Saturday, 26 December 2009

Haven't Met You Yet

"And I Know Someday That It'll All Turn Out
You'll Make Me Work So We Can Work To Work It Out
And I Promise You Kid That I'll Give So Much More Than I Get
I Just Haven't Met You Yet..."




Haven't Met You Yet by Michael Buble is my current favourite song ever, hehehe.
This song is full of joy n i really love to see d video clip...n i'm not really sure how many time i've watched that video hehe.

What a happy song with a happy video. N not forget i also like d lady in that video.. what a lovely gal...n i really like her hair very much... n of cos i wish to have that style of hair too...hehe.
(Hummm... i think it's been ages from d last time i had my haircut...i think that was in Mac / June tis year...)

Taraaa... Ini Lah di hasilnya


Taraaaa... haha, selepas seharian saya bertungkus lumus memberikan wajah baru kpd blog saya, ini lah hasilnya...

Tapi,,... tengah2 sibuk menghapdet tuh, dh ada yg komen,, sape lagi kalo bukan si Ckin itu..hihi.
Katanya, dia suka lagi rupa blog saya yg lama.... (huuu, sbnrnya say pn suka sgt yg lama itu).
Tapi, FYI... saya memang memilih utk ubah rupa blog saya ni sempena tahun baru...
Tema yg dipilih, sudah pasti NEW YEAR Theme...
Sebenarnya motif utama saya ubah rupa blog saya ni, apa lagi ... nk tambah segala mcm widget2 baru...

Kalo sblm ni, sy lebih suka jadi seorang yg kreatif dgn membuat sndiri coding2 utk blogskin saya.. a.k.a teknik classic namanya... (humm, kalo coding lagi lama... sbb sy amat particular dlm pemilihan font type, font size n font color).
Pendek kata, proses dia lagi rumit..

Untuk memudahkan saya tambah new widgets eg Followers, Linkwithin etc. tu, saya pilih utk ambik readymade template kt blogger.com.
Kelebihan dia dr segi additional widgets tu laaa... tapi, kekurangannya... terpaksa laa ikut jer template yg sedia ada, dr segi font type, font size... font color jer leh ubah, tp agak limited.

So, ape lagi??? Ada nak komen lagi psl rupa baru blog ILA RAMLI ni???
Haaa, jgn segan2.. sila la komen kalo berani...hihi

crazy thing ......... ???

"So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes"



Ini sebenarnya kisah pada 23 Disember 2009 (Rabu).
Saya bgtau itu orang bhwsnya saya terserempak dgn salah seorang mahramnya..yg ntah kenapa asyik senyum2 ceria dekat sy.. hehe
Itu org kata 'itu mungkin petanda persetujuan awak sbg iparnya...' ahahaha :P
(hahaha, another joke from that somebody!!! walla...)

yet.. in that afternoon..
that somebody suddenly asked me a question that i've never think d answer before ..
Hummm, it's sound so weird...but once again i just assumed that was another joke of d day, againnn!!! (even, deep in my heart... felt a bit nervous)

wht i'm thinking until now is.... WHY ME???
that somebody is not d 1st one to ask me d same question....
but once again... WHY ME???

n yet... late yesterday evening ......... i just sms that somebody, my answer is; i still looked at tht matter as a joke from him.......
Humm.. sorry to dissapoint u!!!

No boundaries ???

I fought to the limit to stand on the edge
What if today is as good as it gets
Don't know where the future's heading
But nothing's gonna bring me down
I jumped every bridge
And I've run every line
I risk being safe
But I always knew why
I always knew why
So here i am still holding on



Seperti biasa, hidup bekerja nih mg penuh ke'bizi'an yg amat di penghujung thn ni.
Apakan daya, bukan diminta tapi keadaan yg meminta.. huu
Keadaan saya yg bz amat nih menyebabkan somebody itu rasa tak boleh terima kenyataan itu, lalu memberikan sy satu statement yg agak pedas pada saya.

Dalam hati saya " haih, nape laa susah sgt nk faham. Kalo say boleh faham job dia, kenapa dia tak boleh faham job sy??"
Statement pedas dia siap ditambah hangatnya dgn perbandingn terhadap kenalan dia yg kunun2 lebih besar pangkatnya dr saya, tp takdek laaa terlalu2 bz mcm saya..
Well, pd saya..kalo skang nih takleh accept my life...huh, apatah lg in d future???
Humm.. sy ni mudah jer orgnya, u take it..or u leave it.
Emel pedas somedbody itu, sy reply juga dgn agak panjang... n it was ended wth wassalam.

N late that nite........tht somebody mengsms kunun2 that emel was written by another somebody which he claimed as somebody who is responsibled of how we met.
But for me... it was just another way to escape himself......
whuttt daaa ????

Ended

Meet me halfway

"Can you meet me half way (I'll meet you halfway)
Right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish"



Si wak ada mengsms sy beberapa hari yg lalu..........
Katanya dia pn masih juga ada ingat sama saya; mcm sy yg sentiasa diselubungi misteri kenapa masih teringat2 memori itu,,,,,,,

Saya sesungguhnya sudah pasti gembira dgn cerita itu...
Tapi, pada masa yg sama sudah pasti lara jiwa jua..
Oh...mengapa begini keadaannya???
Hummm...katanya dia masih menanti saat itu..
Tapi, pada saya semakin dinanti semakin menjauh pergi...apakah???

Friday, 11 December 2009

Nape mata tak nak pejam lagi nih???

Haih... ini lah masalahnya kalo saya dah mengadap laptop nih...
Kalo dh start online... mmg mata saya nih jadi susah sgt nk lelap...
Kalo dh start jari nih ligat kt keyboard, memang susah nak berhenti
Ntah nape tadi leh lak saya terkedek2 bukak 'buku wajah' my ex.... hmmm, dh lama tak tgk muka dia agaknya. Haih...susah betul !!! Yer laaa kenangan manis bukan senang nak dibuang macam tu saje.......... pendek kata memang akan sentiasa teringat. Kadang2 saya fikir, ingatan saya pada dia yg menyebabkn saya membataskan tahap relationship saya ngn org lain. Kalo diikutkan mmg unfair pd org lain itu. Hummm...
Memang laa saya ni seorang yg optimis...tp, sy juga seorang yg jenis tak mudah lupa pd setiap apa yg berlaku. Tapi...saya bukan seorang pendendam. What ever it is, just let go... so we will live in peace. Mengingat pada yg manis saje....yg tak berapa nak manis, masin, pahit, kelat sume tuh...tolak ke tepi... yg itu anggap jer laaa tak berlaku, just let go... tp jadikan sebagai sempadan.
Bout my future life nih, kadang2 sy fikir betul ke??? Haih, nape laa cuti saya hari tuh pendek sajer... Kan best kalo leh cuti lagi lama... leh laa spend masa betul2. Ummm...kehidupan pjj ni mmg mcm nih. PJJ?? Again ??? haih...

Thursday, 10 December 2009

jeles tul aku..

Huuuu...
Malam nih sy berkesempatan menjenguk blog2 member... (almaklum la dah agak lama tak jadi blogger gal nih.. hehe)... jeles sungguh melihat kecomelan blog2 dorang yg cantek dengan gambar n citer2 yg menarek tuh.

Saya???
Bahan2 , bukti2 espc gambar2 tuh sume mmg dah ada tp tersimpan elok jer....tak tau nape dua tiga menjak nigh rasa tak sempat sangat nk blogging.. huuu

Saya sebenarnya baru masuk ofis setelah 2 minggu ++ bersukaria bercuti raya haji n out station sakan (walau pn agak penat). Rasa len macam skit bila masuk ofis hari nih. Sebab2 nya adalah seperti berikut :

1. Dah agak lama tak bangun bersiap pegi keje pagi2 buta... hari nih terpaksa laaa berbuat demikian
2. Bila nak iron baju, baru perasan hari nih Khamis.. aiseh.. kena laaa iron baju batik yg degil2 tuh... n at last ambik baju batik biru yg tak bape degil ngn iron2 tuh.
3. Bila masuk ofis, aaarrgghhh,, banyak nyer benda nak kena buat.. tapi rasa blur sajer,,, tak tau nak start dari mana ??? hummm.. at last ambik buku catatan harian tuh,,, buat checklist.
4. Rasa lain macam jugak nak pasang lagu kt pc kuat2... ummm... so hari nih, tutup telinga ngn earphone. Terasa macam student laaa pulak.... (mula laa teringat zaman student...kisah bersama N... N yang tiba2 wat seprais kunun nak bagi aku terkejut..punya laa dia tegur aku ngn ramahnya masa saya sibuk belek2 buku kat situ....walhal saya tak dengar pape pun sebab telinga dah sumbat ngn walkman masa tuh............). Saya rasa pasnih sy nak tutup telinga aje selalu, supaya tak dengar bunyi2an yang tidak berkaitan,,,, huu. Apakah???
5. Terpaksa menyeberang jalan untuk makan bekfes... selama nih makan kt umah ajer.. n makan kt hotel yg boleh pilih nak makan ape saje... sekali hari nih terpaksa laa kembali kpd rutin yg sama... memandang makanan yg membosankn tuh. Huhu. Sib baik laaa lunch time, my ofcmates rajin bawak keta dia kuar makan kt luar. Yeah.... I like !!!
5. Rasa lain mcm lak nk layan gayut n sms time ofis nih... haih. Yer la, kalo kosentret ngn henpon tuh, at last mmg tak wat keje satu hari. Nak tak nak, terpaksa laa suh orang sebelah sana tuh stop sms n call time ofc hour (aaarghh,,buhsan tul!!!). Hummm... best nyer mengingatkan tempoh cuti yg lama tuh.. HEAVEN tul!!!! Best leh gi jalan2...lepak2...berseronok...shopping... travel dalam negeri.... pendek kata, best lah cuti lama2 nih.. hehe :P


Adohai... laparnya saya.. (Huuu..rupanya lum dinner lagi nih...) tapi malas nak makan....!!! Perut kata lapar...otak kata malas laaa nak bangun. Bangun ke tak ni??? Bangun ke tak?? Bangun makan , KENYANG. Malas bangun, LAPAR ... kebulur???
Argghhhh... malasnya. Tapi bangun laaa.... (bangun laa ila... huu)

Sooo???
Kena la stop dulu jadi blogger gal malam nih...
Berenti makan dulu.......
huuuu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation