Monday, 31 May 2010

My decision...


Pada hari ini, saya telah mengambil satu tindakan drastik lagi berani.
Humm...that's my final decision.
Sebenarnya dah agak lama saya memendam rasa yang satu nih..
Akhirnya...hari ini saya setelkan..

Betul ke tak betul???
Yakin ke tidak??
Uhmm... saya pasti dgn tindakan saya nih..
Harapnya......the bright future is with me very soon...!!

Kali nih, saya betul2 menghayati semangat Transformasi itu okeh...
Humm..chaiyok ILA... you can do it!!!
This only the starter for the new chapter.......

Sunday, 30 May 2010

Flashback ..............

Humm....akhirnya post terbaru saya muncul jua...
Ummm...bukan ape, lately nih bila saya rajn jer menulis kt blog.,ada aje halangannya..
Dah taip panjang2 citer...at last bila nak publish...failed..
Bila dah failed..mula laa malas nak publish cerita itu.pd saya ceria itu sudah basi utk dipublish...wpun dah kemain lagi save citer itu kan..
Umm...takpelah, saya kan jenis suka sesuatu yg segar dari ladang,.,,ahaha

Apa pn utk entry kali nih saya just nak flashback few weeks back...what had happened in my life!!! ... Susunan peristiwa mengikut tahap impaknya kpd saya..hee
1. Khamis 27/05/2010 -> Kejadian yg buat saya geram n terkejut..kereta kesayangan saya kena langgar di highway Kajang Silk. Yg langgar saya tuh sorang mamat yg keje dekat PJH. Geram betul tau..suka hati jer bawak keta laju2, tapi sibuk dok tg sebelah kanan jalan yg eksiden..yg akhirnya dia lak langgar kereta saya. Marahnya saya...tapi sib baik laa mamat nih bukan jenis langgar lari. Arghh...!!!!! Punyalah kita menjaga keta kita...alih2 org yg tak beretika kt jalan raya yg rosakkan!!

2. Ahad 23/05/2010 - Selasa 25/05/2010 -> Saya telah bertugas di luar pejabat..kt mana??? umm... kali nih ke kuching, sarawak. Aha, akhirnya saya kembali ke sarawak...selepas hampir 2 tahun tak ke sana. Ada laa perubahan2 nya espc yg ketara, bangunan Dewan Undangan Negeri yg baru tuh, sangat cantek oh!!! Tapi spt biasa, misi ke sarawak apelagi...cari mee kolok, teh C spesel, teh dangdut, laksa sarawak, kek lapis sarawak, pasu sarawak, river cruise n plh tak lupa, ikan terubuk masin. Uhum...sumenya my favourite okeh. Kalo dulu, saya datang stay dekat holiday inn, skang nih lak kt harbour view. Umm..nice hotel too. (full story, for sure dlm next entry khas utk kisah sarawak sajer...hehe)

3. Minggu nih??? Keje saya dok pulun tgk wayang sajer...sume citer baru kt pawagam saya dah layan...IP Man 2, Bounty Hunter, Prince of Persia n mlm tadi Shrek Forever After.. Citer IP Man 2 & Bounty Hunter tgk utk melepas keboringan malam di Sarawak. Prince of Persia lak sbb nak melepas tensen keta kena langgar. Shrek lak layan ngn adik2 saya...saje lama tak layan midnite...so, mlm tadi kitorg wat hal laaa...balik umah dekat kul 3 pagi. Hasilnya, sume bangun lmbat pagi tadi...(tapi agak sonok juga, dah lama tak wat hal2 over midnite nih...heee)

Apa lagi yer???
Ahah, ada lagi...tapi nak bukak entry khas..
Harap2 blogger tidak meragam tatkala saya rajin nih okeh...

Friday, 21 May 2010

Geram betul laa !!!

tensennya!!!!!!!!
tadi saya dah taip punya laa panjang kisah utk new post...
bila klik jer tekan publish..
terus blogger nih problem...
n mmg tak auto save rupanya.. tensenyaaaa!!!

Waaa... dekat sejam oh saya mengarang tuh...
eeeih.. tensennye!!!
sia2 ajer mengarang dengan penuh perasaan tadi tuh...
arrghhhh!!!

nape laaa blogger nih selalu problem??
ke internet kt opis saya nih yg problem..??
marah nih!!

Friday, 14 May 2010

Penguji kesabaran minggu ini...setel!!

(nape ngn blogger nih, takleh publish my new post since friday...?? err, peringatan..post nih sepatutnya publish on friday ok...hum,,, tis is really a big delay..huh. Please read in d last friday mood)

Pertamanya, Alhamdulillah.....setel jua
Menda yang bikin saya tensen is over!!!
Akhirnya pagi tadi setel jua...lebih awal dari jangkaan sepatutnya...umm, bagus lah.
N paling penting berjalan lancar sebagaimana diharapkan.

Memang dugaan tul nak smpai ke hari ini.
Bukan benda nih very complicated sangat..tapi orang itu dari pihak yg satu lagi telah bikin panass sama saya..haih..memang hangin ler saya (biasa saya nih jarang nak leh hangin..)
Tapi, kalo betul orang tuh tak paham2 bahse..sesape pun leh kena angin pus..pus.

Apa pun,my big appreciation to my buddy, MAN kerana sudi menjadi emcee majlis nih..(thanx sangat yer Man, walaupun last minit, tapi skrip nyer aku dh sedia awal2..hehe). Tapi yg kelakar tuh, leh lak Man nih hilang suara...pitching lari..ahahaha..
But once again..really appreciate.. i owe u once..insya allah kebaikan itu akan terbalas :D.
(sib baik ada ko Man, kalo tak mesti dorang sume buhsan tgk muka aku jer; aku lah emcee, aku lah bg taklimat...sib baik bukan aku pembaca doa, ahaha :D )

To my geng CK, thanx jugak sbb bersama abeskan sesi Adamaya smlm ++ dengar bebelan (luahan perasaan) aku psl itu orang yg telah bikin aku panas. So now, ko pn dah kenal kan?? ahahaha :P

Overall, event ini sukses..sukses..
N not forgotten, my big appreciation to my subordinates; Yat n Ema...thanx for being there n you guys so COOL...!!!


Ini antara slaid taklimat saya............... uhumm..

Ini lak kertas program yang last minute siap dpd itu orang..........
Ini pulak wakil baca teks big boss saya.........(gambar nih jer sempat ambik, gambar Man si Emcee lak tak sempat nak ambik sbb terkejut suare ilang..ahahaha :D )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation