Wednesday, 30 June 2010

Murder on the dancefloor...



Murder on the dancefloor??? Uhumm..bukan ada murder pn, actually ini tajuk lagu feveret saya nyanyian Sophie Ellis Bexter, uh i like wpun lagu nih dah lama sangat!!

Sbnrnya just nak bgtau, selepas show 'So You Think You Can Dance',..rite now i'm addicted to the battle on d dancefloor terhangat pd masa nih, ape lagi kalo bukan Showdown2010 @8TV. Yeah!!! Malam rabu, mesti dh terpacak depan TV, uhummm. Kalo org dh suka muzik nih mmg...bab2 menari pn suka tgk. Errr..diulangi, suka tengok okeh!! All the crews are HOT!!!

So, which crew i like most??? (tp wpun suka, undian sms mmg tak penah sy nk buat pn, ahahaha :D )

1) FLOOR FEVER

Dorang menari mmg best... i like their concept: Urban Dance – "a mixture of hip hop, b-boying, jazz, modern, contemporary, ballroom, theatre & lyrical dance with a touch of 'street style'...". Paling sy suka masa dorang menari utk theme Michael Jackson..wauh..mmg meletup!!

2)HMC PHLOW

Dorang ni lak nmpak best sbb bila dorang menari..wooh, nmpak maskulin oh!!! Dorang nig mmg ramai peminat...i think most gals out there suka dorang nih! Dorang nih pn menjadi ikutan dr segi stylo.

3) WAKAKA CREW

Ahah, crew nih pulak mmg paling digilai oleh ramai peminat d B-Boys. The only crew yg tak penah berada di bottom 4!!! So, tak penah tgk dorang on d battlefield. Crew nih digilai sbb ape lagi kalo bukan sebab si ALAM tuh, juara So U Think U can Dance!!! Mmg tak dinafikan dorang nih best...tp, ntah nape, sy takde laa minat sangat. Hummm...teringat pulak ALAM penah jadik one of the judges masa sy n geng masuk pertandingan menari dekat deepeeaye dulu. Ahahaha...kelakar pulak bila ingat balik. (mesti dia dok geleng2 kepala jer tgk kiorg menari tah hape2..ahaha).

Fuhhh..malam nih harus tengok...sapekah yg bakal tersingkir????

Tuesday, 29 June 2010

trademark.............

Bila saya makan banyak n penuh selera...mereka tau itu saya, ILA
Bila saya dengar lagu sambil mulut bising menyanyi sama...mereka tau itu saya, ILA
Bila berjalan, tapak kasut heels saya ada rentak trsendiri...mereka tau itu saya, ILA
Bila saya bercakap non-stop espc time bercerita..ahah, mereka tau itu mmg saya, ILA
Bila tgk cara jalan wpun dari belakang..mereka tau itu saya, ILA
Bila saya dok gelak dulu bila citer kisah kelakar...mmg mereka tau, mmg ILA..(haha)
Bila tgk cara pakai tudung camnih...mereka tau, itu mmg cara saya
Bila tgk saya suka senyum selamba jer...mmg mereka tau, itu mmg saya
Bila tgk satu keta yg memecut laju .... mereka tau, itu saya laa yg memandu

Bila saya gelak dengan kuatnya sbb geli hati ... mmg confirm mereka tau, itu lah saya
Dpd kecik..di kejiranan saya, org suka saya sbb cara gelak saya...hahaha :D
Dorang suka bila tgk saya gelak n ketawa...

Tapi.........
Baru2 ini......bila saya gelak sbb mmg sy hepi..
Tiba2.... "Ila, gelak tu pelan2 skit ya!!! ..."
Errk..terus saya tersentak!!!!
Sbnrya ini bukan kali pertama dia suh saya ubah cara gelak saya...gelak pelan2..
Humm...dah bertahun2 lamanya saya gelak dgn cara itu, pendek kata ala2 trademark saya
Sekali dpt arahan, ubah cara gelak...kena control gelak..
Humm..apekah???

Baiklah...nanti sy try gelak tersipu2 gitu..(huh..it's not so me ..!!)

Friday, 18 June 2010

Bila Awang Selamat kagumm..

Petikan daripada Bisik-bisik Awang Selamat, 18 Jun 2010 (Jumaat)

AWANG kagum apabila mengetahui terdapat 2 juta pengendali blog di Malaysia sekarang. Ia antara lain memberi gambaran jelas betapa masyarakat kita telah terdedah kepada dunia teknologi maklumat dalam kehidupan seharian.

Media alternatif menjadi saluran popular untuk orang ramai melontarkan pandangan dan kritik terhadap pelbagai perkara.

Awang tidak nampak sebarang kebimbangan untuk berbuat demikian selagi ia tidak menyalahi undang-undang negara. Malah terdapat kandungan blok tertentu yang pada pandangan Awang, ‘terlepas bebas’ dalam memperkatakan sesuatu.

Oleh itu tiada apa yang perlu dirisaukan dalam menyuarakan pendapat selagi ia tidak melepasi had-had perundangan yang antara lain untuk memelihara keharmonian rakyat pelbagai kaum.

Kebebasan media jelas di negara kita walaupun terdapat pandangan khususnya dari Barat yang cuba mempersoalkan tahap kebebasan media kita.

Malah, hakikat bahawa terdapat 151 saluran televisyen satelit, sembilan saluran televisyen siaran percuma, 53 stesen radio serta 76 akhbar harian yang diterbitkan oleh pelbagai pihak mengukuhkan lagi betapa pihak berkuasa komited dalam percambahan pemikiran dan pergerakan maklumat.

Apa yang perlu, rakyat hendaklah menggunakan saluran yang terbuka luas untuk menzahirkan apa juga pandangan secara beretika.


Awang – Banyak ruang.


P/S : Saya seorang blogger gal yang berhemah .. uhum..

Deco2 blog..

Taraaa...

Akhirnya....
Akhirnya blog saya dah berwajah baru (setelah mengalami gangguan pada hari semalam, huhu)
Ini lah dia tema baru untuk blog saya..
Simple but nice......... uhummm

Tuesday, 15 June 2010

Kakak ku yang busyuk....!!!



"Kakakku yang busyuk" panggil adik teruna ku itu kepada saya
"Kakakku yang busyuk, jom makan........cepat, nanti mee tu kembang..kang tak sedap pulak" jerit lagi abemat kun itu kpd saya yg sedang dok mengadap TV ngn tunjuk muka penat n frust sbb ropanya siri NCIS dah abes, huhuhu (beria bangun tido tadi semata2 nak tgk Ziva kena belasah tuh...huu rindu pd geng Tony D Nozzo, McGee n geng NCIS yg lain tuh).

"Uhum...pandai laa abemat nih masak. Resepi ape nih??" saya kuarkan ayat bodek saya kepada abemat kun itu atas kerajinan dia memasak malam nih, ehehe.
Sekali dia jawab , "Memang laaa, aku masak mestilah sedap! Nyumm..nyumm" sambil dia terus makan dgn lajunya, simbol nak cakap best banget laa tuh masakan dia, uh..kunun!!!

Dah hampir 4 bulan adik teruna saya tuh duduk ngn saya kt umah BBB nih, sejak dia dpt offer keje kt cni. Ummm, ok laa..takdek laa sunyi jer umah saya nih...mmg kadang2dok bertekak jugak ngn dia nih, biasalah gaduh2 manja gitu.

Dah hampir 4 bulan nih, baru laa dia nampak life saya yg asyik sibuk manjang. Bila dia paham saya sibuk espc bila sy balik lewat dr opis n tgk muka penat saya, takdek lah dia nak mengatur hidupnya ngn saya mcm dulu2 lagi. Kalo tak, dulu...sumenya nak saya yg siapkan..uhmm (biasalah, budak kalo dh dimanjakan oleh mak bapak..camni lah..uhu, membebel pulak).

Skang nih best..dia dh pndai ke pasar beli barang dapur, dah rajin tlg buang sampah, dh rajin tolong basuh pinggan ..n paling penting, dia sangat rajin memasak dinner, yeay!!! Bila tgk saya balik lewat ngn muka penat tuh...mmg dia terus masak (dia mmg pndai masak pun, almaklum suka tgk Jamie Oliver d Naked Chef itu..hee). Time dia masak kt dapur, mcm berperang pn ada..klentang, klentung...bunyi senduk, periuk, kuali ahahah :D . Tapi kesian, biasanya banyak kali dia masak dinner...dia makan sorang2...sebabnya, by d time dia siap masak..saya dah selamat ketiduran!!!

Moral of d story from this new post :
Saya suka lelaki yg pandai masak nih..hehe. Takkan nak harapkan perempuan je pandai masak kan!!! Ummm, for me, lelaki yg pndai masak nih ada ciri2 romantis, hihihi.
Adik saya romantis??? Ntah, tp ngn galfren dia tuh mcm pndai aje kunun2 romantis, ahahaha.

Monday, 14 June 2010

Sandwic itu....nyumm

Holla..!! Selamat pagi semua..
(Sambil mulut dok mengunyah sandwic sardin saya nih...nyumm.nyumm n sambil dengar lagi 'Selimut Hati' n 'Larut' nyanyian Dewa, pagi nih terasa kejiwangan skit, hehe)

Pagi tadi saya bangun mcm biasa...tapi sempat menyiapkan bekfes untuk pagi ini.apa lagi kalo bukan sandwic segar dari ladang saya..(dah mmg berazam hari nih nak buat sandwic!!!)

Sandwic saya nih mmg menjadi feveret kawan2 saya kt opis n idaman famili saya. Uhumm, mmg saya bangga laa kan..yer laa org suka makanan yg kita buat...siap mintak resepi lagi. N saya lak mmg tak kedekut resepi, sharing is caring rite??

Resepi???? Ada yg mau ke???
Uhum..next entry sy akan tunjukkan cara buat sandwic sardin ala Ila Ramli nih..

P/S : Teringat lak Fizry cakap sandwic nih sedap..dia yg tak makan bawang pn leh jadi suka makan bawang itu.. ahahaha (thanx ya!!)

Friday, 11 June 2010

Buhsan

Bila buhsan ape lagi nak buat yer???
Bila buhsan..nak wat keje pun malas..
Bila malas menjadi2... nak makan pn rasa malas...
humm...
kena cuti sakan nih..........
lambat nye nak cuti nih...
tolong laa saya...
saya perlu refreshkn otak nih...
i need new environment....
Harap2 cepat laa...cepat laa..

Sunday, 6 June 2010

Bright Crystal VERSACE ..uhumm..wangi

Setelah Paco Robanne susut...Emporio Armani Diamond kering...Escada Into D Blue tinggal beberapa titis jer..Huhuhu, saya betul2 ketandusan perfume.
Kalo tak calit perfume,.,rasa mcm tak lengkap idup seharian.

Akhirnya...setelah ada peluang itu..maka terbanglah fulus2 daripada walletku itu...demi Bright Crystal dari Versace n nak jugak Versus Versace itu. Maka, inilah dia wangian terbaru saya. My new smell onwards..walla.(bestnya wangi).

Biasanya saya akan beli perfume keluaran dari Paris sbb mmg terbukti wangian romantisnya tuh. Entah kenapa kali nih saya termakan pujuk rayu wanita itu utk cuba wangian dari Italy nih pulak. Oklah...wangi punya pasal..saya rembat la ia.

Taraa..inilah dia my new perfume..new smell.uhum..wangi!


Himpunan Bright Crystal n Versus

Kotak Bright Crystal

Botol besar..dpt percuma botol kecik...wah..best..cantik pulak tuh

Versus pn best jugak...rugi tak ambik yg nih..takpelah try jer yg nih..


Thursday, 3 June 2010

My wish list...

Uhumm..cepatnya masa berlalu...sedar tak sedar dah bulan Jun 2010
Sungguh cepat tuh terasa sbb mungkin terlampau busy (oh, busy sungguh ke cik ila oi?)
Dah masuk tengah tahun nih...ada mcm2 dalam fikiran saya nih...(oh, harus ditunaikan nih..)

So, here are my wishes list ...


1) Nak pegi vacation kt a very beautiful place like this...uhmm..nyamannya...


2)Nak beli digital camera yang baru.......lepas kamera kesayangan saya itu rosak, huhu (terpaksa laa bergambar dgn henpon sony ericsson saya tuh jer..sib baik canggih..hihi)


3) nak shopping byk baju baru...uhmm, new style n new look!! So, baju nak tambah...kena beli almari baru dulu...yg boleh muat semua baju2 saya...uhum (huhu, skang nih..my closet dah tak mampu menampung pertambahan baju2 saya okeh,,,


4) Teringin nak beli henpon baru yg lagi canggih...henpon yg sedia ada nih dah lama oh..beli sempena my besday tahun 2008 itu......(sbnrnya jeles tgk henpon adik saya yg masih student itu lagi canggih dr saya okeh....hummm, sori wahai kakchik ku..)


5) Uhmm, lastly...nak pegi bermanja2 di salon rambut..buat hair treatment...n rasanya i need new hairdo... n am thinking of perming like this...oho, cute ape ??? (nih sume gara2 adik ku yg bernama che'na telah membawa lari set salon ku tatkala pegi ke umah ku itu hari....ohoho)

Semoga impian saya ini tercapai dalam bulan jun ini...hihihi ;P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation