Monday, 1 August 2011

Tong gas.. owh tong gas

Huhu..
Okeh.. mlm ni saya nak declare..
Sebelum ni saya bgtau umah baru saya di tahun 2011 ini ialah di wilayah P.
Humm,.. sebenarnya yg dimaksudkan adalah W.P Putrajaya..
Ahah, kalo dah putrajaya tuh.. sah2 laa saya ni org gomen.
okeh.. mmg saya bangga saya org gomen..
saya tau adik2 saya pn tumpang bangga... haha
n kengkawan saya pn of cos laa bangga dorang org gomen..
bukan senang tau nak masuk keje gomen nih.. hehehe

Sebenarnya, hari ni genap laa 7 bulan saya dok kt putrajaya ni,..
Memang saya happy jadi penduduk Putrajaya ni.
Tapii... hari ni saya agak geram laa...
Iyalah... punyalah susah tau..
Genap 7 bulan , hari ni jugak laa tong gas memasak kat umah saya tuh abes... aduhai, susah betul!
Pegi dekat kedai runcit kt umah tu dia kata tong gas abes...then, dia bagi ssatu no kontek. Hepi ler sekejap.
Bila dah kontek..oh no, out of coverage!!! (huh, tensen).
Pastuh masukkan status abes gas tuh dlm Facebook, ada laa yg bg no kontek (yeay la sekejap). Bila kontek, dia cakap "mintak maap la kak, hari ni byk sgt order.. jam 8 mlm baru abes..". Huhuh... sungguh sedih saya ini,

Tak puas ati, saya google laa dlm internet.Keje saya hari ini ialah cari penghantar tong gas. Godek punya godek..takdek laa owh. Tensen. Yang saya jumpa, adalaa satu blog org tu yg citer psl tong gas memasak. Huhu

Akhirnya, saya suh jer adik teruna saya tu pegi beli tong gas petronas yang baru. Sebab last beli gas, org tu dtg bawak tong gas warna biru (esso punya)..suka2 hati dia jer. Oleh kerana saya dah kehilangan tong gas hijau (petronas saya tu)..akhirnya beli lagi satulah. Senang, in case of emergency...dua lebih baik dr satu.

Kesimpulannya...Putrajaya ni dh bandar elit.. manusia pun ramai. Tapi, penghantar gas memasak takdek. Yang ada 2 company tuh jer. Jadi, saya amat mengalu-alukanlah sesapa yg nak wat bisnes delivery gas memasak ke umah ni.

Tadi google jumpa ini.

Humm...Petronas pn hantar tong gas memasak ek?? Bagus nih. Tapi, kalo Petronas kt Putrajaya yg sgt banyak tuh takdek servis ni, humm.. takdek maknanyer jugak. (huu...sungguh kesian kt orang2 yg suka memasak mcm saya ni.. huhu)

Err...di kesempatan ini, saya jua nak ucapkan Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua. Semoga Ramadhan ini yang terbaik untuk kita. Insya Allah.

2 comments:

  1. ila, kat petronas p16 n p11 ada service ni. tp caranya kene dtg petronas byr n then br diorg hantar. takleh simply calling2 jer.. hehehe

    ReplyDelete
  2. ya ke?? oho.. thank you very2 much... really appreciate. err.. btw, sapekah tuan hamba tanpa nama ini??? hehe

    ReplyDelete

Ada nak komen?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation