Monday, 9 April 2012

Adik ke Paksu ???

Nak citer kisah adik bongsu kesayangan saya.

Adik bongsu saya ialah seorang lelaki.
Kitorang satu famili panggil dia 'Adik'...
Memang manja n comel orgnya.. hihi.
Kat sekolah ramai peminat pompuan ... smart laa katakan... smart ke?? tak laa, just cute 'babyface'

Tahun 2012, dia dah pun jadi pelajar matured.. baru masuk Form 1 katakan,,
Saya suh masuk asrama penuh, tp akhirnya dia sorok borang tu tak nak antar...
Tak nak berpisah dari mama saya upanya.. humm..
Bila saya tau, saya paksa jugak mama masukkan sekolah yg ada asrama kt wilayah kitorang, ahah

Agaknya, dah rasa besar kot bila dah masuk asrama ni. Hihihi

Tau ape perubahan dia n permintaan dia?

1. Bila mama ku antar dia kt asrama, dia tak mau dah mama peluk cium dia. Hahaha
2. Bila mama ku antar kt asrama, dah tak mau mama antar sampai ke dorm, suh antar sampai kt pondok guard jer. Hahaha
3. Paling lates, dah tak mau kitorg sume panggil dia ADIK. Panggil lain selain ADIK, hihi. Lawak laa adikku sayang ni. Sooo.. kitorg fikir nk panggil ape plak. Akhirnya kitorg decide panggil dia Paksu. N dia suka jer..

Pastu skang dia asyik bgtau tak sabar nak jadik dewasa.
Bila tanya pesal tak sabar nak jadik org besar??? Kn jadi budak kecik seronok..hehe
Pastu dia ckp ape tau...??
Dia nak jadik org besar sbb leh drive keta, leh keje n ada duit banyak. Hahaha

Alahai... adikku sayang.. Kalo laa dia tau kehidupan ini mcm mana,, Hummm..

P/S : Huhu, mcm kehilangan adik kecikku plak bla dia nk jadik org besar ni, Hahaha ;P

Friday, 6 April 2012

Makan steak okeh... menjejak JJCM

Kisahnya lapar sangat..
Sudah beli bihun sup dr 1 gerai baru dekat ofis..
Sekali, bila sampai umah...time angkat beg nak kuar dari keta, baru perasan .. bungkusan bihun sup itu takde... Aiseh,, tertinggal kat ofis laa plak.. aduhai, pelupa betul. *humm, basi ler jwbnya esok pagi tu*

My old geng tiba2 ajak dinner sama..
Humm, bagus..bagus.. ini namanya langkah kanan.. hee...
Ingatkan nape laa beria sgt nak ala2 reunion.. ropanya nak tayang new baby beliau okeh...
Dibandingkan dengan my baby WTD.. alahai jauh bezanya... best owh kepunyaan beliau *smbil dlm hati, teringin jugak ... kn best kalo leh dpt drive...dh laa bau kedai...*

Oleh kerana beliau tidak mahu saya menghebohkan kisah new baby nya itu.. makanya, saya ambik peluang ini untuk mengepow beliau cukup2.. hahaha

Ok, kali ni kitorg menjejak satu restoren yg muncul dalam Jalan-jalan Cari Makan (JJCM), episod terakhir Qi jadi pengacara tu...ahah.

Nak tau apekah restoren itu??? Jeng..jeng..jeng

Tadaaa... ini dia, Restoren D'One Steak kat Bandar Baru Bangi... hee (ini pemandangan luarnya..saat ketibaan yer)

Humm, pertamanya haruslah membelek menu itu. Nak makan ape ek.. wah.. menu mcm best, harga pun not bad.. affordable for a steak... huh, lapar dibuatnya

Yeay.. ini menu saya for western dinner ni... STEAK COMBO (1 beef, 1 lamb, n 3 prawn)... mewah kan? hanya RM15.90 sajer. Humm, best... daging lembut... n paling penting, kambeng itu tidak berbau.. so, saya boleh makan dengan jayanya.. hoho.

Dan.. beliau memilih Fish n Chip sajerk.. looked nice. Harga RM7.90 sajerk. See, ok kan harganya. Beliau itu memakan dengan rakusnya.. Sedap laa kot??? hihi (kali ini saya tidak buat sebarang cobaan untuk mengepow dr pinggan beliau.. sbb my plate pn dh penuh okeh...)

Ahah, ini dia pelengkap hidangan saya... melon juice atau dalam bahasa melayu nya, jus tembikai. Humm.. sedappp. It's so fresh. Paling penting...jus itu dihidang dalam gelas besar okeh. Huh, memang sangat kenyang. Air gelas besar + sepinggan hidangan berisi seketul daging lembu, seketul daging kambing & 3 ekor udang yg lazat tu, betul2 buatkan perut saya tiba2 buncit.. ahahaha. Best uols...!

Apa komen saya  pasal restoren D 'One Steak ni???

Sebenarnya kan. Lepas restoren ni masuk JJCM, saya ada dengar n baca komen pelanggan2 yang pegi. So far, harga ok .. memang affordable. Cuma, satu jer komen negatif yang dorang ulang cakap. Servis super lambat!! ahah.

So, oleh kerana saya dah baca review berkenaan hal itu. Maka, saya set jam start dari kitorg wat order. Hummm, borak punya borak..gosip punya gosip. Makanan kitorg tiba 30 minit lepas buat order. Uhumm, pada saya.. masa tu just nice la. Takdek laa kena tunggu sampai berkurun. Haha.
Tapi, satu jer komen negatif saya.. budak2 waiter tu sungguh tidak mesra alam n mesra pelanggan. Fikir positif, penat agaknya... kesian dorang kan..


Overall : Restoren ini haruslah saya buat kunjungan ulangan lagikk. Ahah. Alahai, terkenang pulak kesedapan menu itu.. nyumm.nyumm.


P/S : Next visit, nak lepak ngan sape plak ek??? Heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation