Friday, 30 November 2012

Itu anak awak???

Situasi :
Aku membuka pintu kaca masuk ke lobi menuju ke lif, kemudian ...sorang budak pompuan yang comel tiba2 je muncul di tepi aku. Aku pun buka n tahanlah pintu kaca itu supaya budak kecik comel persis patung itu masuk.

Budak comel yang periang tu dok berlari2 n blegar2 di sekeliling aku. Pada masa yang sama, ada sorang staf  pompuan pun sedang menungggu lif  dan dia memandang je aku n budak comel itu.

Bila pintu lif dah bukak, aku pun masuklah. Tapi, masuk tanpa budak kecik itu. Budak kecik itu pada masa tu dah pun berlari2 di sisi seorang lelaki (bapak dia laa tu.. humm)

Staf pompuan :  Lahai, ingat tadi budak kecik tu anak awak.
Aku : (terus tergelak)... Comel kan?? Tapi... dia bukan anak saya. (n aku terus tergelak lagi.. kahkahkah)

Staf pompuan : Saya ingat betul2 anak tadi. Heee
Aku : Nampak macam anak saya kan. Tapi... dia bukan anak saya. Dia anak orang la. *hahahaha*

Sekian, sebuah entri di pagi jumaat ini.
Arios.

P/S : I wish i had beautiful kids... hee. 

Thursday, 29 November 2012

Back to back outstation.. ohoooo


Haluuuu..
Halo..halo.halo..

Ini dia penangan back to back kena outstation... hoh... tahniah ila, tahniah!!
Skang ai berada dalam workshop ini.. dah 3 hari dah berkampung ni....
Kan best kalo skang ni tengah vacation.. sbb tempat ni mmg kool n santai untuk unwind otak..
Tapi.. keje tetap keje,.. ahah..
Seperti biasa, sesi ribut otak a.k.a brainstorming laaa agenda utamanya...

N jap lagi.. tarik beg kat sini...
Balik umah tarik beg lain la pulak..

Nantikan.. ahah..!

Monday, 26 November 2012

Once Upon A Time : One Two Buckle My Shoe ...



"One, Two - Buckle my Shoe
Three, Four - Knock on the Door
Five, Six - Pick up Sticks
Seven Eight - Lay them straight
Nine Ten - A Big Fat Hen
Eleven Twelve - Dig and Delve
Thirteen Fourteen - Maids are Courting
Fifteen Sixteen - Maids in the Kitchen 
Seventeen Eighteen - Maids are waiting
Nineteen Twenty - My plate is Empty
!"


Tiba2 tadi teringat kat lagu ni... hahaha
Teringat zaman kecik2 dulu,,

Lagu One Two Buckle My Shoe ni lagu yg aku n kengkawan satu group bawak masa satu pertandingan lagu2 omputeh masa kitorang darjah 4..

So sweet to remember... hee..
I miss uols guys... I miss those memories..

Semangat sungguh laa kitorg 1 grup ni praktis lagu ni utk buat the best
Siap reka macam2 gaya tepuk, lukis setiap subject..
Yang paling penting.. semangat setiakawan... team's spirit.. teammembers tu sangat tinggi!
So sweet kan...!

Kalo laa semangat macam tu boleh dikekalkan sampai skang kan bagus..

Apapun..
Once upon a time.. kan??

P/S : Zaman kecik2 dulu ai kategori terer melukis tau. Humm.. ke manakah hilangnya skills melukis aku tu skang?? hahahaha ;P

Sunday, 25 November 2012

Weekend's cooking : Bright yellow theme.... holla!

*mode : sambil2 tengok bola Malaysia VS Singapore*

Hello frens!!! Happy weekend!!
Mesti skang ni uols semua tengah tengok bola kan??
Skang ni kedudukan Malaysia-0 n Singapore-2... hohoho
Ape jadik ni??
*Apek tak fokus tu.. sibuk fikir nak kawen kan.. hehehe ;P *

Setelah beberapa weekends aku takdek kat umah.. sbb out station.. or sbb byk outing
Hari ni Ahad, aku berpeluang spend masa kat umah..
Hoh.. nikmatnya leh dok umah... yesss.. i'm homely type... n i'm desperately want my time at home!

Seperti biasa, bila dok umah .. mestilah tak lepaskan peluang untuk weekend's homemade cooking
Ok.. untuk hari Ahad ni.. tema menu aku ialah segalanya bright yellow.. walla!

Jom tengok...!

Menu 1 : Nasi Kerabu Kuning
Ahah, tiba2 jer malam tadi dok teringin nak makan ni..
Kombinasi nasi kuning yg dimasak bersama kunyit, daun limau purut n serai;
Lauk pauk ie ikan goreng tepung, telur masin, daging bakar n keropok ikan; dan
Ulam2an... daun selom, ulam raja, kacang panjang, daun kesom...
++ sambal tumis n kelapa ...
Humm.. bestnya, bila dapat makan..! *Kenyang sampai ke petang owh....fuh!*

Menu 2 : My hot crunchy fried bananas..
Walla.. best sangat makan panas2..
Ini menu khas untuk tengok Malaysia VS Singapore ni..
Geram2 jer kat pemain.. ngap seketul..
Ini baru dikatakan kenyang tengok bola!
hahaha..
Serius, pisang ni memang sedap laa...
 *nak lagi, tak cukup plak sesikat tadi!*

Last but not least ; chocolate sundae yummylicious..
Humm.. makan sundae yg sejuk diselangi pisang goreng panas yg rangup
Memang walla! Nikmat sangat!
Alhamdulillah kenyang sungguh malam ni..
 
 
So... itu jer laa kot entri malam ni..
 
Jumpa lagi next entry..
Nak sambung layan bola la..
*walaupun dah nampak gaya.. memang kalah ni..huhu.. dah 3-0 oitt!*
 
 
P/S : Humm.. best n nikmatnya dapat bersantai kat umah. Ila.. just get ready for ur next out station.. n this time for a whole week. Congrats...'lalalala

Thursday, 22 November 2012

The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 2

Hello frens!!
Who are the die hard fans of Twilight?? Raise ur hand please.....!! Haha

Our tickets... at the premiere hall! *walla!*
In this movie, i really luv Bella's hair... uhumm..
 
Hey...guess what???
Last nite.. I was among d lucky person to watch the premiere show.. yeah!! Hahaha
Dont be mad... but that movie for sure was awesome!!
I like it.. i like it.. LIKE. LIKE. LIKE

* only Rocky knew how i was screaming at d office when i've got that ticket! hahaha... owh, shame on u ila..please behave next time ya..! kekeke ;P *

What i love bout this movie???
1. Of cos becos this is d ending of twilight saga... yess, i wanna know...i wanna know!
2. The cinematography was so amazing... so beautiful.. !
3. Jacob. Jacob. Jacob. *ahah*
4. N for sure i like everybody in this movie... beautiful Renesmee, Alice ... *n..n.. Dakota Fanning*

So,.. what are u waiting for guys...?
C'mon...Get ur tickets now!
A must watch ending of twilight saga... hohoho

Till here.. Daaaa

P/S : yeah.. i know this is not the rite time to talk bout this movie *becos of d gaza issue* but......

Wednesday, 21 November 2012

Lawak petang..hahaha



Yer...khas untuk semua, terutamanya yang nak balik kerja tu.
Ingat ya. Patuhi lampu isyarat tu. Hihi.

P/S: Daku biasanya terover tekan minyak...huhu. Insaf bila kena bayar saman speeding yg siap ada gambar ketaku itu. Hee.


Aku mau tido ... n tido.... n tido

2-3 hari sebelum ke JB, dah xcukup tido... mcm2 persiapan katanya.. humm
espcially study n siapkan those slides... *huh, pening otak!*
memang rasa otak dah weng owh gara2 xcukup tido itu... tp masih bertahan

Ostn di JB dr Ahad-Selasa itu jgk, ku masih kurang tido...ohoo, keje sampai larut malam uolss
Sungguh komited kan???
*owh, otak dh macam jammed gara2 ngantok! n serius, otak penat*

Pagi2 buta Selasa (semalam)...kul 5.30 pagi aku dah bangun bersiap *sib baik terjaga, huhu*
Guess what? Bangun 5.30 pagi itu sbb perlu shoot ke Melaka utk 1 meeting lain laa pulak!!
Hohoho...mmg mantap kan?? *owh, terasa diriku ini mcm gile keje pn ada..huu*

Finally, lepas speeding 2 jam..alhamdulillah, sampai jugak aku ke Seri Negeri, Melaka
Hee..akhirnya, merasa gak bermeeting dalam blok Bendahara, Seri Negeri Melaka tu.. uhmm
Serius, skit2 aku mcm nak tertido..huu

Abes jer meeting.. terus aku larik..larik.. n larikk..
Sanggup skip provided lunch itu, sbb nak cepat2 balik umah mencari tido yg hilang..haha

Bila aku dah penat n kemaruk nak tido..n tido.. n tido :

1. Sanggup tak makan, sbb rela tido lagi
2. Sanggup drive laju2, kalo tak mau aku terlelap di jalanan
3. Sanggup tak hiraukan henpon *err, actually...otomatik telinga aku dh tak dengar sebarang bunyi*
4. Bangun sekejap utk yg wajib sajer..pastu...tido balik
5. Sanggup merelakan diri tido dlm keta selama 20 minit selepas selamat parking kt umah *dengg, slalu tertido dlm keta...pastu baru bangun kuarkan bagasi..huhu*

Ok..itu la aku kalo dh tak ingat apa selain TIDO..
So.. those yg sms, whatsapp, call aku smlm.. mintak maaf.. really out of control.. huhu
Sorry sangat ok... !

Zzzzzz.... sesuai tema entri aku ini
Btw, cantek kan?? Ini sebenarnya set toiletries di Zon Regency Hotel, JB
Yer..inilah tempat penginapan aku di JB utk ostn itu..humm
*hotel yg buatkan aku bertambah pening..uhhh*

Yang mahal kat Zon Regency hotel ni, of cos la view by the sea itu
Nampak kan, antara Johor n Singapore
Sejarah tu, Singapore yg dulu Malaysia..kini menjadi negara yg maju..
*gambar ni, aku snap dari tingkap bilik aku*


Btw, congrats to my darling CT DJ, for ur new job!
Slamat balik kg.... huhu, hilang sudah gengku nak jalan2 kt Shah Alam... *jom, kita celebrate!*

Till here.. sekian catatan aku selepas bangun dari lena yg panjang..

Daaa..

P/S : My mind always control my body. When d body really needs a long hibernate...then, d mind will take charge. Kakaka

0613 hrs, Wed..21112012

Monday, 19 November 2012

Supap dan Thai Massage ...

Naik jer cuti itu hari... hooh, sungguh laa kesibukan melanda
Penat otak jadinya...
N guess what..hari Jumaat itu, aku bekerja sungguh non-stop...pagi sampai malam owh..
N malam itu pulak,,,sangat laa komited...siap 'burnt d midnite oil',,uhukss
Dan.... dan lagi penting...hari Sabtu itu ...masuk ofis la plak...
*huh...menanges komited kannn!*

Kuar jer ofis petang Sabtu tu..tiba2 jer rasa aku perlu mendapat urutan..
Urutan untuk kasi otak n badan lega dari stress...huh
Apelagik... terus roger 'mak ekan'.... n horray...dia rela nak bawak aku ke satu port..ohoo

Bila Supap sentuh jer badan aku...hoh, katanya bahagian lengan, bahu, tulang kipas tu..memang urat2 situ tegang...tanda banyak sangat bekerja mengadap komputer..
Menaip menggunakan komputer, tambah pulak postur badan tak betul.. memang effect tau!
Stress itu akan naik ke tengkuk n kepala..humm

Nak abeskan 2 jam sesi Oil Massage tu.. hoh, ampun sakit owh.. tahan ajerlah..huhu
Supap pulak, betol2 ambik kesempatan tomoi aku ngn siku, kepala lutut, jari.. hee
Serius sakit owh... tapi...sakit, sakit pun rasa sedap gak bila kena part sedap tu.. sempat tertidoooo, hee

Abes jer 2 jam... hadoih... hazab owh.... sakit abes belakang badan aku ni, huhu
*sampai skang sakit owh... mandi pagi siap melompat..hahaha*
Agaknya badan manja sangat.. tak bape nak tahan..huhuhu

Btw, Supap itu ialah seorang tukang urut yg membahsekan dirinya 'kak' n aku 'adik',,hee
Supap ni memang very original dari Thailand.. sudahnya, cakap ngn aku macam dah jadik bahse 'itik n ayam' .... kehkehkeh

So, korang ada nak suggest mana lagi Thai Massage yang sedap???

P/S : Owh, rasa macam nk gi Bangkok lagi..sana punya Thai Massage memang sedap, mild n layannn.. hoho. N paling penting...langsung tak rasa sakit owh!

Monday, 12 November 2012

Happy Diwali ... happy holiday..hoho




Mode : Cuti sakan.. *penat otak n badan nyer pasal...hoho*

Hello semua...
Kepada yang sedang bekerja.. no monday blues okeh! ahaha
Yang sedang bercuti tu; sama ada sambut Diwali atau saje cuti rehat...enjoy! *ai ler tu, haha*

Apa2 hal pun, kepada my Hindu frens.. happy diwali to all of u..  d best celebration for u guys!

Oleh kerana mood kat TV semua rata2 Diwali haey....
Maka, aku pun tak terlepas laa.. hee

Jom layan lagu Hindustan yang paling aku suka; You Are My Soniya
Lagu dari filem paling hebat, Khabi Khushi Kabhi Gham lakonan Hrithik Roshan n Karena Kapoor
Lagu ni memang aku suka sangat..
Lagu yang ceria n hepi n..n..n. SEKSIS sangat! hahaha

Yang paling penting, aku ennjoy sangat tarian dalam klip lagu ni. hehe
*menari ni mesti best...kannn!*

P/S : Menari time kat umah boleh lah, itu pun dalam bilik sorang2.. hahahaha ;P

Weekend's cooking : Rojak tauhu, popia ketam yang menjadi kenyataan

Sebelum citer kisah weekend's cooking tu, nak gak citer..
Sabtu petang tu, aku sampai umah lebih kurang jam 6.00 petang.......
Penat uruskan golf n annual games punya pasal... terus langsung tertido lepas mandi tu..huhu
N sejarah tercipta lagi... aku tido 12 jam oit!!
Huhu...exausted mind n body nyer pasal, memang out of control nyer tido..humm

So, pagi Ahad ni.. 6.30 pagi baru aku terjaga..langsung terus tak tido..hoho

Rindu nak masak kat dapur... dah lama rasanya tak masak time weekend
Yer laa, sebab weekend dok ostesen kan... humm

Best bila weekend gini dapat spend masa kat umah.. yesss, i'm homely type okeh!
Takdek tempat yg paling best melainkan kat umah..kannn!

Weekend ni, teringat laa kat my my wishlists cooking tu, mcm dalam entri ini.

Homemade weekend's cooking for breakfast :
Bangun pagi jer lapar banget..
Terus buat bihun goreng daging, all time favourite cucur bilis
n teh o panas
nyummeh!.. nikmatnya makan di rumah beramai2..humm

My wishlist cooking untuk minum petang :
Popia ketam goreng
Humm, akhirnya... dapat gak buat
Tapi, sekali sekala bolehlaa
Popia kan serap minyak yg amat..! hoho

Next my wishlist cooking : Rojak tauhu
Owh..finally i made it
Best..best..best.. tapi pedass, huhu
Tak tahan pedas..kena laa legakan dengan aiskrim vanilla coklat itu
Humm.. so yummy...sundae-licious
 
So.. ada 3 lagi menu yang aku teringin buat..
Nanti nak buat la...hehe.
 
Ok laa.. next entry for weekend's cooking
 
P/S : Makan ramai2 kat umah sonok. Hehe.
 


Sunday, 11 November 2012

Am I too independent??

Aku selalu cakap aku ni sorang yang independent
Yess.. aku memang independent...
N aku memang payah skit bab nak bukak mulut nak mintak tolong orang...
Pendek kata banyak benda dalam hidup aku ni, aku uruskan sendiri
Yer laa, aku malas laa nak menyusahkan orang
N paling penting, malas nak terhutang budi ngan orang
Huhu

Tapi, people can depend on me..
My family, my siblings, my friends...
If u want my help.. i'll be there for u...!
You can count on me...ahah

Tapi kan.. 2-3 menjak ni, sejak macam2 insiden yang jadi
Hummm, aku rasa tak rugi jugak untuk aku kurangkan skit rasa too independent tu
Kadang rasa cam independent aku tu sebenarnya mengandungi ciri2 ego...ego tak nak mengakui bahawasanya aku ni pun memerlukan orang lain dalam hidup...

Disayangi oleh mereka, diambil berat oleh mereka... humm, memang mengharukan..hee
Being loved by others is a gift
Being cared by others is a gift

I always appreciate n luv u guyss...
Thank you for ur concern, luv, understanding .... etc (panjang sangat nak listkan..hoho)
What ever it is.. thank u for being there for me!! Appreciated that so much..!
Especially all the unwind session... humm, release tension i okeh..! hee

P/S : "Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage."

Saturday, 10 November 2012

Fikiran terganggu dek kerana golf ini!!! grrr

Mode : Fikiran terganggu!
(okeh.. ini terma ayat untuk hari ni)

Dimaklumkan jam skang 11.10 pagi... n aku terpacak dekat golf course ni
Haih.. kerana golf ni.. jam 5.30 pagi aku dah bangun mandi oitt..
Sanggup skipped breakfast.. n tunggu di lobi hotel jam 6.25 pagi..
Ya, sepatutnya.. shoot dr hotel ke golf course ni tepat jam 6.30 pagi..

Tunggu,..punya tunggu.. punya tunggu
Bayang driver pun tak nampak..apetah lagi ketanya tu
Owh... memang hot!! C'mon laaa, ni event VIP okeh... masaklah aku!
Call tak dapat, handphone off..
Owh denggggg!! Mode jiwa kacau n fikiran terganggu dah muncul.... *panas je rasa*

Akhirnya, ambik alternatif lain... naik keta lain yg boleh disumbat orang lagi
Jam 7.00 pagi baru gerak.... Tengah2 jalan, dapat laa panggilan hanget... ah,,bingit telinga aku okeh!

Geram betul laa aku...tau!
Tido tak lena tau... sekali at the end.. semua spoiled sebab ko sorang!!!
Haih...

What to do......  ??


P/S : Arrangement tip top.. tp last minit ada slack... Hoh, hancur semuanya!!! Denggg

Friday, 9 November 2012

Owh jenifer lopez ....

Tau tak, sape artis barat yg aku kagum sangat bab kecantikan / kejelitaannya.

Ya, pada aku.. Jennifer Lopez ni la artis barat yg paling cantek. Dengan rupa sejuta wajah n body yang mantap...memang i adore her.

Tapi... Bila baca biter ni semalam. Tiba2 rasa,..ek enaa dia ni.. Itu pun nak kecoh!! Takkan la mintak autograf pun siap kena buang keje? Sian makcik cleaner tu kan. Ntah2 pengurus dia yang over... JLO tak pun. Tapi, entahlah.

Cuma pada aku, kepada artis2 di luar sana.. Takyah laa berlagak DIVA sangat..uols glams pun sebab adanya peminat. Kann!

P/S : Aku tak minat artis. N mmg tak fanatik langsung.


Thursday, 8 November 2012

Bila mode jiwa kacau ...

Kalo diri dalam mode jiwa kacau...
Antara option yang ada ialah seperti berikut :

1. Kuar menghiburkan diri / berpeleseran dengan niat kekacauan jiwa itu boleh hilang; atau
2. Mendekatkan diri kepada Allah; solat, doa, baca Quran..supaya diberi ketenangan jiwa; atau
3. Terperap n berkurung dalam bilik kat umah tak kuar2, dgn harapan boleh layan blues sorang2 tanpa gangguan orang lain

So....apa pilihan korang???
Atau apa kaedah lain yang biasa korang buat? Hoho

Ok.. itu sahaja tengah malam / pagi buta ini..

Kbye..

P/S : Syok owh leh layan lagu2 feveret sepanjang zaman, hoooo especially with d cool one. Kan!

-0235 hrs -

Wednesday, 7 November 2012

I Knew I Loved You ..




Maybe it's intuition
But some things you just don't question
Like in your eyes
I see my future in an instant
And there it goes
I think I've found my best friend
I know that it might sound more than a little crazy
But I believe

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life

There's just no rhyme or reason
Only this sense of completion
And in your eyes
I see the missing pieces
I'm searching for
I think I've found my way home

I know that it might sound more than a little crazy
But I believe

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life
(and the whos here)

A thousand angels dance around you
(and the whos here)
I am complete now that I've found you
(and the whos here)

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life
(and the whos here)

P/S : This is my current song! what a lovely n beautiful song for me..

Dorang memang kagum.. ahahah

Hari ni dorang kat ofis sume kat kagum...
Kagum ape tau??
Kagum bila aku tiba2 pagi2 buta dah terpacak kat ofis.. ahahah

Yer, waktu clock in aku hari ni jam 7.20 am
Wah... bukan stakat dorang.. aku pun kagum banget
Sib baik laa aku tak cipta sejarah lagi, clock in jam 6.45 am

Biasa pada jam 7.20 pagi pada setiap pagi, aktiviti aku ialah terpacak depan cermin solek ku yg besar itu
Yer.. tengah mekap di kala jam itu
Dan di kala 7.30-7.40 am tu masih dok merempit di jalanan.. hehe
Yer laa, waktu keje aku jam 8.00 am...hee

Nape aku datang awal??
Ya, ianya sebab aku bangun awal... jam 5.00 pagi aku dah bangun n mandi 
Kenapa bangun awal?
Ya, ianya sebab aku tido awal.. seawal jam 8.10-8.20 mlm tadi aku dah tido..

Kesimpulan yang aku leh buat..
Yer.. faktor itu ialah penyebab aku rasa nak tidoooo ajer
Tido yang sangat lena..........

Hummm....

Till here... chioww... keje harus bermula pagi ini.. jam 8.00 am
Daa

P/S : Tido awal n mendapat tido yg  cukup ialah satu kenikmatan hidup yang tak terhingga. Ok, now... i bersetuju dengan fakta itu.. fakta bahawa faktor itu boleh memberi lena yg cukup kpd tido. Zzzz. Satu lagi fakta, bila bangun awal...leh laa mekap2 depan cermin lama skit..ahahah ;P

Tuesday, 6 November 2012

Kerja .. Tido .. Makan ..

Ok... tema hidup aku minggu lepas ialah 3 sajer :
1. keje, keje, keje....... balik lewat sgt dr ofis, kembali balik malam *sigh*
2. tido, tido, tidoooo .... bila sampai umah, belum pape...dah tertido sampai ke pagi *otak penat*
3. makan, makan, makan......... sbb kena o/stn, makannya 6 kali sehari *huh,,, kenyang sampai skang*

N lately ni pulak, hujan..hujan.. hujan
Nak outdoor exercise mmg tak dapat..
Nak swimming malam.. huisshhh, sejuk banget owh ++balik dr ofis pn dh lewat
Minggu lepas jugak, keje aku ialah packing, unpacking, packing lagikk.......... o/stn kan.
So, bila keadaan camni... mmg dh terabai part exercise tu..
Yang mampu dibuat ialah ............. naik tangga, turun tangga n walking n skipping.. *bolehlah kan*

Bila dah start habit  makan, makan, makan.......
Humm, makanya.. rasa mcm i already gained my weight.. *huh, mula laa risau lemak banyak,..*
Makan2 tu memang enjoy.. terasa perut full sampai skang...

Humm, ni antara menu yg aku paling suka
sepanjang o/station selama 3 hari 2 malam itu
Huh, makanan dekat hotel itu sangat laa tempting especially lunch time tu
Paling suka ialah satey yg sangat lazat..nyummeh
Kemudian, mussel cheese itu sangatlaa sedap..suka.suka.suka
Nasi arab, nasi goreng udang mak teh, n sup labu itu best
Sup rawan pun sedappppp...dap..dap
Penyudahnya mestilah ABC n aiskrim pelbagai rasa itu
Hasilnya..owh, perut yg mcm nak meletop..ahahaha ;P


Abes jer meeting itu, larik ke shah alam
Shoping sampai pening... dah lama tak beli tudung..
N tudung2 kat situ memang cantek2.. rambang mata dibuatnya..huhu
Penat kaki n jadik lapar balik...yer laa tak sedar berjam2 pilih tudung n baju
Akhirnya, aku n CT CJ ke Seksyen 7, Shah Alam
Tempting jugak dengan restoren2 yg best kat situ..
Ada Restoren Bisik2, ada burger bakar .. n ada Restoren Mee Ketam yg glams itu
Akhirnya, kitorg pekena Mee Ketam.. dua2 kita pilih Mee Kari Ketam saiz biasa
Owh...sedap okeh.., Recommended!
Pegi la try, lokasinya dekat UNISEL cum I-City cum UiTM..


Ini pulak menu pilihan aku.. sempena lunch date with somebody from Ipoh Mali
Oleh kerana brekfast pagi itu berupa nasi lemak ayam goreng yang best itu
Makanya perut agak full..
So, untuk peneman luch date itu..Chix Burrito itu jadi pilihan
Nyumm...kenyang sangat walaupun berniat taknak makan yg heavy2
Penyudahnya dengan green apple juice..nyummeh!!
Lokasi : Padi House Putrajaya, Galeria PJH


Humm,, banyak makan betol laa skang ni..huhu
Pastu asal malam jer.. kuar lepak makan2 plak...
Owh tidak.. habit ini harus dihentikan walau pun i enjoy it so much... huhu


Ok.. sekian entri untuk pelengkap belog yg sunyi..


P/S : Kurus sangat tak boleh, berisi sangat pun tak boleh. Motip??  Iya, tak lain tak bukan..supaya jangan bazirkan duit beli baju baru ajer... hohoho



Saturday, 3 November 2012

Makan..makan.. n makan lagi ...

Waktu aku menulis ni, hari jumaat malam.. n akhirnya membawa ke hari sabtu pagi..
Guess what?? Yer.. sekali lagi aku out station okeh...
Hummm... sekali lagi, no weekend at all.

Bila harus melakukan sesuatu yg tidak harus direlakan....redho ajer lah kan..
Jadi.. untuk buatkan hati hepiiii.. harusslah membuat sesuatu yang disukai.. hehe

Tau apekah..??
Yeah.. its all about food.. food.. n food..
Owh.. am i that we called 'foodie' type?? hee
So.. i'm enjoying my food here... n i luv d ambience.. n i luv d room.. *idea for home deco..humm*

Bila dah penat perah otak... otak pun letih,,,,
Ubatnya.. aku makan..makan.. n makannnn
Owh.. makanan n menu2 kat sini memang sedap meh..

Jom tengok gambar untuk hari pertama..

Luncheon itu...lepak sangat laa lama sementara tunggu masa check in
Pendek kata, hampir sume menu aku ambik n rasa... makan sedap owh!
Oleh kerana masa sangat lama untuk enjoy d food..
Makanya kali ni, aku sangat laa table etiquette...kekeh
Mula2 buah n salad, pastu bread with soup n butter,
Main menu; kali ni temanya makanan tradisional Perak sempena tahun melawat Perak
Nasi goreng udang Mak Teh itu sangatlah walla!...nyum,
N akhir sekali...layan desserts; puding, cheese cake, red velvet.....
 
Ini menu dinner;
nasi arab, ketam cili, gulai tulang rawan, ayam berempah
Hummm, semua best...termasuklah mushroom soup itu
Tapi, aku teringat plak pumpkin soup yg lazat masa dinner itu
Memang best sangat compared to that mushroom soup
 
 
Perut dah kenyang; full sangat!!! owh...seksa perutku, hihi
best kan Pakcik Bun?? *thumbs up from Pakcik Bun..keke*
 
 
Last but not least, ...
Inilah gambar bilik aku untuk aku bermanja2 sampai hari Ahad  ni..
Hoh, cantek.. suka.suka.suka
*nak buat camni laa kat bilik tido i.. hehe*
 
 
Ok, sekian dulu untuk pagi buta Sabtu ini..
Ngantuk laa..
Esok sambung perah otak lagi,..
 
Till then, gudnite n chowww..
 
Daa
 
 
P/S : Foodie. Food. Realfood. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation