kes, tiba2 3 hari sblm tarikh itu, tiba2 dioffer laa pulak. Nak tak nak kena laa ambik. Ingatkan 2-5 Nov terus abes, rupanya mmg bikin sengsara idup gue!!! 2-5 terpaksa sit exam bertulis. Another week for d viva. N another for submit d assignment!!! Arrgggghh...pada masa yang sama jugak, saya terpaksa setelkn sume projek2 di bawah tadbiran bog boss lama saya yg last service nyer di bpsm pd 30 okt itu. Pendek kata, memang tunggang langgang idup saya di minggu terakhir oktober dan 2 minggu terawal november.
3.Kisah saya ngn baby bluehaze
Wakaka...my new baby blue haze itu. Akhirnya baru smlm dorang2 di bpsm mengetahui akan wujud new baby saya nih. Port Dickson itu menjadi saksi segalanya...hahaha. Sume terkejut dgn baby saya itu. Yg paling awal menegur adalah my boss.. Hihihi. Sorry guys...mybe u all never know that i am somebody that dont like to show off!! My baby tuh baru berusia sebulan lebih..... (nanti, saya masukkan laaaa imej dia kt cni..hee)
4. Kisah saya dan mama
Akhirnya mama ikut juga apa yg saya suggestkan. Bagus laa mama. Memang itu yang terbaik dan sepatutnya itu perkara yang sepatutnya dibuat dari dulu. Apapun, tingal 2 hari lagi... then, saya akan balik kampung utk menunaikan ibadah korban. Ini memang niat saya seteah hampir 3 tahun tidak pulang beraya aidiladha. Uh, saya teringin sgt nak makan ketupat daun palas tuh, rindu tul... n serunding best ++ keropok lekor favaourite saya yg hanya mama saya jer yg tau sape penjualnya. Bestnyer, tak sabar nak balik.
5. Kisah saya n famili day event..Setelah sekian lama dirancang, akhirnya menjadi kenyataan jua. 20-21 november menjadi tanggal berjayanya event nih dilaksanakan. Saya rasa lega sangat event nih sukses. Saya sebagai teraju utama event nih, rasa sangat hepi bila tengok semua orang berseronok pada hari itu. Penat memang laa penat sangat, tapi best.. really enjoyed n had fun... yeah!!!!!

Ok laaa... rasanya cukup laaa 6 citer pendek kali ini.
Till d next posting.... full wth details including d pictures... hehe
C ya!!!

Friday, 2 October 2009

emm.. masih busan.......

Tak tau ler kenapa...??
Lepas cuti raya sakan nih.. terus takdek mood nak masuk ofis..
nak keje??? lagi laaa rasa takdek mood..
tapi mcm mana pun. .. keje tetap keje..
sume main nak cepat ajer...
tapi ok jugak.. lagi cepat buat... lagi cepat setel..
lagi cepat otak nih leh rileks...
uhh....

Saya pernah bincang dengan geng saya si CK pasal kes takdek mood nih. Rupanya dia pun sama macam saya, hahaha :D. Saya kata kat CK, ini nasib baik kt ofis ada geng2 sekepala, kalo tak mau jadi robot ajer. Hidup kat ofis langsung tak berseri n berseni (errr.. ya ke seni??? heee)

Seminggu ni, kehidupan saya... datang ofis awal..balik ofis awal..
Yer laaa seminggu nih, mama saya kat umah saya. So, kena laa balik awal selalu, temankan dia kt umah tuh, kesian lak dok sorang2.
Nak bawak jenjalan malam2..??? Hemm, dah tak tau nak bawak ke mana??
Lagi pun rasa macam penat badan aje lepas naik raya nih.. mungkin sebab raya dah over macam2???

Ehmm....
Macam mana nih?? Bila agaknya leh rasa sonok balik kat dunia ofis nih???
Haih... motivasi.. motivasi...(nak ambik ape lak sebagai pemangkin nih?? huuu..

Friday, 4 September 2009

tulisan ke-2 di bulan ramadhan ...

Petang ini, tiba2 teringat nk buka blog sy nih...
dh agak lama diabaikan...
emmm.. mungkin sbb saya sibuk dgn dunia hobi baru saya???
mungkin juga sebab bulan puasa, sy melayari internet pn sekadar jenguk fesbuk saya tuh n chatting sekali sekala dgn kengkawan yg tiba2 muncul menyapa...

Tapi, tadi saya menjenguk blog geng2 bloggers saya..
Wah... terus terfikir betapa lamanya saya tak jenguk blog sendiri...

Apa yer nak tulis sini???

1. Smlm, pada tanggal 3/9/2009 (Khamis), hari ini dalam sejarah hidup saya. Untuk pertama kalinya saya terperangkap dalam lif menara ofis saya selama 40 minit... huhu. Pengalaman pertama, walaupun agak gabra juga, tapi alhamdulillah... sy rasa berkat pengalaman sy jadi 'puteri bomba' dulu, sy agak tenang hadapi ujian itu. Saya spt biasa akan cuba optimis. Saya anggap ini semua pengalaman hidup. Pada saya, tak semua orang berpeluang merasai pengalaman mcm nih. Apapun, syukur... sy selamat keluar dr lif itu dgn normal. Tapi spt biasa, sy akan wawarkan kisah sejarah ni dlm fesbuk sy. Seperti diduga, masing2 terkejut dpt tau sy la mangsa keadaan itu.

2. Dalam sejarah juga, sehingga kini.. saya masih belum menjejakkan kaki ke mana2 bazar ramadhan sepanjang bulan posa nih. Chaiyok! Saya masih mengekalkan azam sy tahun ni. Entah kenapa, sy rasa sy tak berminat nk beli juadah di bazar ramadhan kali ni. Mungkin sebab rasa keciwa pd pengalaman yg lalu??? Entah lah, mungkin kot?? Tapi, apa pn... sy seronok menikmati segalanya yg home made by myself.

3. Dalam sejarah juga, kali ini sy berpuasa sendirian di rumah sy tuh. Berbuka puasa sendirian n bersahur sendirian. Tahun lepas, adik sy ada menemani sy sepanjang bulan posa. Skang nih dia dh pn kat bumi Perak sana, huhu. Tapi takpe, weekend jer sy masih dpt import adik2 sy. Minggu pertama puasa, adik sy dtg dr Perak.. sambut puasa bersama2 utk 3 hari. Minggu lepas lak, adik sy dr Pahang lak datang... cuti sempena Hari Merdeka. Best tul ada orang kt umah, leh laaa sy wat lawak antarabangsa... n paling penting dpt sama2 makan n masak yg best2...! Sy suka masak.. n adik sy lak suka makan... best tul!... baru laa kurang pembaziran.

Alamak, dh waktu ofis laaa...
sambung kemudian laaa..
till then.. arios..

Monday, 24 August 2009

Ramadhan ini..

Alhamdulillah....
Hari ni dah pun 3 Ramadhan...
Insya allah, rukun yang satu ini akan dilaksanakan sebaik mungkin.. lebih baik dari tahun2 yg lepas... ( itu azam saya)

Bulan Ramadhan ini, saya nekad untuk memastikan juadah berbuka puasa saya adalah semuanya home made... pendek kata, cuba menahan keinginan daripada belanja sakan kt bazar Ramadhan...hehehe. 3 hari nih, masih boleh bertahan (chaiyok!!!). Mungkin sbb saya tak nak rasa frust lagi dgn lauk pauk yg kadang2 indah khabar dr rupa... huhu.

Sempena Ramadhan ini, saya cuba untuk mendapatkan ketenangan yg saya cari. Mungkin Ramadhan ini, ada sesuatu yg menanti saya. Manalah tau kan (huh, saya cuba optimis). Ummm..ntah nape saya rasa ada sesuatu jer... hehe, my instinct say that...!

Sebenarnya 2 -3 menjak nih, saya perasan sifat buruk saya. Haih, entah nape saya suka buat perangai nih ??? Perangai ape yg saya maksudkan tu??? Apa lagi kalo SIKAP SUKA BERTANGGUH! Bila dah bertangguh, kerja tuh tak menjadi. Daripada sepatutnya siap cepat, jadi tak siap langsung,.... dpd sepatutnya takdek langsung keje, jadi menimbun. Huuu...
Saya pun tak pasti nape saya jadi macam nih? Mungkin sikap malas yg mula menunjukkan taringnya kot???

Emm.. di bulan puasa nih, kalo diikutkan jin n syaitan semua dirantai. Bulan nih orang kata bulan kita semua beribadat. Memang itu yg saya cuba capai Ramadhan ini, insya allah. Pendek kata, bulan Ramdhan ni, manusia berlawan dgn hawa nafsu sendiri. Kalo di bulan Ramadhan ni masih ada yang berbuat jahat, maksudnya dia kalah kepada nafsunya sendiri. Sebenarnya, peperangan paling besar seorang manusia adalah peperangan dirinya dengan hawa nafsunya sendiri.

Sempena bulan yang mulia ini juga, saya cuba untuk mempertingkatkan hubungan baik sesama manusia lain; keluarga, kawan, sahabat dll tu. Juga untuk memastikan anggota badan saya yang lain perut juga turut berpuasa bersama-sama dengan perut ini.

Apa yang pasti, di bulan Ramadhan ini juga saya dapat merasai indahnya n lazatnya membaca ayat2 suci al-Quran. (Huh, betapa selama ini..jarangnya saya membaca kalam Allah yg satu ini...)

Itu sahaja dulu untuk pagi ini....

Monday, 17 August 2009

penangan H1N1..

Selamat larut malam kpd semua...
(tiba2 dpt ilham nk tambah entry pd kala malam takde bulan mengambang nih, hehe )

Saya pasti sekarang nih H1N1 menggusarkn hati semua rakyat malaysia..
Haih, kajian dpd WHO, 5 juta rakyat malaysia i.e bersamaan 20% dpd jumlah rakyat malaysia akan dijangkiti virus ini sekiranya tindakan pencegahan tidak diambil.
Menakutkan sungguh! Sehingga saat ini, dah 62 orang jadi mangsa maut virus ni.

Kerana virus ini....... saya sanggup habiskan masa dekat rumah jer sepanjang minggu nih. Emmm.. best jugak lepak kat umah.... mcm2 benda leh disetelkn!Paling penting, rasa dapat rehat yang sgt berkualiti, hehehe.

Oleh kerana lepak di rumah jugalah, baru saya berpeluang untuk membalas sms n call org di henpon saya. Aiseh, saya betul2 mintak maaf pd mereka2 yg cuba hubungi saya sama ada call atau sms spjg 2 minggu lepas. Yg betul2 urgent jer sy ambil perhatian. Saya minta maaf sangat2..... 2 minggu lepas adalah minggu saya kuarantin diri sy dr henpon saya itu, huhu. Saya rasa saya perlu ambil tindakan itu. Saya pasti tindakan saya untuk ignore henpon saya dlm tempoh itu sedikit sebanyak memberikan saya saat bertenang yg saya perlukan. (huh...... mengeluh aje laa yg mampu)

Kerana H1N1 juga, saya kurangkan aktiviti saya mengunjungi tempat2 yg saya suka pergi. Sudah pasti tempat2 yg saya suka pegi tuh ramai orang. Lagi ramai orang lagi banyak risiko untuk penularan virus H1N1 tu. Utk langkah berjaga2, kena la pakai topeng muka / hidung tu. Huh, saya tak suka nak pakai... jadi, baik saya dok umah ajer.. layan menda2 in house yg selama ni saya kurang berkesempatan nak buat. Kerana H1N1 jugalah, saya mula mengubah places of interest saya. Sebagai contoh, untuk memenuhi minat memasak saya, kalo dulu saya suka pegi pasar untuk memilih sendiri sayuran, buah atau daging yg segar2 tu... sekarang nih saya memilih untuk ke HS Nada, yg saya pasti terjamin juga kesegarannya, cuma nak memilih tuh agak limited laaa.. sbb konsepnya sume dah in pack! Takpe laa, ini untuk tempoh sementara saja.

Patutnya saya mengunjungi salun rambut untuk trim rambut saya nih.. n juga mengunjungi klinik gigi untuk bersihkan gigi secara profesional. Tapi... H1N1 nih membantutkan niat saya... Takpe lah, mungkin lenkali saya pegi. Tapi... rambutku ini perlu ditrim atau maybe potong utk ubah stail baru (yer laa, saya kn suka menfesyenkn rambut saya nih mcm2, hehe). Oh, sy mmg perlu ke salun rambut itu sbb hair lotion saya sudah abis, huhu. (Humm.. i miss my hairstyle yg boyish cut tuh... sbb org asyik puji comel... kekeke :P, tapi rasanya sy takkan buat lagi, tak sanggup nak korbankan rambut nih.. huhu )

Kerana H1N1, saya nasihatkan adik kurangkan aktiviti naik bas kt terminal bas yg sudah pasti sesak ngn manusia tuh. Maksudnya kurangkan aktiviti dia datang lepak umah saya laaa.. hahaha. Risau jugak...huhu. Tapi 2 minggu lepas dia dah pn datang lepak umah saya, sbb kolejnya dh tutup seminggu utk kuarantin.

Apa lagi yer yg gara2 H1N1 nih??? Oh, lupa lak nak citer. Kerana H1N1 jugaklah, makanya kt ofis sy pn turut diedarkan topeng muka... mula2 yg pakai buang... lepas tuh latest one, yg mcm mangkuk polisterin utk taruk nasi goreng masa mesyuarat tuh, haha. SO far, dua2 pun lum penah saya guna.

Ada pulak geng yg suh saya pakai purdah aje, lagi senang. Hahahaha.. idea lawak seposen laa tuh! Tapi, kalo pakai purdah.. terasa saya nih macam Aishah dalam filem Ayat-ayat Cinta lak.. hahaha :D (dahlaa saya suka sangat nyanyi lagu Ayat2 Cinta tuh, hehe).

Oklaaa... rasanya cukup laa dulu psl H1N1 nih..
Dah time utk tido... esok nak kena bangun pagi2... keje laa ape lagik!!

till then... jumpa lagi dlm entry akan datang...
gudnite.......!!!

Friday, 14 August 2009

Kesian my blog! sebab2 terabai???

Salam n gudmorning sume!

Ehmm.... rasa cam dah berkurun lamanya saya tak update blog nih..
kesian kt blog saya nih, terabai dua tiga menjak nih...
Saya tengah terfikir kenapa agaknya saya boleh mengabaikan blog saya nih???

Sebab-sebabnya ialah (ya laa kot??) :

1. Dua tiga menjak nih, saya asyik balik lambat dari ofis... (dah laa kat ofis pn tak sempat nak buat benda2 nih sume)

2. Bila balik dr ofis, kat umah pulak ... my passion on internet suddenly gone and of cos i dont know why??? Yang pasti, masa sy dihabiskan dengan baca macam2 magazine....

3. Bila kat umah, bila waktu malam (time blogging)... bila saya bukak TV jer, mesti saya layan dalam setengah jam.. lepas tuh tertido dengan jayanya.. bila celik mata.. aiyooo, dah kul 5 pagi... huhu

4. Bila hari minggu (time blogging jugak), saya sibuk buat 5S kat umah... bersihkan satu umah dari siling sehingglah ke ceruk dapur... (almaklum dah lama tak buang sawang2 kt umah...hihi)

5. Bila time free kat umah, saya sibuk dengan hobi baru saya....menjaga ikan guppy yg comel n juga pokok kenit di dalam pasu itu... sesungguhnya saya sonok ngn hobi baru ni... best bila tgk ikan2 tuh berenang n berebut makan ... hehe . N sonok jugak bila tengok pokok jagaan saya membesar dengan jayanya n of cos makin comel. Oh, saya suka sesuatu yg comel n mendamaikan.

6. Bila petang hari minggu, saya mesti kuar jalan2....... espcially shopping loh.. pe lagik (rasanya bulan nih sy sgt boros..huhu!)

7. Bila ada citer baru kuar, sy mesti layan JOm Wayang,,,, hohoho

8. Dua minggu sebelum datangnya Ramadhan, saya bertekad untuk puasa 2 minggu jugak... Jadi, agak sibuk laa skit. Petang balik keje, sy mesti singgah kedai beli somethin yg sy terfikir utk masak utk juadah berbuka n sahur. Bila balik umah, terus mandi, masak n berbuka. Malam lak, layan citer smpai kul 10.00... lepas tuh dh tertido dgn jayanya. Kul 5 bangun utk sahur. Dekat2 kul 7 pg dah gerak gi keje. Habis keje, dekat2 kul 5, cabut ler. N then, rutin yg sama berulang loh..

9. Sebab utama, saya rasa saya sibuk2 kan diri saya kerana saya rasa saya tak boleh dok umah tanpa buat sesuatu yg sibuk.. sebab nanti fikiran saya akan terimbas psl sesuatu...... Sesuatu yg buat idup saya tak keruan.... (haih, susah tul laaa...).


Emmm... saya rasa itu laa kot sebab2nya...
Lepas nih sy akan masukkan entry psl Jom Wayang terkini yg sy lum sempat nk citer kt sini....

Till then, chow.........

Sunday, 19 July 2009

Saya dan lipstick...

Lipstick = simbolic kiss???
Ini contoh lipstick, heheh


Hehehe... saya dan lipstick???
Emmm, mesti pelik kn, tiba2 sy kuarkan topik psl lipstick... hehe.
Kalo ckp psl lipstick, mesti ada kaitan dgn bibir..lipstick n perempuan mmg tak boleh dipisahkan... hehe. Macam itu jugalah dgn saya........ :D

Masa sy sekolah menengah dulu, sy mempunyai bibir yg merah semulajadi. Hmm, bila pegi sekolah, member2 sekelas especialy budak lelaki suka sgt kata sy pakai lipstick pegi sekolah. Ada ke patut sy pegi sekolah pakai lipstick??? Hilang akal ape?? Zaman sekolah, pendek kata semua budak2 pompuan natural beauty gitu..hehe.

Bila sy mula pakai lipstick??? Humm, sblm berjinak2 dgn lipstick, sy pasti budak2 pompuan yg lain pn mesti akan berjinak2 dulu dgn lipbalm n plg glamer mestilaa Lip Ice..hehe. Begitu jugalah dgn sy, sy dh mula berjinak2 dlm dunia kosmetik nih bila dh masuk zaman universiti. Mula2 pakai lipbalm warna n perisa cherry, 1st time pakai mmg rasa sgt tak best lah. Tp, org kata itu simbol kedewasaan budak perempuan, so kita pakailah, hahaha. Lepas tuh mula berjinak2 pakai lipstick pulak bila ada member jadi ejen Avon, hehe..mmg sy pn terpengaruh sama. Humm, bila dh start pakai, baru sy perasan, tekstur bibir sy dh mula berubah... warna merah yg asli dh hilang, huhu. Masa tuh sy rasa sgt menyesal belajar pakai lipstick, huhu. Sy rasa bibir sy yg asli dh hilang menawannya. Jadi utk atasinya, sy selalu laa pakai lipstick yg nipis saje (maklumlaa waktu di universiti, sy terkenal dgn gaya sy yg brutal, hehe).

Bila sy dh abis universiti, smpai masanya melangkah ke alam pekerjaan. Hemm, melangkah ke alam kerjaya nih, sy dh pasang niat utk buang semua imej budak sekolah sy dulu termasuk gaya brutal sy. Pendek kata, sy berubah menjadi seorang yg feminin, hahaha :D. Kawan2 student yg jumpa sy pn terkejut dgn penampilan sy, hehehe. Bila dh start keje, sy mula pandai pakai make up.. yer laa, nk buang imej student kn hehe. Masa tuh juga, sy paling tak suka pakai t-shirt n seluar jeans n tak pakai lipstick. Pendek kata, sy mesti pakai lipstick, hehe. Baru laa sy nmpak dewasa, sbb sy mencik tul bila org cakap sy nih kiut miut mcm budak sekolah, huhu.

As time goes by...sekarang nih baru sy sedar apa yg suka pd diri sy. Sebenarnya sy tetap suka pd diri sy yg natural beauty mcm zaman sekolah menengah dulu. Bila di rumah, sy suka diri sy yg free, natural beauty espcially bibir sy yg tanpa lipstick itu...hehehe.

Tapi, bila kuar rumah, sy akan pastikan wajah n bibir sy dipalit sedikit make up nipis, hehe... baru sy nmpak matured (tapi, sy tak suka betul org yg pakai make up tebal, pd sy, macam hantu ada lah, hahaha ). Sume nih gara2 beberapa kejadian sblm nih, i.e sy kuar rumah dgn tak pakai lipstick n pakai lak t-shirt n jeans. Boleh pulak, makcik yg meniaga tuh tanya saya sekolah kt mana, huhu. Ada satu kejadian tuh, sy lepak2 kt satu restoren, boleh pulak budak2 UKM dtg mengorat sy, siap bg no henfon sbb dorang ingat sy pn budak UKM, huhu. Sy cakap kt dorang, sy ni ex-UKM, bukan student UKM. Arghh, mencik tul! Hummm, bila org ingat sy budak sekolah, sy tak pasti itu compliment ke ape?? Pendek kata, sy tak suka dianggap budak sekolah...wpun dorang cakap kiut cam budak sekolah, huhu.

Saya dan lipstick??? Hmmm, itu aje laaa sy nk citer. Cakap psl kosmetik nih, sy pandai make up org tau, hehe. Sy juga sebenarnya ada banyak majalah n buku psl kecantikan nih. Lipstick, kosmetik, kecantikan, fesyen.........mmg tak boleh dipisahkan dari perempuan. Begitu juga lah juga dengan saya......... hehehe :P. (Shhhh, sy ada banyak koleksi lipstick....mcm2 warna ada hehe, mestilah utk dimatchkan dgn baju2 sy. Sy kn suka konsep match n wear nih!)

Saturday, 18 July 2009

Harry Potter and The Half Blood Prince





Sesi jom wayang bersama saya kembali lagi.... hehe
Citer baru saya tengok malam tadi, 17 Julai 2009 (Jumaat).........

Favourite seat sy kalo ikut kebiasaannya adalah dr N row... tapi mlm tadi sy terpaksa layan citer nih dr seat E row. Humm...tengah2 panggung laaa tp ok laaa dpd terdongak2 mcm tgk citer Ice AGe hari tuh. Tiket wayang kali ni mmg sy booked sgt awal..tp mlm td juga kitorg terlewat smpai ke sana utk ambik tiket tuh. Sume ni gara2 ada tetamu yang tak disangka datang bertandang. Humm... sy sbg tuan umah kena laa melayan tetamu dgn baik wpun dlm hati sbnrnya in rushing.. huhu. Sbnrnya cousin sy dtg bertandang dgn membawa baby nya yg comel... umm, sy suka baby itu, comel sgt.,,geram dibuatnya. (Betul la kata org, kalo kita balik keje, penat seharian kt ofc tuh hilang bila tgk wajah baby yg comel n inosen tuh... umm, sweet kn? Itu laa yg sy rasai smlm...tp, rasanya kalo tgk wajah anak sndiri lagi laa sonok kan? hehehe ;P)

Untuk makluman, sy adalah peminat filem Harry Potter..hehe, jadi bila movie baru kuar, mmg sy akan cepat2 tgk. Sebenarnya sblm pegi mlm tadi, sy dengar mcm2 komen psl d half blood prince ni...komen yg kurang bagus laa. Tapi, sy tetap pegi jugak, mana laa tau perspektif sy berbeza.

Komen saya? Pd sy, citer nih ok2 laa, not bad sbb sy mmg suka sume effects yg digunakan dlm citer nih, best. Cuma mungkin dia tak byk klimaks tapi scene Harry ceduk air tasik nk bg minum kt Dumbledore tuh, mmg suara sy aje laa dok terjerit dlm panggung tuh, hahahha...malu laa pulak,huhu..tp scene tuh mmg buat sy terkejut, dh laa mlm td sejuk mcm nk beku huhu.. (sy masih tertanya2 nape org lain tak jerit mcm sy?? hahahaha :D ). Citer kali nih lebih kpd kisah Harmoine yg jeles kt Won-won (Ron Weasley) n kisah cinta remaja Harry dgn adik Ron tuh, Ginny. Pastuh, Malfroy (si Draco) yg dipilih oleh Death Eater utk bunuh Dumbledore. Yg tak sangkanya, Prof Snipe tuh jahat n sanggup buat perjanjian dgn mak Draco n Death Eater utk mempertahankan Draco dlm usaha nk memusnahkan Hogwarts. Rupanya dia laa d Half Blood Prince tuh. Scene yg buatkan org sume sedih, pastinya part Dumbledore mati dibunuh oleh Prof Snipe.

Overall???? Pd saya citer nih ok, cuma endingnya mmg tak best.. terlampau mendatar sgt...mgkin pengarah nk tunjuk adanya next Harry Potter...huhu. Tapi, sy suka citer nih sbb part2 kelakar tetap ada... apa lagi, byk psl si Won-won tuh laaa, hahaha. Sy kan suka gelak... hahahah :D. Emmm..lagi, sy sbnrnya tak bape faham cite nih, hehe. Dumbledore n Harry sibuk mengembara dptkn 7 barang yg Lord Voldermort hasilkn dlm usaha utk musnahkan Voldermort tuh, pastuh adanya Draco, Snipe n Death Eater yg nk musnahkan sekolah magik Hogwart (umm, penting sgt ke dorang bunuh Dumbledore???) n kemunculan Prof posyen, Slughorn yg kembali mengajar di Hogwarts sbbnya Dumbledore nk memori dia mengenai Voldermort. Humm... mmg sy tak paham tp layan ajer laaa.... haha. Mata saya mmg tak berkedip tgk citer ni, hehe tp dlm panggung tuh, boleh dengar la jugak dengkuran2 manusia.. huuhu...

Itu shj ulasan wayang kali ini. Hahaha. Till d next movie..........

Thursday, 16 July 2009

Psycho test.. what character are you???

Have you ever asked yourself what cartoon character do you most resemble? A group of investigators got together and analyzed the personalities of well known and modern cartoon characters. The information that was gathered was made into this test.

I've done the test... n below is the result... n of cos i like it, that's really me :D :

Sponge Bob Square Pants


You are the classic person that everyone loves. You are the best friend that anyone could ever have and never want to loose. You never cause harm to anyone and they would never not understand your feelings. Life is a journey it's funny and calm for the most part. Stay away from traitors and jealous people then you will be stress-free.

Thursday, 9 July 2009

Huhu... ngantuk

Huah.. ngantuknya... tadi siap terlelap kejap, ini lah akibatnya bangun tido kul 4.30 pagi... huhu

Ntah nape hari ni saya terbangun awal...
Biasa laa, kalo dah terbangun tuh, sy dh mmg susah nak tido semula..
Ada yg bagus, ada yg tak bagusnya..

Hmm..keje byk lagi nak kena buat nih, tapi otak mcm tepu lak.. huhu.

Tadi ada org ajak sy tgk konsert next month.. Hmm, tgk laa, akan sy pertimbangkan.
Macam2 laa dorang nih... Hmm, pikir2 balik, ok gak, dah lama tak layan konsert hehe.

Lately nih saya fikir sy kembali nak meluaskan jaringan networking sosial saya...
Kembali hang out bersama geng2.. hehe
Hmm... bila adik sy yg 2 org tuh kembali ke kampus... sy akan kembali menjadi a loner kat umah.. huhu. Itu yg rasa nak kuar jer selalu....

Sy fikir nk aktifkan semula aktiviti2 saya yg sblm nih tak berkesempatan nak buat.

Oh, sy teringat smlm Zam ada tegur saya, nape saya nampak kurus?? Atau sy yg pakai baju besar??? Hahahaha.. zam,zam.. tp maknanya ko prihatin gak kt aku yer zam.

Cakap psl berat badan nih, actually berat badan saya turun mendadak lepas peristiwa bulan jun nih... Yer laa, mana taknya, saya kurang makan. Rupanya senang betul nak kurus bila hati kita lara, huhu. Kalo tak sblm nih kemain lagi saya exercise utk maintainkan berat badan. Last berat sy yg berat ialah 54 kg... horror jer rasanya.

Tapi bila dalam keadaan mcm nih, kurus yg tak best nih...
Keadaan nih buat saya fikir.... "ILA, please love urself much more than u love someone else!"

Well.. i will live my life to the fullest... but balance in everythin... hopefully so!

Wednesday, 8 July 2009

Cempedak di luar pagar...




Selamat pagi dunia........... hehe

Cempedak di luar pagar??? Apa citer nih???
Sebenarnya smlm saya kemaruk sangat nak makan cempedak di luar pagar tuh, ntah2 kemaruk saya tuh kalah org mengandung mengidam.. hahaha.
Tapi nak buat mcm mana kan, kena laa cari.. kalo tak dok teringat2 je... haha

Kebetulan smlm dekat BBB ada pasar malam, hmmm.. ape lagik, mmg pusing satu pasar malam cari buah cempedak sbb sy lebih suka makan begitu sahaja. Tanya bape sekilo, akak yg jual cakap RM5 sekilo. Oh, mahal lagi harganya.. huu. Tapi sy angkat laaa sebijik yg tgh mantop utk dimakan begitu sahaja.. Lepas tuh, beli sikit yang goreng tepung utk dimakan dalam keta nanti, hehe. Hmmm.. bila makan, mak oi sedapnya.. manis menusuk ke perut tuh.. hahahaa :D

Dah alang2 pegi pasar malam, misi seterusnya cari ikan cencaru yg fresh sbb teringin jugak nak makan ikan cencaru sumbat sambal... ummm... best nyer! Dah lama tak buat ikan cencatru sumbat nih. Nyum..nyum..

Balik umah pe lagik, misi makan nasik ngn ikan cencaru sumbat tuh laaa, wah.. meleleh... sedap sih, daging nya manis jer... (ayat bosan makan ayam.. haha). Sayur mesti ada, sy buat sayur brokoli perisa ayam n lada hitam, hmmm... pelengkap nutrisi.

Dah kenyang makan nasik, pe lagik.. kejekan cempedak di luar pagar tuh laaa. Wah, best sangat.. isinya penuh warna jingga yg comel, huhu memang menggoda abis. Saya n adik saya yg 2 orang tuh ape lagik... kejekan betul2 punya. Ummm... puas ati, akhirnya dpt makan cempedak yg sangat best! Nyum..nyum..

Durian vs cempedak???
Sudah semestinya saya pilih cempedak di luar pagar tuh.. haha

Akhir kata,
cempedak di luar pagar..
ambil galah tolong jolokkan..
hehe... sambung sendiri lah.. haha

Monday, 6 July 2009

Ice Age 3 : Dawn Of The Dinosours

Diego .. yg skang dh semput, haha
yeah, geng Ice Age

New 'mommy', uh vegetarian kunun


I like Ice Age 3.. kelakar sgt!!

Tiket wayang ... hehe... dok depan tuh, huhu
Yes... Ice Age 3 yg kelakar nih sy dpt tgk pd hari pertama tayangan... wah, rasa sangat best. Ini laa yg ditunggu2. Yg 2nd n 1st tgk... jadi, yg ini pn mana leh lepas peluang.... hahaha. Sy tgk citer nih pd 2 Julai 2009, show 9 pm. Tp ini laaa pertama kali tgk wayang dok seat 3 baris dr depan... arrghh, nih sume gara2 terlewat smpai kt TGV tuh. Huhu.. ingatkan sempat, rupanya tak sempat... Sbb 1st time book via my easy access, kunun dpt spesel reservation.. rupanya sama jer ngn phone booking, kena ambik 45 minit sblm show. Sib baik mlm tuh, 3 panggung dibukak.. 2 panggung tuh mmg penuh laaa... Yg nih ada kosong, tp 3 baris yg depan laaa... hahaha. Dh kemaruknya pasal... LAYAN!!!!... hahahah

Geng Ice Age si Manny, Ellie, Sid, Diego... memang wat klakar banget kali nih.. campur lak si pirate nama Buck. Hahahah... pecah perut gelak. Saya memang dh guling2 gelak dlm panggung.. sbb tak tahan sakit perut bantai gelak. Hahahahah... serius kelakar. :D
Pd saya, scene yg paling kelakar ialah bila diego, manny, crash & eddie terperangkap kt dlm 'lif' yg penuh ngn gas gelak tuh. Hahaha, memang lawak antarabangsa lah. Sy memang dah takleh tahan laaa, sampai berair2 mata... sib baik maskara tak cair.. hahahaha...! Tp dlm filem kali nih, si mamat yg suka kacang tuh jumpa awek cun... siap fallin in luv tuh. So, dlm filem nih... byk gak laaaa scene yg ala2 romantis 2 org tuh... Best sih..... uh, fallin..fallin...
Citer nih tak lama. dlm sejam 45 minit kot.... tapi best...!
Kepada yg belum layan... apa lagik, pegi laaa layan... gerenti puas hati.... hahaha
puas ati sbb leh gelak kaw2 punya... hahahaha :D
Watch out ur stomach aaaa.... uh, sakit perut oi gelak....


Transformers : Revenge of The Fallen

Bumble Bee... yeah...

Optimus Prime.. d hero
Tiket wayang... hehehe :P

Sekarang masa untuk bercerita psl wayang... (walau pn dh aagak basi kan... hehe)

Ok, citer 'Transformers : Revenge of the fallen' nih sy layan pd hari pertama tayangan .. punya laaa berebut... ata last dpt laa jugak tgk show 3.30 pm, hmmm ingatkn hari keje tak ramai org... rupanya mak oiii... ramai sungguh (mcm sume org pn cuti semata2 tgk citer nih, huh mmg penangan sungguh)

Oh, sy sgt suka citer nig, mmg best ah... sy mmg suka citer best yg show nya lama.. hahaha. Citer nih mmg lama 2 jam setengah.... Mmg tak terasa lama pn sbb jln citer dia mmg best. Hmm... spt biasa sy mmg suka Bumblebee... Kalo tgk version katun pn, Bumblebee laa yg paling kelakar.. si kuning itu...

Dlm citer kali nih, penjahat2 si megathron tuh muncul dlm bentuk robot organik. Umm.. kalo siri katun tuh, awek si Optimus Prime yg terperangkap di planet organik yg jadi jahat. Dalam filem nih, penjahat robot organik tuh siap leh muncul dlm bentuk awek yg cantik menggoda tuh,.. (siap jadi student tuh).

Overall, citer nih mmg best... n leh layan lagi 2-3 kali, mesti tak bosannya... haha. Citer nih ada bab sedih n kelakar nya... Memang puas ati... huh!

Tercipta Untukku

Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

Sunday, 28 June 2009

LARUT - Dewa 19

- Larut -

Mungkin aku pernah juga..
Merasakan cinta..
Tapi tak pernah..seindah ini..
Mungkin aku juga pernah
Merasakan rindu..
Tapi tak pernah
Sedalam ini

Mungkin kamu takkan pernah..percaya..
Bahwa sesungguhnya..aku telah terjatuh.

Kuakui aku telah larut
Larut ke dalam
Kamu yang kucintai


Sebenarnya memang sudah agak lama saya tak dengar lagu nih...
Lagu nih memang antara lagu yg saya suka masa lagu nih tgh hot dulu
Dah lama tak dengar, jadi macam ingat2 lupa
Sehinggalah seseorang menyanyikan lagu nih utk saya.....terharunya saya, huhu
Awk, thanx atas segalanya............

Tuesday, 16 June 2009

Lama betul tak menulis

Salam semua...

Pagi nih , baru saya sedar dah agak lama saya tak update blog saya..
Hmm... apa nak buat, bz skit lately nih.......

Yang pertamanya bz sbb entertain mama sy yg datang dr kg...

Yang keduanya, bz sbb balik kg ... ada kematian, pak Ngah saya meninggal kerana serangan strok.. innalillah, tanggal 5 Jun 2009 akan sy ingat... semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama mereka2 yg beriman... amin

Yang ketiganya... bz melayan adik2 sy yg dtg bertandang...alamklumlaa student skang sume tgh cuti sakan... 2 bulan tuh... Hmm, bagus jugak ada adik2 sy nih.. meriah skit umah saya nih... Dapat laaa wat benda2 yg hepi2 ngn dorang, best sgt. Baru saya sedar, dah lama umah saya tak meriah macam nih. Seronok saya dapat masak mcm2 n ada org yg makan... emmm, i miss all these! Baru saya sedar juga, seronok umah yg ramai penghuni yg disayangi ni...huhu. Am i regret to be a loner all this while??? Hmmm, i dun think so, PRIVACY is my priority.. yeah, chaiyok2 ILA!

Yang keempatnya n memang tak abis2 sampai bila2 pn.. bz ngn keje laa ... apalagik! Tapi, sy akan buat sebaik mungkin demi karier saya.. ini kan punca rezeki saya.! Alhamdulillah, saya bersyukur dengan limpahan rezeki dariNYA.

Sebenarnya, pagi ini, saya rasa terharu sangat bila dpt tahu ada orang selalu masuk blog saya nih. Mmm, tak sangka lak, ada jugak yg sudi baca bebelan saya kat sini. Terima kasih kpd pembaca blog saya yg berkenaan. Saya sangat hargainya. Nanti jangan segan2.. bagi salam tuh pada saya direct... hehehe, kan senang skit dpd suh org tolong kem salam kt saya.. hehehe. :P

Ok.. saya nk teruskan ngan keje saya pagi nih...
Jumpa lagi....

P/S : Kepada sahabatku CK-san... semoga dapat ketenangan yang dicari di bumi Mekah sana... Amin!

Sunday, 24 May 2009

Kisah hari ini ....

Hari ni mcm biasa seawal pagi saya dah bangun...
Macam-macam nak kena buat di hari ahad yang nampak best jer......

Yang pertamanya saya dapat dengar ceramah dr surau dekat rumah saya ni
Hmmm, terasa mcm berada kt kg laa pulak. Kalo kt kg sy, hari jumaat hari cuti umum, memang sesudah subuh masjid dekat rumah saya akan berkumandang dengan bacaan al-Quran, sehinggalah tibanya waktu ceramah (org tempat saya sebut ada 'ngajar' hehe), lebih kurang jam 8.30 pagi. Mama n abah saya akan pegi ke masjid utk dengar ceramah, tp spt biasa sy tak ikut pun, hehe... Humm, nostalgia betul.

Ok, psl ceramah hari ni pulak, ustaz tuh berbicara psl peranan wanita hari ini espc wanita yg berkerjaya. Saya tertarik dengan apa yg dibicarakan. Suasana hari ni menyebabkan ramai wanita yg turut bekerja bagi membantu keluarga. Tapi, ada yg silap membawa diri...... akibatnya anak2 terabai. Ya la, hari ni ramai yg terpaksa guna bibik utk tgkkan anak2, tak pun hantar kt nursery jer. Lepas tuh, kt umah memang dh jarang2 masak,,, kalo makan pn masakan bibik / org gaji, takpun makan kt kedai jer. Saya bersetuju dengan ustaz itu, masakan ibu adalah masakan yg paling menyihatkan dan paling dipercayai kerana dipenuhi dengan kasih sayang. Emmm, sy rasa bertuah juga sbb mama saya seorang suri rumah sepenuh masa. Saya tak boleh bayangkan mcm mana kalo mama saya berkerjaya.. mesti balik sekolah tengahari saya tak dapat makan makanan yg dijamu panas2. Emm, nostalgia betul teringat zaman sekolah dulu. Saya kan anak sulung, biasa laa cara saya dijaga oleh abah n mama lain skit dpd adik2 sy yg lain. Jangan gelak tau kalo saya cakap, dolu2 sy memang berkepit ngn mama sy ajer... juga di sebalik sikap abah saya yg agak2 'kongkong'saya, semuanya tak boleh huhu. Nk pegi camping pn tak boleh, yg boleh camping kt padang sekolah aje, hahaha. Sib baik laa mama saya sporting abis n cover line.. hehe termasuk kisah sy n bf pertama di zaman Form 5 itu, hehek...klakar laa pulak bila ingat balik (to that bf... Die, sy tau awk kadang2 baca blog n FB saya kan???? really appreciated u keep on contact me ;)I always pray d happiness for both u n wife! )

Ok, back on track... psl ceramah itu. Walau pn sy seorang yg ada karier, insya allah sy akan tetap akan kekalkan apa yg sy selalu lakukan sekarang. Masak n buat keje rumah sendiri. Kalau pun, sy terpaksa guna bibik, sy akan pastikan yg masak memasak, sy sendiri yg buat. Yer laaa, sy kn suka memasak dgn penuh kasih sayang.. hehehe. Itu azam saya!

Lepas dengar ceramah agama, saya pasang DVD love song ... hmmm, best jer rasanya. Yang pertama sy dengar mesti laa lagu "Ain't No Sunshine", ini semua gara2 Kris Allen yg menyanyi lagu tu dgn sgt sedap pd final American Idol Season 8. Saya pasang DVD love song nih bukan apa, baru sonok skit wat keje rumah dgn diiringi muzik. Keje rumah yg pertama, cuci baju hehehe. Dah setel basuh n sidai, sapu rumah laa pulak termasuk laaa sawang2 yg mula ada di dinding n siling. Oh, mama sy akan smpai petang. Saya nk semuanya nampak lagi perfect (sblm nih pn mmg umah saya kemas selalu). Dah sapu umah, sy mulakan kemas n lipat baju2 yg baru diangkat dr ampaian. Dh masuk almari sume baju tuh. Lapar laa pulak, sy panaskan oven... kemudian sy panaskan fries, n Spicy Chicken McDeluxe yg sy lupa nk makan mlm td gara tertido dgn jayanya.

Mcm biasa, lepas kekenyangan, sy tak suka dok diam... sy mesti bakar itu kalori, hehe. Saya sambung keje rumah sy dengan menyusun balik semua buku2 n majalah sy yg sgt banyak itu, hmm.. sedap mata memandang bila sume dh in order. Kemas bilik saya, nice! Lepas tuh, sy sembur pewangi kt seluruh umah sy, emmm,, baru best!! Tilam, bantal2, langsir, karpet n baju2 kt rak sy sembur ngan Febreeze... wauh, nyaman jer hehek. Hmmm, ada lagi yg tinggal. Lantai... Sy ambik Roses Ajax Fabuloso, apaagi mop lantai laaa... Yeah, sy sgt suka wangian... best betul rasanya. Oh, ada lagi, sinki n lantai bathroom n toilet. Apa lagi, ambik Zip n sental laaa. Memang puas ati betul laa bila dh sume nampak berkilau2 jer n wangi. Betul, membersih n menyental nih pn mcm terapi utk kita.. rasa lapang pn ada. Emm, kalo nak tau... sy mula suka membersih sink n sental lantai nih sejak2 belajar dr filem "Needing You" lakonan Sammi Cheng n Andy Lau. Filem nih memang sweet aje.. sy suka. Dlm filem tuh, Sammi Cheng akan membersih n menyental sinki n lantai kalo dia tiba2 rasa serabut or ada masalah. At last, bos dia si Andy Lau pn terjangkit sama hehe. Lepas tuh, sy pn terjangkit ngn hobi ini, hehek..masa tuh sy baru mula2 stay alone kt Kajang,di Taman Seri Mewah itu. Kalo dulu, bila sy sedih... sy suka sgt makan eskerem malam2 utk lupakan menda2 tuh huhu.

Yeah, umah pn dh wangi... Keje2 pn dh beres. Hmm, apa lagi nk buat. Dh tghari ni, iron baju nk outing hehe. Hmm, pening nk pakai baju apa, at last ambik blaus hitam Harajuku syle n seluar warna kelabu. Dh setel, apa lagi mandi laaa. Dh siap mandi, terus solat Zohor. Sblm kuar, buat facial muka kt umah sendiri...hmm, sy dh mcm fobia pn ada pegi facial kt salon, sakit dorang buat, n abis muka sy merah2 huhu. Sambil2 masker kt muka sy kering dgn jayanya, sy isi laa masa lapang tu dgn buat manicure laa. Oh, sy suka sangat tgk kuku tgn sy nmpak berkilat, hehe. Emmm, sy suka tgk jari org kalo pertama kali sy jumpa org tuh. Jgn ingat sy pandai baca pape hehe. Sebenarnya sy suka tgk kuku tangan org tu... Kuku kan menggambarkan kebersihan seseorang itu. Sume dh setel, sy kuar laaa walapun cuaca panas terik, huhu.

10 minit pukul 7 mlm... mama sy smpai. Yeay....mama ku dh sampai!!! Sib baik sy dh otw balik ke rumah masa tuh... kalo tak terpaksa laa mama saya menunggu saya jemput dia ngn sabarnya.
Esok seharian saya akan habiskan masa dgn mama saya.... insya allah. Bila lagi nk berkepit ngn mama saya kan.... Hehehe

Friday, 22 May 2009

WHAT ABOUT NOW - Daughtry

"What About Now"

Shadows fill an empty heart
As love is fading,
From all the things that we are
But are not saying.
Can we see beyond the scars
And make it to the dawn?

Change the colors of the sky.
And open up to
The ways you made me feel alive,
The ways I loved you.
For all the things that never died,
To make it through the night,
Love will find you.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

The sun is breaking in your eyes
To start a new day.
This broken heart can still survive
With a touch of your grace.
Shadows fade into the light.
I am by your side,
Where love will find you.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love, it never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

Now that we're here,
Now that we've come this far,
Just hold on.
There is nothing to fear,
For I am right beside you.
For all my life,
I am yours.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
What about now?



Just nak bagitau, ini juga lagu favourite saya lately nih....
Baru tadi terjumpa lirik dia... so just cut n paste it here.... :D

Biasanya sesuatu lagu tuh sy suka kerana melodi n suara penyanyi tuh n bila lirik lagu tuh mcm bermakna n ada kena mengena skit2 ngan my life...

So, i think this song has d lyric that i meant...............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation