Saturday, 31 July 2010

Mahkota ...

Tadi saya sempat belek2 album lama...
Bila tengok album lama..tgk laa mcm2 style 'mahkota' saya....err, rambut yer, hehe.
Huhu, rindunya kt rambut saya di kala tahun 2008 itu..miss that hair so much!
Rambut yg sangat panjang, hitam, lurus semulajadi, berkilau n sehat!!
Itulah rambut terpanjang saya yg kedua selepas tahun 2005. Dulu, org siap mintak petua ngn saya, mcm mana nak jaga rambut. Skang, saya pulak dok sibuk carik petua jaga rambut. Yalah, baik lelaki atau wanita, semua pentingkan rambut. Betul tak??

Bercakap psl rambut, sbnrnya saya nih suka buat mcm2 jenis fesyen..boyish cut, bob cut, rambut ikal, layered style n latest nih, permanent perming. Haircut yg paling disukai mestilah boysih cut itu, sbb nmpak comel (org laa kata..hehe)..n rambut lurus semulajadi yg panjang itu...dorang kata mcm rambut linda onn (rambut linda onn cantek jugak kan..tebal n panjang..). Masa dulu, famili n kawan2 sangup nak wat rambut cam saya, hoho. N lagi satu, saya nih pandai potong rambut orang..free of charge sajer..sbbnya saya suka, kreatif tuh kan. hehe

Tapi mlm nih, seriously i miss my that long, black n healthy shiny hair.
Becos now i think my hair slowly seems to be not that healthy anymore, the shine just gone, it's not that black anymore, n not naturally straight anymore...n most important not that long anymore...huhuhu. Tak tau ape penyebab perubahan itu, buntu dah nih. Tgh mengenalpasti apekah penyebab perubahan itu.

Sebenarnya saya nih suka cara tradisional (konvensional) berbanding cara moden nih. Dulu saya rajin amalkan cara tradisional nih, humm..agaknya sbb tuh kot rambut menten cantik n sihat. Rasanya saya kena kembali kepada rutin saya yg lama itu. Nak potong rambut bagi pendek?? Skang nih saya takde kecenderungan utk berambut pendek. Haih, nak kena wat treatment lagi nih...tp kali nih nak try ke pusat perawatan rambut yg tak guna chemical..tadi dah jumpa pun website yg disyorkan oleh seorang doktor. Salunnya pun dah jumpa..tinggal nak wat appoinment or maybe terus pegi. Hopefully, boleh menyelesaikan prob nih.
Sape nak tulung bagi petua untuk rambut menten sihat, cantik, takde gugur???
Saya nak..nak..dan nak!!! Bagilah tips2 itu kepada saya ini... huhuhu

Tuesday, 27 July 2010

Yalla Pinkish...

Pada petang isnin yg mengantuk itu, tiba2 cik ila tgk henpon...humm, ada miskol n sms dpd Puan Ash (bukan nama sebenar)... "humm, wah..dia dah ada kta sinilah",,apelagi terus call dia dtg kat opis..

Lepas bermuaah2 ngan cik ila..tiba2 Puan Ash memberikan saya sebuah beg kertas comel berwarna pink ... ummm...terharu sungguh cik ila dpt souvenir dpd Arab Saudi nih. Hehe... I Like okeh...

Jom saksikan

Tadaa, comelnya Hanxi handbag warna pink yg meriah nih...love,love,love


Mari tengok ape ada di dalamnya..

Wah..mcm2 ada!!! Thanx maa...coklat itu sangat lah sedap...we want more!!


Macam biasa..lepas abes program muah2 n gosip gal xoxo..lekatkan plat jalan2 cari makan nih (ahah, kunun...padahal fridge magnet Yala nih..)

Kepada Puan Ash...lenkali kita gosip gals lagikk ekk..
Pehal...daku ini terharu di atas ingatan n susah payah bawak coklat tuh..
Paling penting bawakkan daku ini fridge magnet!! Almaklumlah, daku ini suka kumpul magnet all around d world!!!

Monday, 26 July 2010

Tido mcm nak patah leher...

Bila time wiken, enjoy tak hengat...
Pastuh mula la tak cukup tido..
Dah tau Isnin nak keje, silalah tido wahai cik ila...
Tapi nak jugak berjaga-jagaan...
Sib baik hari isnin sempat terjaga,,,,tapi melompatlah...arrghhh (alamak, hari nih keje ke?? huu)
Pegi keje lak, mak oi.. ada eksiden,,, panjang pulak tuh.. layan ngantuk tp jgn tido..
Lunch time..apelagikk tido laaa.. 'zzzz... (sanggup tak makan nih...huuu)
Dekat kul 2 pm, br tjaga.. aiyoh.. leherku mcm mau patah... sakitnya leherku..inilah akibatnya tido tanpa susila yg betul di meja kerja...
Dah jaga, lapau laa pulak.. hummm...
Apehal pun, hari nh harus pulang awal..... harus...!!!!

P/S : wak o wak.. 2 minggu lama tau... belum lagikk 2 thn... haih...

Saturday, 10 July 2010

Ngantuk tahap gaban...........



2 minggu lepas, o/stn............tido lmbat malam2 tuh
1 minggu lepas, bercuti sakan............malam2 lagi tido lewat , 3-4 pagi baru tido
Memang kalo tak cukup tido,,bermakna tak cukup rehat...prestasi pn terjejas

Isnin lepas masuk opis, mmg dok penat + mengantuk tak abes2..mmg dok kt ofis..tp fikiran dekat alam lain..huhuhu.
Selasa, Rabu......masih tak cukup tido...pegi ofis asyik lmbat...mmg tak cukup tido
Khamis......malam tuh layan movie midnite ...sanggup, demi Twilight Eclipse (sbnrnya nak tgk Jacob n Edward...wakaka)

Jumaaat smlm, bangun lambat lagi ke ofis......kat ofis mengantuk sangat..report lak banyak nak kena buat,,,mengantuk, mengantuk...tp sangat busy siapkan report n paling penting petang tuh hapdet data angka2 duit ribu-riban (mata kena bukak luas skit)...oh, hari jumaat yg sibuk!!!
Smlm balik dr ofis mmg lewat...dekat kul 7 malam baru smpai umah.......
Sampai umah terus mandi.........
Lepas maghrib (dlm keadaan masih pakai telekung smayang), ambik henpon sbb ada sms masuk...ropanya, sms tak sempat baca abes (wpun pendek saje)....terus tertido dengan jayanya............. tido pakai telekung oh....aiyoh!!
Pagi nih, bila bukak mata........jam dah 5.45 pagi........
Huuuu...akhirnya badan n otak saya dah mengambil alih secara otomatik ......
Rechargeable....akhirnya mmg saya otomatik tertido dgn jayanya selama 12 jam...huu

Ummm...rasanya perlu smbung tido lagi.............uhuhu

Friday, 9 July 2010

Kalau ...


"Kakak awak tu keje best, ada keta, pandai masak pulak tu...dahla comey orgnya. Untung sape dapat, senang. Kalau saya pinang dia camne?"
ahaha :d. Itulah ayat boipren adik saya (kakchik) kepadanya. Balik umah terus citer kat saya yg boipren dok puji2 saya, wakaka. Siap bgtau saya dia jeles, uhumm. Reaksi saya? Saya bantai gelak kuat2.
Malam last saya kat kg, beria adik saya tu suh saya make sure BBQ nite jadi sbb boiprennya nak datang n jumpa saya. Okeh, layankan saje. Dah penat bakar2, saya suh dorang berdua lak bakar. Sekali boiprennya cakap malam tu saya nampak lawa sangat. Ape lagi, jeles la adikku yg sorang ni n terus report kat saya. Mcm biasa, saya bantai gelak. Wakaka :-D.
Wahai kakcik ku sayang, takkan la kakak mu ni nak minat2 boipren kamu wpun mmg dia cute sangat. Ahaha.
Wahai izhan n efa ramli sayang ... K.nor wish u happy always n get together till d end. Love to see both of u, cute n sweet couple. Ahah.

Tuesday, 6 July 2010

KEKAL.....????

"Jabatan ini bersetuju supaya puan dikekalkan (siap bold ngn underline) di [dot][dot][dot]

Jabatan ini berharap agar puan dapat menumpukan seluruh usaha dan tenaga dalam memberikan perkhidmatan terbaik kepada Negara khususnya di [dot][dot][dot]"


Itu lah dia petikan ayat yg memberikan khabar yg tidak dinanti2kan...huu
Takpelah, terima aje. Saya dah mencoba..yg penting coba yer..
Ingat dapat alih angin..nmpaknya kekal di barat laut nih lah..
Next time ada lagi...chaiyok!!!

Thursday, 1 July 2010

Syukur...........



Syukur Alhamdullilah...
Nampaknya setengah tahun 2010 dah pun berlalu..
Paling penting bulan Jun tahun ni, tak berlaku peistiwa2 tragis dlm idup saya seperti tahun2 sblm nih...........(ntah kenapa, bulan jun mmg bulan sedey bg saya, huhu).

Saya besyukur sangat tahun nih banyak benda2 yg menghepikan saya, paling penting rasanya rezeki Allah melimpah ruah........banyak nikmat Allah yg telah saya terima tp kadang2 sy sering alpa n lupa kepadaNya.....hummm.
Semoga pekerjaan sy ini diberkatiNya dan rezeki yg diperoleh rezeki yg halal..insya allah.

Kadang2 bila seseorang tuh dilimpahi kesenangan, rezeki mencurah2...seseorang tuh menjadi lupa kepadaNya termasuklah saya, huu. Semoga saya akan terus ingat kepadaNya dan menjalankan tanggungjawab yg sbnr kepadaNya. Kesibukan dunia bukan lagi alasan, huh .

Semoga hari2 akan datang adalah hari2 yg membahagiakn saya dan keluarga, insya allah.
Dan semoga kebahagiaan dan ketenangan itu berkekalan...Amin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation