Thursday, 29 December 2011

Menanti Parcel dari Sweden .. yeay

(mode : 2.30 pagi. sejuk. menaip dari bawah selimut merahku yang menyebulungi ku kepalaku di katil ini..huhu. )


Petang tadi,balik dari ofis..terus saya tertido..lena sungguh. Celik mata, jam dah pun 11.10 malam. Humm, terus bangun dengan malasnya n mandi. Pegi dapur, panaskan air...minum susu. Lapar pn ada, ingat nak buat muffin kiwi itu, tp rasa mcm 'iyo o' laa plak. So, hanya menyediakan roti bakar mentega sajer.. Hummm,, sedap jugak tatkala sejuk ni (perlu stay up kejap utk keringkan rambut yg basah......)


Sebenarnya saya ini memang tengah tak sabar..menantikan Parcel ke-2 saya dari Sweden itu. Hari-hari check ngan Pos Malaysia, ke manakah gerangan parcel ku itu???

Tadaaa, Parcel pertamaku...datang dari bumi Sweden owh... ai like, suka suka sangat.

Sangat excited bila melihat isi kandungannya ... ini berbalut cantek + 1 lagi barang yg ai suka sangat. Hoho, so excited! (owh, best kan bila dapat hadiah.. haha)

Okeh, Parcel pertama memang dah dapat. Skang tunggu Parcel kedua plak. Dah check tadi ngan Pos Malaysia...it's on d way. Agaknya besok sampai...yeay, tak sabarnya nak tengok parcel yg cantek itu.

Till then, nak tido dulu. Ngantuk. (Rambut sudah kering n esok nak bangun awal owh...*wpun rasa malas sangat nak gi ofis tatkala hujung tahun camnih, huhu* )

Monday, 26 December 2011

When u feel like u're G.I.V.E U.P


Pernah tak korang rasa korang benar2 rasa give up??
Feel hopeless.. Feel no more ahead?? Feel like u already lost urself??

These lately, itulah yg saya rasa........
Lagi2 dah hujung tahun 2011 ni..
Humm, shud i continue till d 2012???

I know, if i give up... i can't go a day without.. humm
But,,, mybe i can try to learn facing d world without ....

I miss my old me... my realself...
Ila that like to be happy go lucky always...
Ila that like to be joking n laughing...
Ila that always luv to be happy, smiling n fun to be with.
Ila that wake up with full energy in d morning.....
Ila that always enjoy every moments of her life..

At d office, hanya ada seorang sahaja yg perasan perubahan saya yg tidak lagi seperti ila yg dia kenal dulu... Well, a bit surprised bila dia keep on sms me... nape ila muram skarang ni?? N keep on remind me to smile. Humm, memang tak sangka bila ada orang yg memerhatikan kita. Mybe kerana dia pernah menjadi seorg yg closed to my best buddy long time ago???

Should i give up now??? .........

Why people changed???

P/S : I just wondering, is it obvious that i changed n looked not happy like before?? Hummm??

Tangkapan dari Penang... (kisah Penang lagikkk!!)

Macam biasa lah..
Kalo ke mana2 pasti lah ada hasil tangkapan yang dibawak balik kan.. hehe

Hari tu gi Penang (penang lagikkk!!!) .. pun balik membawa hasil.
Kali ni pegi Penang sonok owh.. sbb ada org bawak gi jenjalan.. yeay!!
Itu yg best kalo kita ramai geng.. hehe... leh laa menumpang ke sana sini.. hihi.

Sebenarnya, saya suka pegi Penang.. lots of nice places to visit..
N lots of foods we can enjoy.. nasi kandar beratur, char kuew teow,pasembor, laksa nyum2.. n lain2,

Bab makan2 sajer pn dah sonok mcm2..
Places to visit pun mmg mcm2... syok owh..!
N tak sah kalo tak pegi, mesti laa Pasar Malam Batu Feringghi itu..ahah
Tiap kali pegi nite market tu, teringat plak kenangan gi Bangkok dulu.. I Like!
N kalo diperhatikan, mostly barang2 yg dijual kt nite market tu datangnya dari Bangkok
Ahah,, ai tau uols... sbb ada kebanyakan barang2 tu ai dah selamat beli kat Bangkok dulu,.uhmm..

Malas nak citer lebey2..
Mari lihat hasil tangkapan saya kt Penang itu hari..

Tangkapan 1 : Tadaaa, sarung kusyen baru utk tahun baru 2012 okeh. Humm, warna hitam putih kehidupan tetap ada okeh....

Tangkapan 2 : Ahah, new tablerunner for my dining table... terus sambar 2 set tuh. Humm, masih tema hitam putih kehidupan....menten dgn tema ini...haruss menten!

Tangkapan 3 : Kata pegi donia penuh Dvd,.makanya, sempatlah menapau berbelas2 keping DVD utk dibawak balik.. hehe. Malam tadi dah layan citer tuh owh.. huh, seram2 citer pasal Dr. Hannibal Lecter tuh owh. Sume citer2 box office yg oldschool yg sy beli kali ni... *hoh, daku terjebak sama dlm xtvt ini wahai Ab, Madey n Tantie oiii*


Itu jerlah hasil tangkapan saya dari Penang kali ini, haha. Jeruk2 mana?? Humm, mintak maap lah,....saya tak minat jeruk2 tu sume. Tak bagus utk kesihatan katanya. Tapi kan, urus setia ada laa jugak bagi sebungkus jeruk kat kitorang. Boleh laaa...hehe

Ahah, kisah Sabah akan menyusul...tunggu!!!

Friday, 2 December 2011

Apa Dato' Dr Fadzillah kata tentang diri saya???

Salam semua n holla back to my lovely blog (humm, miss my blog very much...)

Nampak tak gambar di atas??? Kalo nak tau itu orang ialah Dato' Dr. Fadzilah Kamsah, pakar kaunseling n motivator Malaysia yang tidak asing lagi. Syukur kerana saya terpilih untuk jadi peserta (many thanx to my boss for choosing me..uhumm)..actually ini kali ke-2 saya jadi peserta sesi ceramah bersama beliau. Kali pertama dulu, masa saya masih budak Matrikulasi..heee.

Kalo dulu saya sebagai seorang budak sekolah, skang sebagai seorang pegawai di agensi kerajaan. Pendekatan beliau mmg lain, tp ada benda yg dulu saya dengar masih ditekankan oleh Dr. atau beliau suka membahasakan dirinya PAKCIK..hahaha :D. Sempoiii okeh....ai like!

Sungguh seronok sesi pagi itu sebab beliau mengajar kita cara mengenali diri n ajar perkara yg very basic in our daily life (pretty sure mesti tak diajar kat tempat lain, hehe...so lucky kan??)

Macam mana nak kenal karakter orang??? Macam mana nak kenal diri kita??? Humm, yg pertamanya berdasarkan tarikh lahir, keduanya berdasarkan tapak tangan n jari, ketiganya kedudukan tahi lalat kita, yg keempatnya daripada tulisan / tandatangan kita.

Nak tau apa kata Dr.Fadzilah Kamsah tentang saya berdasarkan kajian 35 tahunnya itu??
1. Saya lahir 11 Julai - Saya seorang yang lembut hati n tenang
2. Garis tapak tangan - Saya tergolong orang2 yg luar biasa n sifatnya banyak membantu / menolong orang
3. Kedudukan jari - Saya seorang yang pandai berjimat & pemurah
4. Kedudukan tahi lalat - Saya seorang yang banyak menolong ibu bapa & keluarga

Apa kata saya??? Hummm, mestilah kagum sebab Dr. yg tak pernah kenal saya boleh membuat penilaian sebenar tentang my innerself. Mostly apa yg ditafsirkannyya adalah benar...owh, terharu plak rasanya bila ada somebody yang leh tau karakter sebenar kita...hee.

Kesimpulannya?? Sebenarnya, setiap orang ada ciri2 yang jelas pada fizikal masing-masing ... n itu sebenarnya menggambarkan dalaman orang tersebut. Maha Kuasa Allah kerana telah mencipta kita dengan sebaik-baik kejadian..Alhamdulillah..
Ada sesapa nak tau rahsia diri korang?? Humm,, len laa saya share apa yg saya dah belajar tuh. seronok tau!!!

So, lepas ni apa transformasi yg kita perlu buat n amalkan?? Let me share okeh :
1. Sentiasa doa & solat
2. Memaafkan semua orang setiap kali sebelum tido
3. Tido hendaklah mengiring ke kanan
4. Senyum (10 saat) n doa bila bangun dari tido
5. Buang air kecil dengan betul (lelaki tak boleh kencing berdiri okeh..!)
6. Buang air besar dengan sempurna
7. Sarapan dengan pisang / buah (sangat bagus utk perut yang kosong..)
8. Makan buah sebelum makan nasi
9. Masuk rumah baca Bismillah (3x), bagi salam n langkah masuk dengan kaki kanan
10. Segala yang baik lakukan di kanan (contohnya pakai jam tangan di sebelah kanan)

Ok, itu jer yg saya nak share n kekalkan dalam blog saya ni. Boleh laa rujuk in d future...!
Hope these will benefit u guys... cos sharing is caring rite???

Till then, chow... n adios. Gudnite.... Semoga tido kita aman malam ni.

P/S : Bila Incik Mat (kaunselor di ofis saya) yang dok sebelah saya dalam dewan dengar apa yg Dr. kata tentang saya, komen Incik Mat ialah saya ni seorang yg ideal..beruntung sape yg dapat! Hehehe, saya gelak ajer. Hummm, sebenarnya Incik Mat bukan orang yang pertama cakap begitu.........tapi, entahlah...kadang saya ada terfikir, adakah kebaikan hati saya dihargai??? Oppsss ila, mesti sentiasa bersangka baik n optimis ok. Chaiyok!! Heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation