Sunday, 19 July 2009

Saya dan lipstick...

Lipstick = simbolic kiss???
Ini contoh lipstick, heheh


Hehehe... saya dan lipstick???
Emmm, mesti pelik kn, tiba2 sy kuarkan topik psl lipstick... hehe.
Kalo ckp psl lipstick, mesti ada kaitan dgn bibir..lipstick n perempuan mmg tak boleh dipisahkan... hehe. Macam itu jugalah dgn saya........ :D

Masa sy sekolah menengah dulu, sy mempunyai bibir yg merah semulajadi. Hmm, bila pegi sekolah, member2 sekelas especialy budak lelaki suka sgt kata sy pakai lipstick pegi sekolah. Ada ke patut sy pegi sekolah pakai lipstick??? Hilang akal ape?? Zaman sekolah, pendek kata semua budak2 pompuan natural beauty gitu..hehe.

Bila sy mula pakai lipstick??? Humm, sblm berjinak2 dgn lipstick, sy pasti budak2 pompuan yg lain pn mesti akan berjinak2 dulu dgn lipbalm n plg glamer mestilaa Lip Ice..hehe. Begitu jugalah dgn sy, sy dh mula berjinak2 dlm dunia kosmetik nih bila dh masuk zaman universiti. Mula2 pakai lipbalm warna n perisa cherry, 1st time pakai mmg rasa sgt tak best lah. Tp, org kata itu simbol kedewasaan budak perempuan, so kita pakailah, hahaha. Lepas tuh mula berjinak2 pakai lipstick pulak bila ada member jadi ejen Avon, hehe..mmg sy pn terpengaruh sama. Humm, bila dh start pakai, baru sy perasan, tekstur bibir sy dh mula berubah... warna merah yg asli dh hilang, huhu. Masa tuh sy rasa sgt menyesal belajar pakai lipstick, huhu. Sy rasa bibir sy yg asli dh hilang menawannya. Jadi utk atasinya, sy selalu laa pakai lipstick yg nipis saje (maklumlaa waktu di universiti, sy terkenal dgn gaya sy yg brutal, hehe).

Bila sy dh abis universiti, smpai masanya melangkah ke alam pekerjaan. Hemm, melangkah ke alam kerjaya nih, sy dh pasang niat utk buang semua imej budak sekolah sy dulu termasuk gaya brutal sy. Pendek kata, sy berubah menjadi seorang yg feminin, hahaha :D. Kawan2 student yg jumpa sy pn terkejut dgn penampilan sy, hehehe. Bila dh start keje, sy mula pandai pakai make up.. yer laa, nk buang imej student kn hehe. Masa tuh juga, sy paling tak suka pakai t-shirt n seluar jeans n tak pakai lipstick. Pendek kata, sy mesti pakai lipstick, hehe. Baru laa sy nmpak dewasa, sbb sy mencik tul bila org cakap sy nih kiut miut mcm budak sekolah, huhu.

As time goes by...sekarang nih baru sy sedar apa yg suka pd diri sy. Sebenarnya sy tetap suka pd diri sy yg natural beauty mcm zaman sekolah menengah dulu. Bila di rumah, sy suka diri sy yg free, natural beauty espcially bibir sy yg tanpa lipstick itu...hehehe.

Tapi, bila kuar rumah, sy akan pastikan wajah n bibir sy dipalit sedikit make up nipis, hehe... baru sy nmpak matured (tapi, sy tak suka betul org yg pakai make up tebal, pd sy, macam hantu ada lah, hahaha ). Sume nih gara2 beberapa kejadian sblm nih, i.e sy kuar rumah dgn tak pakai lipstick n pakai lak t-shirt n jeans. Boleh pulak, makcik yg meniaga tuh tanya saya sekolah kt mana, huhu. Ada satu kejadian tuh, sy lepak2 kt satu restoren, boleh pulak budak2 UKM dtg mengorat sy, siap bg no henfon sbb dorang ingat sy pn budak UKM, huhu. Sy cakap kt dorang, sy ni ex-UKM, bukan student UKM. Arghh, mencik tul! Hummm, bila org ingat sy budak sekolah, sy tak pasti itu compliment ke ape?? Pendek kata, sy tak suka dianggap budak sekolah...wpun dorang cakap kiut cam budak sekolah, huhu.

Saya dan lipstick??? Hmmm, itu aje laaa sy nk citer. Cakap psl kosmetik nih, sy pandai make up org tau, hehe. Sy juga sebenarnya ada banyak majalah n buku psl kecantikan nih. Lipstick, kosmetik, kecantikan, fesyen.........mmg tak boleh dipisahkan dari perempuan. Begitu juga lah juga dengan saya......... hehehe :P. (Shhhh, sy ada banyak koleksi lipstick....mcm2 warna ada hehe, mestilah utk dimatchkan dgn baju2 sy. Sy kn suka konsep match n wear nih!)

Saturday, 18 July 2009

Harry Potter and The Half Blood Prince





Sesi jom wayang bersama saya kembali lagi.... hehe
Citer baru saya tengok malam tadi, 17 Julai 2009 (Jumaat).........

Favourite seat sy kalo ikut kebiasaannya adalah dr N row... tapi mlm tadi sy terpaksa layan citer nih dr seat E row. Humm...tengah2 panggung laaa tp ok laaa dpd terdongak2 mcm tgk citer Ice AGe hari tuh. Tiket wayang kali ni mmg sy booked sgt awal..tp mlm td juga kitorg terlewat smpai ke sana utk ambik tiket tuh. Sume ni gara2 ada tetamu yang tak disangka datang bertandang. Humm... sy sbg tuan umah kena laa melayan tetamu dgn baik wpun dlm hati sbnrnya in rushing.. huhu. Sbnrnya cousin sy dtg bertandang dgn membawa baby nya yg comel... umm, sy suka baby itu, comel sgt.,,geram dibuatnya. (Betul la kata org, kalo kita balik keje, penat seharian kt ofc tuh hilang bila tgk wajah baby yg comel n inosen tuh... umm, sweet kn? Itu laa yg sy rasai smlm...tp, rasanya kalo tgk wajah anak sndiri lagi laa sonok kan? hehehe ;P)

Untuk makluman, sy adalah peminat filem Harry Potter..hehe, jadi bila movie baru kuar, mmg sy akan cepat2 tgk. Sebenarnya sblm pegi mlm tadi, sy dengar mcm2 komen psl d half blood prince ni...komen yg kurang bagus laa. Tapi, sy tetap pegi jugak, mana laa tau perspektif sy berbeza.

Komen saya? Pd sy, citer nih ok2 laa, not bad sbb sy mmg suka sume effects yg digunakan dlm citer nih, best. Cuma mungkin dia tak byk klimaks tapi scene Harry ceduk air tasik nk bg minum kt Dumbledore tuh, mmg suara sy aje laa dok terjerit dlm panggung tuh, hahahha...malu laa pulak,huhu..tp scene tuh mmg buat sy terkejut, dh laa mlm td sejuk mcm nk beku huhu.. (sy masih tertanya2 nape org lain tak jerit mcm sy?? hahahaha :D ). Citer kali nih lebih kpd kisah Harmoine yg jeles kt Won-won (Ron Weasley) n kisah cinta remaja Harry dgn adik Ron tuh, Ginny. Pastuh, Malfroy (si Draco) yg dipilih oleh Death Eater utk bunuh Dumbledore. Yg tak sangkanya, Prof Snipe tuh jahat n sanggup buat perjanjian dgn mak Draco n Death Eater utk mempertahankan Draco dlm usaha nk memusnahkan Hogwarts. Rupanya dia laa d Half Blood Prince tuh. Scene yg buatkan org sume sedih, pastinya part Dumbledore mati dibunuh oleh Prof Snipe.

Overall???? Pd saya citer nih ok, cuma endingnya mmg tak best.. terlampau mendatar sgt...mgkin pengarah nk tunjuk adanya next Harry Potter...huhu. Tapi, sy suka citer nih sbb part2 kelakar tetap ada... apa lagi, byk psl si Won-won tuh laaa, hahaha. Sy kan suka gelak... hahahah :D. Emmm..lagi, sy sbnrnya tak bape faham cite nih, hehe. Dumbledore n Harry sibuk mengembara dptkn 7 barang yg Lord Voldermort hasilkn dlm usaha utk musnahkan Voldermort tuh, pastuh adanya Draco, Snipe n Death Eater yg nk musnahkan sekolah magik Hogwart (umm, penting sgt ke dorang bunuh Dumbledore???) n kemunculan Prof posyen, Slughorn yg kembali mengajar di Hogwarts sbbnya Dumbledore nk memori dia mengenai Voldermort. Humm... mmg sy tak paham tp layan ajer laaa.... haha. Mata saya mmg tak berkedip tgk citer ni, hehe tp dlm panggung tuh, boleh dengar la jugak dengkuran2 manusia.. huuhu...

Itu shj ulasan wayang kali ini. Hahaha. Till d next movie..........

Thursday, 16 July 2009

Psycho test.. what character are you???

Have you ever asked yourself what cartoon character do you most resemble? A group of investigators got together and analyzed the personalities of well known and modern cartoon characters. The information that was gathered was made into this test.

I've done the test... n below is the result... n of cos i like it, that's really me :D :

Sponge Bob Square Pants


You are the classic person that everyone loves. You are the best friend that anyone could ever have and never want to loose. You never cause harm to anyone and they would never not understand your feelings. Life is a journey it's funny and calm for the most part. Stay away from traitors and jealous people then you will be stress-free.

Thursday, 9 July 2009

Huhu... ngantuk

Huah.. ngantuknya... tadi siap terlelap kejap, ini lah akibatnya bangun tido kul 4.30 pagi... huhu

Ntah nape hari ni saya terbangun awal...
Biasa laa, kalo dah terbangun tuh, sy dh mmg susah nak tido semula..
Ada yg bagus, ada yg tak bagusnya..

Hmm..keje byk lagi nak kena buat nih, tapi otak mcm tepu lak.. huhu.

Tadi ada org ajak sy tgk konsert next month.. Hmm, tgk laa, akan sy pertimbangkan.
Macam2 laa dorang nih... Hmm, pikir2 balik, ok gak, dah lama tak layan konsert hehe.

Lately nih saya fikir sy kembali nak meluaskan jaringan networking sosial saya...
Kembali hang out bersama geng2.. hehe
Hmm... bila adik sy yg 2 org tuh kembali ke kampus... sy akan kembali menjadi a loner kat umah.. huhu. Itu yg rasa nak kuar jer selalu....

Sy fikir nk aktifkan semula aktiviti2 saya yg sblm nih tak berkesempatan nak buat.

Oh, sy teringat smlm Zam ada tegur saya, nape saya nampak kurus?? Atau sy yg pakai baju besar??? Hahahaha.. zam,zam.. tp maknanya ko prihatin gak kt aku yer zam.

Cakap psl berat badan nih, actually berat badan saya turun mendadak lepas peristiwa bulan jun nih... Yer laa, mana taknya, saya kurang makan. Rupanya senang betul nak kurus bila hati kita lara, huhu. Kalo tak sblm nih kemain lagi saya exercise utk maintainkan berat badan. Last berat sy yg berat ialah 54 kg... horror jer rasanya.

Tapi bila dalam keadaan mcm nih, kurus yg tak best nih...
Keadaan nih buat saya fikir.... "ILA, please love urself much more than u love someone else!"

Well.. i will live my life to the fullest... but balance in everythin... hopefully so!

Wednesday, 8 July 2009

Cempedak di luar pagar...




Selamat pagi dunia........... hehe

Cempedak di luar pagar??? Apa citer nih???
Sebenarnya smlm saya kemaruk sangat nak makan cempedak di luar pagar tuh, ntah2 kemaruk saya tuh kalah org mengandung mengidam.. hahaha.
Tapi nak buat mcm mana kan, kena laa cari.. kalo tak dok teringat2 je... haha

Kebetulan smlm dekat BBB ada pasar malam, hmmm.. ape lagik, mmg pusing satu pasar malam cari buah cempedak sbb sy lebih suka makan begitu sahaja. Tanya bape sekilo, akak yg jual cakap RM5 sekilo. Oh, mahal lagi harganya.. huu. Tapi sy angkat laaa sebijik yg tgh mantop utk dimakan begitu sahaja.. Lepas tuh, beli sikit yang goreng tepung utk dimakan dalam keta nanti, hehe. Hmmm.. bila makan, mak oi sedapnya.. manis menusuk ke perut tuh.. hahahaa :D

Dah alang2 pegi pasar malam, misi seterusnya cari ikan cencaru yg fresh sbb teringin jugak nak makan ikan cencaru sumbat sambal... ummm... best nyer! Dah lama tak buat ikan cencatru sumbat nih. Nyum..nyum..

Balik umah pe lagik, misi makan nasik ngn ikan cencaru sumbat tuh laaa, wah.. meleleh... sedap sih, daging nya manis jer... (ayat bosan makan ayam.. haha). Sayur mesti ada, sy buat sayur brokoli perisa ayam n lada hitam, hmmm... pelengkap nutrisi.

Dah kenyang makan nasik, pe lagik.. kejekan cempedak di luar pagar tuh laaa. Wah, best sangat.. isinya penuh warna jingga yg comel, huhu memang menggoda abis. Saya n adik saya yg 2 orang tuh ape lagik... kejekan betul2 punya. Ummm... puas ati, akhirnya dpt makan cempedak yg sangat best! Nyum..nyum..

Durian vs cempedak???
Sudah semestinya saya pilih cempedak di luar pagar tuh.. haha

Akhir kata,
cempedak di luar pagar..
ambil galah tolong jolokkan..
hehe... sambung sendiri lah.. haha

Monday, 6 July 2009

Ice Age 3 : Dawn Of The Dinosours

Diego .. yg skang dh semput, haha
yeah, geng Ice Age

New 'mommy', uh vegetarian kunun


I like Ice Age 3.. kelakar sgt!!

Tiket wayang ... hehe... dok depan tuh, huhu
Yes... Ice Age 3 yg kelakar nih sy dpt tgk pd hari pertama tayangan... wah, rasa sangat best. Ini laa yg ditunggu2. Yg 2nd n 1st tgk... jadi, yg ini pn mana leh lepas peluang.... hahaha. Sy tgk citer nih pd 2 Julai 2009, show 9 pm. Tp ini laaa pertama kali tgk wayang dok seat 3 baris dr depan... arrghh, nih sume gara2 terlewat smpai kt TGV tuh. Huhu.. ingatkan sempat, rupanya tak sempat... Sbb 1st time book via my easy access, kunun dpt spesel reservation.. rupanya sama jer ngn phone booking, kena ambik 45 minit sblm show. Sib baik mlm tuh, 3 panggung dibukak.. 2 panggung tuh mmg penuh laaa... Yg nih ada kosong, tp 3 baris yg depan laaa... hahaha. Dh kemaruknya pasal... LAYAN!!!!... hahahah

Geng Ice Age si Manny, Ellie, Sid, Diego... memang wat klakar banget kali nih.. campur lak si pirate nama Buck. Hahahah... pecah perut gelak. Saya memang dh guling2 gelak dlm panggung.. sbb tak tahan sakit perut bantai gelak. Hahahahah... serius kelakar. :D
Pd saya, scene yg paling kelakar ialah bila diego, manny, crash & eddie terperangkap kt dlm 'lif' yg penuh ngn gas gelak tuh. Hahaha, memang lawak antarabangsa lah. Sy memang dah takleh tahan laaa, sampai berair2 mata... sib baik maskara tak cair.. hahahaha...! Tp dlm filem kali nih, si mamat yg suka kacang tuh jumpa awek cun... siap fallin in luv tuh. So, dlm filem nih... byk gak laaaa scene yg ala2 romantis 2 org tuh... Best sih..... uh, fallin..fallin...
Citer nih tak lama. dlm sejam 45 minit kot.... tapi best...!
Kepada yg belum layan... apa lagik, pegi laaa layan... gerenti puas hati.... hahaha
puas ati sbb leh gelak kaw2 punya... hahahaha :D
Watch out ur stomach aaaa.... uh, sakit perut oi gelak....


Transformers : Revenge of The Fallen

Bumble Bee... yeah...

Optimus Prime.. d hero
Tiket wayang... hehehe :P

Sekarang masa untuk bercerita psl wayang... (walau pn dh aagak basi kan... hehe)

Ok, citer 'Transformers : Revenge of the fallen' nih sy layan pd hari pertama tayangan .. punya laaa berebut... ata last dpt laa jugak tgk show 3.30 pm, hmmm ingatkn hari keje tak ramai org... rupanya mak oiii... ramai sungguh (mcm sume org pn cuti semata2 tgk citer nih, huh mmg penangan sungguh)

Oh, sy sgt suka citer nig, mmg best ah... sy mmg suka citer best yg show nya lama.. hahaha. Citer nih mmg lama 2 jam setengah.... Mmg tak terasa lama pn sbb jln citer dia mmg best. Hmm... spt biasa sy mmg suka Bumblebee... Kalo tgk version katun pn, Bumblebee laa yg paling kelakar.. si kuning itu...

Dlm citer kali nih, penjahat2 si megathron tuh muncul dlm bentuk robot organik. Umm.. kalo siri katun tuh, awek si Optimus Prime yg terperangkap di planet organik yg jadi jahat. Dalam filem nih, penjahat robot organik tuh siap leh muncul dlm bentuk awek yg cantik menggoda tuh,.. (siap jadi student tuh).

Overall, citer nih mmg best... n leh layan lagi 2-3 kali, mesti tak bosannya... haha. Citer nih ada bab sedih n kelakar nya... Memang puas ati... huh!

Tercipta Untukku

Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation