Monday, 23 November 2009

Akhirnya....

Akhirnya malam ni, saya berjaya jugak laaa untuk mula mengarang somethin in my blog... (err, rasanya mungkin sbb baca komen si Ckin yg jauh dr arab saudi sana..hee, thanx laa sbb sudi jenguk blog aku yg tak seberapanya ini..huu)

---> sebenarnya kesempatan mengarang mlm nih sbbnya ialah mengisi masa sambil2 tunggu page Naruto loading sepenuhnya...hehehe ;P (kalo dh hantu kartun, mmg camnih)

Kalo tengok history penulisan saya dlm blog nih, dh hampir sebulan laa saya tak menulis apa2. Memang lepas raya puasa itu hari, hidup saya memang sangat bz. Kebetulan banyak sangat projek baru... Huuu, penat betul.

Mari dengar kisah saya :

1. Kisah khas untuk Ckin
Ckin, kalo ko nk tau. Last wednesday (9/11/09)...last minute aku kena wat audit kt BTUP. Nak tak nak, aku kena laa pegi wat keje aku tuh kn walaupn sbnrnya aku agak marah ngn tugasan last minute tatkala aku tgh pening ngn mcm2 keje termasuk menyetelknn assignment PPK aku. Memang tensen beb. Pastuh aku gi tingka 12, mak wan ko kena laa entertain aku.....pastuh ada banyak laaa menda2 yg dia takde n kurang pasti. Nak dijadikan cerita, kakak si syam muncul lepas tuh (dia baru balik miting agaknya)...terus mak wan pas kt dia, sbb mak wan tensen ngn dia yg tak bagi dokumen iso tuh kt dia. Pastuh, jadik laa adegan bertekak secara aman kt depan mata aku nih hah..huuu. (malas aku nk campur...wat2 tak dengar aje laaa). Tp dr perkisahan mereka berdua itu, dptlah aku simpulkn bahawasanya mak wan sgt konvensional..tak reti bab2 attachment dlm emel n nakkan doc dibagi secara hardcopy jugak. Pendek kata mak wan mmg tak ngam ngn kakak syam , kan???
2. Kisah saya ngn PPK
Haih, ini pn menyebabkan hidup saya huru hara sepanjang bulan november nih. Apa taknya, short notice. Mana nak ready nyer. Bila check 2 minggu sblm tuh, keputusannya saya tidak terpilih untuk sit PPK nih (2-5 Nov 09). Tapi disebabkan satu kes, tiba2 3 hari sblm tarikh itu, tiba2 dioffer laa pulak. Nak tak nak kena laa ambik. Ingatkan 2-5 Nov terus abes, rupanya mmg bikin sengsara idup gue!!! 2-5 terpaksa sit exam bertulis. Another week for d viva. N another for submit d assignment!!! Arrgggghh...pada masa yang sama jugak, saya terpaksa setelkn sume projek2 di bawah tadbiran bog boss lama saya yg last service nyer di bpsm pd 30 okt itu. Pendek kata, memang tunggang langgang idup saya di minggu terakhir oktober dan 2 minggu terawal november.
3.Kisah saya ngn baby bluehaze
Wakaka...my new baby blue haze itu. Akhirnya baru smlm dorang2 di bpsm mengetahui akan wujud new baby saya nih. Port Dickson itu menjadi saksi segalanya...hahaha. Sume terkejut dgn baby saya itu. Yg paling awal menegur adalah my boss.. Hihihi. Sorry guys...mybe u all never know that i am somebody that dont like to show off!! My baby tuh baru berusia sebulan lebih..... (nanti, saya masukkan laaaa imej dia kt cni..hee)
4. Kisah saya dan mama
Akhirnya mama ikut juga apa yg saya suggestkan. Bagus laa mama. Memang itu yang terbaik dan sepatutnya itu perkara yang sepatutnya dibuat dari dulu. Apapun, tingal 2 hari lagi... then, saya akan balik kampung utk menunaikan ibadah korban. Ini memang niat saya seteah hampir 3 tahun tidak pulang beraya aidiladha. Uh, saya teringin sgt nak makan ketupat daun palas tuh, rindu tul... n serunding best ++ keropok lekor favaourite saya yg hanya mama saya jer yg tau sape penjualnya. Bestnyer, tak sabar nak balik.
5. Kisah saya n famili day event..Setelah sekian lama dirancang, akhirnya menjadi kenyataan jua. 20-21 november menjadi tanggal berjayanya event nih dilaksanakan. Saya rasa lega sangat event nih sukses. Saya sebagai teraju utama event nih, rasa sangat hepi bila tengok semua orang berseronok pada hari itu. Penat memang laa penat sangat, tapi best.. really enjoyed n had fun... yeah!!!!!

Ok laaa... rasanya cukup laaa 6 citer pendek kali ini.
Till d next posting.... full wth details including d pictures... hehe
C ya!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation