Sunday, 31 October 2010

Sabtu-Ahad yang bermakna


2 minggu lepas adalah minggu yang sangat meletihkan buat saya...
Memang penat sangat...bak kata omputeh so exausted!!!

Makanya, malam jumaat, sabtu n ahad harus saya gunakan sebaiknya untuk merehatkan badan n paling pentinh rehatkan otak.

Umm...malam ini saya rasa sangat gembiran sebab saya betul2 rasa refresh...baik badan maupun otak.

Apekah caranya ?? Apa yang saya buat Sabtu - Ahad ni ya???

1. Batalkan semua temu janji n semua urusan outing. Sabtu - Ahad mesti dihabiskan dengan menikmati 'ME-DAY' sepenuhnya. So, di kala ini henpon adalah benda yang saya jauhkan daripada saya. Dibiarkan terbiar tanpa dicaj walaupun dah nazak tahap baterinya. Abaikan sajer henpon itu.......saya harus lupakan semuanya buat seketika.

2. Sabtu - Ahad adalah waktu untuk melakukan semua perkara yang saya suka, hobi saya haruslah dilakukan dengan sebaiknya....hee. Saya suka sangat sebab weekend ini saya dapat meluangkan waktu dengan layan citer Jepun n Korea feveret saya... yeay. Citer2 yang melekat di hati saya n seronok untuk dikenang selalu.

3. Sabtu - Ahad nih best sangat sebab saya berpeluang dengar sepenuhnya lagu-lagu jepun n korea yang saya suka sangat...best! Otak saya memang release dengar muzik2 dari sana... umm.. saya suka sangat, bila dengar...tinggalkan kesan di hati saya. Instrumentalnya pun best. Owh... saya haru simpan duit untuk pegi ke korea atau jepun satu hari nanti, ntah nape saya suka sangat ngan budaya dorang n perkembangan negara dorang. One day..saya harus jejakkan kaki ke sana... Amin!

4. Sabtu - Ahad saya releasekan tensen dengan buat aktiviti terapi otak saya. Humm.. apelagi .. mestilah memasak makanan kesukaan saya. Kalo jiwa kacau, memasak boleh tenangkan jiwa... memang satu terapi bagi saya. Sebabnya bila memasak, otak jadi kosong.. dah tak ingat menda2 lain lagi.. hee. Lagi, mantapkan skill memasak saya juga, hee

5. Sabtu - Ahad digunakan untuk setelkan urusan2 homecare yang tertunggak disebabkan kebizian itu. Ummm... sonok bila tengok bilik air dah kembali bersinar bersih disental dengan jayanya. Then, abeskan masa di depan TV sambil melipat semua baju-baju yang dah berkurun diangkat dari ampaian itu. Ummm, byk sungguh bajuku ropanya..!!

6. Sabtu - Layan tengok Piala Malaysia 2010 sambil menikmati keropok lekor, jajan n aiskrim. Best sangat, memang melompat2 kegembiraan laa my team TheRed Warriors menang,, yeay!!! Suka sangat...tak sia2 abeskan masa tengok bola malam tu.

7. Ahad - Abeskan masa dengan layan citer korea feveret saya forever...kali nih sonok sebab layan dengan my big bro, hehe. Layan citer tuh pastuh gelak sebab kelakar sambil makan McDonalds (black pepper chicken mcdeluxe, fries n coke saiz panjang)....pastu ada Chicken Kings jugak... Humm... nostalgia betul bila layan Sham Shika n Sam Soona.. Hehe, me love u guys !!! Always miss this story forever.... citer yang sungguh bermakna pd saya.. hehe

8. Ahad - time for selfcare!!! Ummm, bangun pagi2... terus berjoging n bersenam!! Uhhh, bersenam untuk kesihatan n paling penting mestilah untuk kelihatan selim melim, bentuk badan harus dimentenkan di saiz 'S'. Best bila badan berpeluh nih, muka pun rasa macam bersih jer bila toksik2 dikeluarkan melalui peluh. Ummm.. dah setel bersenam...mandi lama2 skit...baru laa syok! Abes mandi, masa untuk abeskn masa di depan cermin.........rawat wajah n buat rambut (huh, weekend baru laa berpeluang belai2 rambut dgn sepenuh perhatian...ummm)

9. Sabtu - Ahad adalah waktu untuk menikmati tido yang normal. Saya kena kembalikan waktu tido kepada waktu normal supaya esok dan hari2 seterusnya saya akan dapat bangun tido dengan bersemangat dan sentiasa memenuhi keperluan otak n badan saya untuk rehat. Tido bagi saya amat penting, penentu mood saya n penentu tahap kecergasan saya semasa bekerja.

10. Paling penting, Sabtu -Ahad adalah waktu untuk saya bermanja2 dengan netbook saya yang comel nih, hehe. Mestilah surfing time. Paling penting, boleh blogging n fesbuking. Dah lama sangat rasanya tak hadpet kisah terbaru di belog saya yg dirindui ni, n tengok perkembangan kengkawan di fesbuk.

Itu saja kisah saya malam nih. Haruss hapdet belog ini sebelum tido. :D
Jumpa lagi di lain entri .. :-)

Friday, 29 October 2010

B.E.N.C.I.N.T.A.

 

 

Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu


P/ S : Lagu faizal tahir nih tetap jadi lagu feveret saya... uhummm

 

Monday, 18 October 2010

Buzzer Beat

 

Buzzer Beat !!!.

Yeah..itu lah nama tajuk citer Jepun terbaru kesukaan saya ni..

Umm..mengingatkan saya pada anime feveret saya satu ketika dulu.. ‘Slam Dunk’

 

Umm.. dah lama tak layan citer Jepun.. akhirnya skang saya layan...

Kalo nak tau citer nih skang on air kat 8TV jam 3.00 petang setiap hari Ahad..

(sbnrnya kejadian tengok citer ni berlaku tiba2 saje tatkala tidak outing ke mana-mana pada satu hari ahad yang lalu..)

 

Citer nih of cos laa fasal basket ball di Jepun.. fasal hero yg pakai jersi no. 8 .. Naoki namanya..

Kisah dia bertemu dengan pemain biola bernama Riko..

Komen saya ialah; citer nih sangat seronok untuk ditonton...

1st sebab jalan citer nya best!!!

2nd sebab lagunya best!!!

3rd sebab pelakonnya comel2... best!!!

Pendek kata... mmg best!!!

 

Skang nih saya layan citer nih online saje... gara2 tak sabar nak tunggu next episode kt tv.. ahah...

Saya suka citer nih... saya suka citer Jepun camni... hehe

 

Thursday, 14 October 2010

Fw: Free Lifestyle News

The Trick to Glossy Hair

One's food intake is crucial to hair. Healthy hair requires sticking to a diet rich in fresh fruit & vegetables. Hair is 75% protein and requires regular top-ups of protein-rich foods to stay strong and healthy-looking. For a long term shine, is good for one to wash hair daily. Hair picks up dirt & grime, just like skin, & looks its healthiest when it has just been washed.

One should choose the right shampoo for hair type and use a conditioner, particularly for those with dry hair. The more hydrated one's hair is, the glossier it will look. Rinsing hair with cold water does not promote shine. In fact, hot water is more efficient at dislodging pollutants. / (Thanx to my maxis for giving me this info)

Wednesday, 13 October 2010

Watsons membership..

Akhirnya setelah hampir sebulan dpt (beli) kad watsons ni, baru jap tadi saya berjaya aktifkan kad saya itu secara rasminya. Asyik lupa, tak ingat n tak sempat.

Saya tak pasti korang mcm mana, tapi saya sangatlah suka membeli barangan peribadi saya kat watsons ni, mmg personel store, hehe. Semua barangan selfcare saya adalah dari watsons. N ada produk watsons yg mmg sy suka sangat seperti watsons body scrub n haircare product mcm olive hairmask n olive hairserum. Uhumm..best!

So, korang dah jadi ahli watsons?

Tuesday, 12 October 2010

Alahai.....

Tadi saya saja tengok graf statistik pengunjung blog saya nih...

Alahai...sikitnya...

Ya la, mana taknya..tuan empunya blog pun tak sempat nak jenguk blog..apetah lagi orang lain..ahaha

(tapi...saya tak suka tengok graf ini...uhukkk)

 

Boleh dikatakan minggu lepas adalah minggu paling sibuk laaa untuk saya..

Datang keje awal pagi..balik keje lewat petang...

Huh, kacau idupku masa tuh.. sangat2 sibuk..

 

Weekend pun sangat sibuk...

Apesal ek???

Owh..sebabnya minggu lepas itu adalah minggu terakhir Syawal, semua berebut nak buat open house..

Uh..penat keje, penat makan..

Weekend pulak sibuk ngn urusan wedding.... (err..orang lain laa yang kawen itu, bukan lah saya..hihi)

Hari Ahad, terus pengsan.......huhu

 

Uhmm, paperwork dah setel.. urgent matter rite now is d report..uh...

Monday, 11 October 2010

EAT.PRAY.LOVE

“Liz Gilbert (Julia Roberts) is a modern woman on a quest to marvel at and travel the world while rediscovering and reconnecting with her true inner self in Eat Pray Love. At a crossroads after a divorce, Gilbert takes a year-long sabbatical from her job and steps uncharacteristically out of her comfort zone, risking everything to change her life. In her wondrous and exotic travels, she experiences the simple pleasure of nourishment by eating in Italy; the power of prayer in India, and, finally and unexpectedly, the inner peace and balance of love in Bali. Based on an inspiring true story, Eat Pray Love proves that there really is more than one way to let yourself go and see the world.”

Uhumm..sape dah tengok citer terbaru lakonan Julia Roberts nih..

Saya dah...(cepat2 angkat tangan!! Hehe)

Sila tanya bilakah saya tengok??? Hehehe..

Jawapannya ialah, saya tengok citer nih hari Jumaat lepas tatkala hari dah pun masuk Sabtu..

Maksudnya saya tengok citer nih jam 12.30 am...sudahnya abes jam 3.00 am owh...

(inilah midnite movie paling lama penah saya layan.. bajet kul 2 mesti dah abes...tak sangka panjang)

Komen saya???

Umm..citer nih sweet jer..saya suka tengok..suka..suka..suka..

Citer nih langsung tak buat saya mengantuk..

There were inspiration, love, funny thing, bout d world...paling best pastilah masa kisah dia kat Itali tuh

(humm..rasanya mcm nak gi Itali jugak...hehehe)..kpd yg Muslim, abaikan laa part2 dia cari Guru tuh ,...uhumm

Tiba2 jer rasa nak vacation all over d world cam dia tuh; Itali. India. Bali (me; Itali, n..n...n.. nanti fikir lah..hihi)

P/S : Sudah pasti lagi syok tgk nih bila berteman ngn org yg tak tido smbil berdengkur.. hee :D

Tuesday, 5 October 2010

Jahatnya kamu..!!

 

Jahatnya kamu....!!! Huhu

Dah lama saya tak nanges sungguh-sungguh..siap tersedu sedan.. uhukk..

Habis merah n bengkak-bengkak mataku ini... huhu..

Sib baik datang keje hari nih, bengkak tuh dah kurang...

(rasanya zaman kecik2 dulu jer saya nanges mcm nih gaya....)

 

Sungguh jahat la kamu,,,

Tak tau kenapa saya diusik mcm  nih...uh, nauzubillah..mintak dijauhkan!

Sape yang tak sedih n nanges bila adik bongsu kesayangan ‘meninggal’ kan??

Ha,itu lah yang saya lihat dengan mata kepala saya sendiri macam mana ‘kematian’ adik bongsu saya tuh..

Dah puas nanges, berjurai-jurai air mata, tersedu-sedan... akhirnya saya bukak mata!

Ropanya saya mimpi...

 

Hisshh...nape laa saya diuji ngan mimpi buruk ni???

Memang laa mimpi mainan tido..tapi saya sangat ralat........

Lepas terjaga tuh, saya masih takleh tahan..nanges lagi...huhuhu

JAHATNYA KAMU wahai MIMPI !!!!

Jangan lah aku dimainkan mimpi buruk camnih........ huhu L

 

Kalau mcm nih la mimpi.. saya tak nak diganggu mimpi..............takmau..takmau...

Saya rela tak dikunjungi mimpi............

 

Friday, 1 October 2010

L.O.V.E*F.O.O.L



Dear, I fear we're facing a problem
you love me no longer, I know
and maybe there is nothing
that I can do to make you to.

Mama tells me I shouldn't bother
that I ought to stick to another man
a man that surely deserves me
but I think you do!
So I cry, and I pray, and I beg


Love me love me
say that you love me
fool me fool me
go on and fool me

love me love me
pretend that you love me
leave me leave me
just say that you need me
So I cry and I beg for you to

love me love me
say that you love me
leave me leave me
just say that you need me
I can't care 'bout anything but you...

Lately I have desperately pondered,
spent my nights awake and I wonder
what I could have done in another way
to make you stay

Reason will not lead to solution
I will end up lost in confusion
I don't care if you really care
as long as you don't go
so I cry I pray and I beg

love me love me
say that you love me
fool me fool me
go on and fool me
love me love me
pretend that you love me
leave me leave me
just say that you need me
So I cry and I beg for you to

love me love me
say that you love me
leave me leave me
just say that you need me
I can't care 'bout anything but you...

love me love me
say that you love me
fool me fool me
go on and fool me
love me love me
I know that you need me

I can't care 'bout anything but you...

Kambing golek!

Aha. Gambar di atas adalah keadaan sebenar di tempat kejadian memanggang kambing golek. Kambing yang gemuk, 2 ekor lak tu dah abes. Yang tinggal tu tulang saje. Itu pun dah tinggal tulang.

Hari ini dalam sejarah sebab saya boleh makan ini kambing walaupun fakta sebenarnya ialah saya bukan pemangsa kambing. Tapi, seriously kambing itu sangat sedap. Takde bau kambing n takde rasa kambing tengit. Yang terasa adalah daging yg sgt lazat. Slurrpp..pergh. Nak lagi!

Apekah open house tahun depan bermakna kami warga aras 9 juga harus golek kambing jugak? Apekah? Haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation