Sunday, 26 February 2012

Drama MEK ..haha, lawak



Malam tadi sebenarnya dah nak tido awal..
Pegi ruang tamu kunun2 nak tutup TV, sekali tertekan TV1
Masa tu tengah on drama lakonan Remy Ishak n Nur Fathia... mcm pelik plak sbb scene masa tu masing2 tengah kecek kelate.. hahaha
Boleh bayang tak camne Nur Fathia yg jelita tu n Remy Ishak hero pujaan malaya tu kecek kelate??
Hahaha.. memang lawak laa..
Terus tak jadi tido saya ni tau...

Ropanya citer tu tajuk MEK..
Mek tu dilakonkan oleh Nur Fathia tu laa... memang sesuai laa watak dia jadi org kelate; putih, lawa n lemah lembut.. hihi.
Scene citer ni kebanyakanya di Pasar Siti Khadijah n di Pantai Cahaya Bulan (PCB).

Yang paling menarik perhatian saya ialah scene Remy n Fathia kat sawah padi, di bawah pokok kelapa.. nyanyi lagu 'Weh wek Wok'.... seriusly, inilah first time dengar lagu dialek kelate ni.
So cute laa bila dengar lagu ni...tengok pulak gaya Remy n Fathia tu.. hihi.
Apapun uols cuba laa dengar lagu dlm youtube tu, comel n kiut kan..
'Weh weh wok' kalo ditranslate maksudnya 'hey awak'... hihi

Humm, rasanya inilah first time saya tengok drama Melayu sambil tersengih dari awal hingga akhir.
N dah akhir citer tu, lagilah bertambah sengih. Nak tau nape??
Haaa.. sebabnya lokasi drama tu ialah di kampung tanah tumpah darahku.. satu kampung di daerah Pasir Mas...hahaha
*tiba2 rasa bangga, sebab chantek lah tempat tuh... hihihi*

inilah dia nur fathia sebagai MEK .. hehe, comel kan??


P/S : Hoh, nape ai mcm baru sedar di sekeliling kampungku banyaknya sawah padi yg chantek menghijau.... humm, next balik kg nak ambik gambar banyak2 laa..hee.

10 comments:

  1. wek wek wok tu nyanyian siapa ek??

    ReplyDelete
  2. ahaha, itulah penyanyi nyer yg dlm youtube tu. Saya pn tak kenal, tapi penyanyi kelate nama Dik Wanie. Saya pun baru pertama kali dengar lagi ni..haha. Kiut kan??

    ReplyDelete
  3. yg klakar lagu ni siap ada rapper tuh.. hahaha
    tp kan citer MEK ni mmg klakar pn... heee

    ReplyDelete
  4. lagi klakar si fathia tak pandai kecek klate...bunyi cam ape tah...huhu

    ReplyDelete
  5. citer tu mmg klakar. itu yg saya pn dok tersengih dari awal hingga akhir. Pastuh yg kelakar tu dia taruk gmbar hantu garang as pic profile utk tunang dia kt henpon tu.

    hummm, baru tau camtu ropanya penangan pompuan garang ek.. hihi.

    ReplyDelete
  6. wat suspen jek....rupenye tunang die carik die sbb nak bgtau dah ade boypren lain...huhuhu..
    lega la si hero...

    ReplyDelete
  7. xde ke org nk upload cte 2,nak download,xsmpt tgk smp abes ari 2...huhu

    ReplyDelete
  8. yg intro muzik dlm drama ni korang tau x tajuk ape lag 2?

    ReplyDelete
  9. ne link sapa hak nak tengok citer mek.....http://www.rtm.gov.my/myklik/index.php?option=com_content&view=article&id=149%3Amek&catid=14%3Atelemovie&Itemid=1

    ReplyDelete

Ada nak komen?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation