Friday, 29 November 2013

Babai duit plastikku !



Hari ini, 29 November 2013 (jumaat) .. Aku telah berjaya mencapai satu lagi visi n misi aku untuk bebas daripada terikat dengan hutang piutang dunia.

Akhirnya ... Selamat tinggal duit plastikku. Dah berjaya kututup akaun kredit kad aku tu. Yess...akhirnya satu daripada godaan dunia telah berjaya aku hapuskan.

Humm..lepas ni takde laa kalau shopping asyik nak swipe aje kan. Hoho.

Tapi...macam manapun...satu akaun kad kredit aku masih aku kekalkan. Haa..yang ini kena kekal guna atas justifikasi berikut :

1. Emergency case contohnya car breakdown ke, operation kat hospital ke ...etc
2. Booking tiket MAS or AIR ASIA secara online *haruslah..kan hobi suka vacation sana sini..hehe*
3. Keperluan out station ... Check in hotel pakai duit sendiri dulu atau refill petrol fulltank sebab nak jalan jauh kan.

Humm..rasa tenang jer hidup ini bila dah takde credit card. Hehe.

P/S : tapi...swipe credit card yang seronoknya boleh kumpul point..lepas tu redeem shopping voucher! Hooo...itu memang seronok!
posted from Bloggeroid

Thursday, 28 November 2013

'Bear In Mind' or 'Bare In Mind' ??



It's "bear in mind" meaning remember and take into account. 

One of the meanings of bear is to carry, or hold up or support. So, you can carry something or hold it in your mind. 

The only meanings of bare are in the context of lacking, including lacking clothes, decorations, or enhancements. 

On the lighter side... 

If you are imagining somebody naked, then it is bare in mind. 'humm..kate winslet in titanic...pufff'
If you are imagining a big furry omnivore, then it would be bear in mind. Hahaha.

P/S : Sama juga dengan nak ucap tahniah in English. Yang tepat ialah 'CONGRATS'.. bukan 'congrates'! Otherwise, just use 'congratulations'. Hee

Tuesday, 26 November 2013

Cili Padi ...sebuah cyber cafe



Bila pergi ke Bandar Baru Bangi, memang otak aku akan mengimbas macam-macam kenangan lama. Pendek kata, Bangi ialah tempat aku membesar dan menjadi dewasa. Dari zaman aku matrikulasi kat UKM sampai laa aku kerja sekarang ni.

Masa tahun kepujian aku kat UKM dulu...masa 1st semester tu aku dapat offer daripada fakulti itu untuk jadi demonstrator (tutor a.k.a pembantu pengajar kepada Prof) sambilan. Itulah pertama kali aku bekerja dalam sejarah hidup aku. Iya laa, abah aku mana pernah bagi aku kerja sebelum ni. Humm.

Bila habis 1st semester tu, rasa best sangat dapat duit sendiri daripada majikan pertama aku, UKM...hihi. Masa tu jugalah aku pertama kali ada KWSP. Syok owh...lumayan gitu! Masa tu laa aku dapat merasa gaji pertama yang nilainya beribu ringgit...best owh!

Bila 2nd semester pulak, subjek yang aku ambil tak banyak. Hummm, dalam fikiran aku..boleh laa aku kerja part time kat mana-mana. Dengan niat, nak cari duit poket sendiri..keke.

Bila aku ke Seksyen 1, BBB yang glamer dengan pasar malam n port makan tu...aku nampak satu papan tanda besar "Cili Padi Cyber Cafe". Mula-mula aku macam tergelak, cili padi? Pastu selamba jer aku naik tangga Cili Padi..n tanya macam mana nak kerja part time kat situ. Terus aku diberi borang, isi n hantar.

Beberapa hari lepas tu, aku dipanggil interview. Majikan aku tu nama Andrew, seorang Chinese guy yang ensem n smart. Keke. Kerja aku pun rileks jer, 3 hari seminggu jer pun. Bayangkan aku yang tak pernah masuk cyber cafe..tiba-tiba boleh pulak kerja part time. Humm...good good.

Aku yang paling junior, kerja sama 4 orang yang senior di situ; Yus si gadis ayu yang kerja sepenuh masa, Tajul si perasan handsome yg part time malam saja dari fakulti pendidikan UKM, Lan Bulp si mamat rock dari UiTM shah alam yang juga part time malam saja dan terakhir aku lupa nama, mamat dari fakulti teknologi maklumat (kot?) UKM yang aku sempat kenal 2 bulan sebelum dia hilang lesap berserta duit cili padi.

Cili Padi ni memang glamor sangat masa tu di BBB. Memang sentiasa penuh....dari budak kecik sekolah menengah sampai la orang tua. Humm.

Kalau sebelum ni aku macam tertanya-tanya..apa laa yang dorang dok lama-lama sangat kat CC tu. So, bila aku part time kat Cili Padi tu...baru la aku boleh kategorikan manusia yang masuk lepak kat CC ni.

Apekah?

1. Budak-budak sekolah yang pegi CC guna duit saku mak bapak bagi untuk main game. Alahai... *masa dulu game FIFA World Cup sangat glamer*

2. Budak-budak universiti / kolej yang terdesak nak print assignment dan cari bahan kat internet. Cili Padi ni bestnya sebab pakai printer laserjet punya. Uhumm..

3. Lelaki-lelaki desperate yang masuk CC sebab nak layan website porno. Dorang ni senang saja aku nak cam, masuk cili padi terus pilih PC kat dalam bilik dan kunun tersorok. Padahal dia tak tau, aku boleh nampak aktiviti dorang melalui pantulan cermin kat pintu bilik tu. Ciss! Satu lagi bila dorang terprint gambar porno tu...pastu tak mengaku print, walhal aku tau siapa yang print. Dengg!

4. Golongan remaja, dewasa dan lelaki-lelaki tua yang pergi CC sebab nak layan chatting berjam-jam via MIRC atau forum yang memang tengah top masa tu. Ya, aku masih ingat seorang pakcik tua rambut beruban yang setiap hari masuk CC sebab nak chat. Ahaha...apa-apa ajerlah.

Itulah 4 kategori manusia yang masuk CC sepanjang pemerhatian aku selaku sales coordinator kat Cili Padi tu.

Pernah aku komplen dekat management Cili Padi tu pasal aku tabiat pelanggan yang layan porno tu...aku cakap sekat laa website tu. Pastu bos aku cakap, memang tak boleh buat apa...sebab takde perisian khusus nak sekat. Humm. Iyalah sangat tu! Padahal aku tau, kalau dia sekat..sah-sahlah tak ramai customer datang malam-malam. Kann!

Itulah pengalaman aku jumpa macam-macam orang sepanjang aku part time dekat Cili Padi tu. Tak silap aku...sempatlah aku kerja selama 4 bulan kat situ sebelum semester kepujian terakhir aku tamat. Tamat jer semester, aku balik kampung untuk berehat n enjoy selama 3 bulan sebelum aku ditawarkan kerja sebagai tutor pulak dekat UKM tu. Hee. Lepas tu aku konvo...menggenggam segulung ijazah katanya..hehe.

Sekarang ni, aku rasa dah takde kot Cili Padi tu. Bangunan lot kedai tu masih ada...sama seperti zaman aku student dulu. Hehe.

Cili padi ...ow cili padi...

P/S : seronok bila terkenang saat-saat dulu...saat belajar menjadi dewasa dan indipendent...
posted from Bloggeroid

Monday, 25 November 2013

Gosok jangan tak gosok....!!

Malam tadi memang hari ini dalam sejarah la.

Rasa memang pecah rekod.
Dan juga jadi kaedah baru dalam urusan pendobian di rumah. Hehe.

Jangan tak caya kalo aku cakap fakta ini.
Malam tadi aku dah berjaya gosok (iron) sebanyak 22 pasang baju kurung / kebaya. Non stop tau.
Bape lama ambik masa? Ahah..tak lama. Dekat 2 jam jugaklah.
Lenguh memang takleh cakap la. Urat kaki plak rasa tegang owh! Hoho.



Walaupun lenguh...tapi, rasa puas hati sebab baju dah berjaya digosok semuanya bila masuk almari. Nampaknya almari baju khas untuk koleksi baju kurung / kebaya dah penuh...nak kena tumpang kat almari baju kasual la pulak ya. Hoho.

Nampaknya kaedah ni lagi bagus dan aku lagi suka berbanding lipat baju. Iya..harus diakui, aku memang tak suka nak lipat baju...huhu. Sebab tu kalau nak melipat baju, harus ada movitasi contohnya seperti berikut :




Hehe...kenal ni? Ahah..layan anime Keroro si katak hijau ni memang mampu buatkan aku bertabah kalo terpaksa lipat baju nan menggunung yang kebiasaannya terjadi bila banyak out station, hehe.

Oleh kerana banyak sangat gosok baju dan lipat kain sebelumnya tu, kaki tangan semua dah rasa lenguh. Perut pun lapar... Akhirnya mintak si teruna pergi beli KFC jer.



Yeay...upah kepada diri sendiri yang rajin iron baju berbondong-bondong! Sebenarnya, masa tengah gosok baju tu...kepala otakku tiba-tiba teringin nak makan colonial burger KFC. Nasib baik laa si teruna tu rajin nak keluar...hehe.

Kesimpulannya : rutin baru lepas ni dalam arena pendobian. Angkat kain baju dari ampaian..terus gosok dan gantung dalam almari. No more transit di mana-mana bakul! Hoho.
*AWAS : haruss diingatkan, aktiviti menggosok baju berbondong-bondong ini mesti guna steam iron!! kalau guna dry iron, huuu...daku pun tak mampu..3 pasang pun lum tentu oitt!*

P/S : 2 almari dah penuh ngan pakaian. nampaknya dah boleh masuk kotak mana-mana baju yang dah jarang pakai tu. kalau tak, takkan nak beli almari baru kot?
posted from Bloggeroid

Friday, 22 November 2013

Kemaslahatan tweet..tweet !!!

Pagi buta hari ni baru aku perasan...tiba-tiba saja belog aku ada entri baru yang aku tak pernah create.

Tau apa?

Hah...big invitation card to join my twitter!! Aiyoooo... Apekah??
Apekah kemaslahatan ini? Adoii..

Dah gaya macam gaya perayu undi pun ada. Hei...ku tak suka politik...n ku tak suka sume gaya yang ala perayu undi ni. Dan sekarang...tiba-tiba pulak aku dok invite semua orang join twitter... Oh, tidak!!

Apa lagi..ku terus bukak belog aku dan delete entri sampul besar twitter yang ada muka aku tu. What derr??

Rupa-rupanya...on behalf of myself, twitter dah sent invitation to twitter kat semua contacts dalam all links email accounts. Invitation tu dah dihantar kat emel-emel rasmi termasuk kat big boss aku...n kat emel semua contacts aku zaman tok kadok dulu-dulu. Aiyooo....buat malu aku jer twitter ni. Huhu.

Invitation tu dah dihantar minggu lepas...dan sekali lagi tengah malam tadi. Huhu. Kat belog dapatlah aku padam...yang dah dihantar kat emel orang tu, humm...harap abaikanlah saja.


Invitation ala-ala....hey guys, tolonglah join tweet aku! Mencikkk!!!

Akhirnya..pagi-pagi buta hari ni. Gagah aku mengerjakan setting twitter aku. Penyelesaiannya...ku dah removed semua links contacts via email account dan lain-lain apps tu.

Well... twitter aku adalah medan underground app aku di alam maya. Dan aku tidak berminat nak carik follower pun. Lagi penting, ku tidak berminat nak accept follower request dari orang yang aku tak kenal especially those fake people.

Apapun..kesimpulan yang aku dapat buat ialah, benda ni jadi bila aku update twitter app ni minggu lepas. Huhu.

P/S : tak boleh bayang reaksi big boss aku yang dapat big invitation card to twitter yang ada muka aku dok tersengih. Adoii...buat malu aje. Cisss!
posted from Bloggeroid

Thursday, 21 November 2013

Teguran bertempat...eh?

Akhirnya aku kembali jua ke ofis.

Oleh kerana semalam lepas balik out station aku berada dalam perkomaan suci...maka pagi ni aku rasa kelaparan amat. Iya..mungkin sebab aku tidak sempat makan malam sebab dah terbabas ketiduran sampai ke pagi.

Dan ya...kelam kabut pagi ni gara-gara kelambatan segala ie nak menggosok baju batik di hari khamis..hampir kelewatan untuk punch in. Keluar dari kereta, terus berlari naik tangga mengejar punch card. Hoh...memang buatkan aku kelaparan yang maha amat!

Turun ke kafe...kulihat mak oih...panjangnya beratur. Orang nak beli nasi goreng, mee goreng n segala yang goreng-goreng. Dan..memang sahih lagi pasti aku tak kuasa nak beratur sepanjang tu.

Terus...aku menyelinap ke tempat nasi lemak yang kosong. Cepat lagi pantas.

Tiba-tiba, seseorang mencuit bahu aku dari belakang. Ku pusing tengok seorang perempuan berspek yang beratur di gerai sebelah.

Perempuan itu : Awak kena la beratur. Orang dah lama beratur kat belakang tu!

Aku : Eh? Ini memang macam ni kat sini. Sape nak cepat..shortcutnya order nasi lemak. Dorang tu semua nak ambik goreng-goreng. Kan tokey? Kan Bad?

*aku menjawab teguran dia sambil carik sokongan tokey n budak di sebelah aku...yang mungkin pada perempuan itu, Bad adalah mangsa yang kupotong barisan..*

Tokey n Bad terus senyum mengiyakan.

Dan perempuan berspek itu terus terdiam.

Hummmm...

Takpelah... Aku ok jer.
Maafkanlah dia...dia tu yang baru datang ke kafe ni n tak tau sistem kat sini. Kot??

So...lenkali...tegur orang pun kena tengok tempat.

P/S : dalam hati aku...ape kehal la pulak dia ni???
posted from Bloggeroid

Tuesday, 19 November 2013

Power bank ... penting tu..

Mode : out station lagi yo!



Bagus betul ilass kali ni.
Datang out station kali ni...bila henpon abes bateri, baru sedar akan sesuatu.

Alahai... Charger tak bawak... Power bank pun tak bawak. Huhu.
Sib baik la ada charger dalam keta. Dah tu pulak takde kepala plug...nasib laa ada laptop kat dewan n bilik ni.
Kalau tak, haruss lah henpon ni kong 3 hari 2 malam. Hohoho.

Power bank ni penting owh..
Kalo gi program out door..memang harus bawak power bank comelku ni. Tengah program outdoor, sah-sah laa mana nak cucuk carik power kan.

Power bank pun dah macam-macam jenis skang ni. Tinggal pilih nak yang long life jenis macam mana jer.. Nak 6 kali cas...4 kali cas... Semua boleh.

Idopp power bank!

P/S: ohohoho...best ni kalau di kala ni tengah bercuti kat tempat ni...uhumm
posted from Bloggeroid

Sunday, 17 November 2013

Sardin masak lemak pedas

Hurray...rancangan jom memasak bersama ilass kembali lagi.
*ahad...biasalah, hehe

Lunch hari ni aku teringin sangat nak buat sardin masak lemak pedas ni. Dah lama teringin, akhirnya hari ni dapat jugak buat.

Ni dia rupa sardin masak lemak pedas hidangan tengahari tadi.



Dapat makan sardin masak lemak pedas dengan timun ni dengan nasi panas-panas memang sedap. Rasa lemak manis pedasnya memang walla....buatkan ku kemaruk dok hirup kuahnya saja. Slurrppp!! *huh...masih teringat rasanya yang enak tu*

Seperti biasa, menu pilihan aku haruslah simple ie mudah dimasak tapi sedap dimakan. Nyumm nyumm. So...harusslah tepek resepi itu di belogku ini.

Bahan-bahan (2-3 orang makan):
1 tin sardin (saiz sederhana)
5 biji cili kering
3 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inchi halia
Setengah kotak santan pekat saiz kecil
Sedikit minyak untuk menumis

Cara masak :
1. Bawang merah, bawang putih, halia n cili kering dikisar. *kalau tak nak kisar, tumbuk pun boleh bawang+halia tu n cili kering boleh ganti dengan 1 sudu besar cili giling*

2. Panaskan minyak, tumiskan bahan kisar hingga naik bau.

3. Masukkan sardin n kuahnya sekali. Kacau seketika. Kemudian masukkan 1 tin air (sukat guna tin sardin tadi). *kalau nak kuah banyak, tambah 1 tin air lagi)

4. Masukkan sedikit garam n gula. Biarkan merenih seketika.

5. Masukkan santan pekat. Kacau n biarkan sehingga mendidih.

6.optional : Boleh tambahkan setengah batang timun yang dipotong besar. Rasa kuahnya memang jadi tambah sedap. Biarkan seketika n angkat.

Ahah, camne? Mudah kan? Senang sangat n sedap dimakan.

Churalliya kata kalo cicah dengan kuih kodok sedap ni. Uhumm, kalo dihancurkan sardin tu...cicah dengan roti pun sedap. 'lalala

Lagi satu tips : saya tambahkan 5 biji cili padi merah sebab saya suka pedas.

So...kengkawan boleh laa cuba buat.

P/S : daku memang melayu sejati. tak boleh tinggal makan nasi setiap hari. sekarang ni pulak..dalam mode nak belajar masak macam-macam masakan melayu tradisi. bestnya..


posted from Bloggeroid

Thursday, 14 November 2013

Best ke berpakaian seksi??

Tiba- tiba nak bukak topik pasal ni bila dorang dok citer gossip retiss, kisah Lana Nordin yang seksi tahap gaban. Lepas tu bila peminat kutuk n tatbiah dia..dia maki hamun peminat dia.

Maka aku pun try laa google pasal minah nama Lana Nordin ni. Sebab, sah-sah aku tak kenal sape dia. Ok..memang seksi kalo tengok gambar-gambar dia ni. Tapi, seriously....aku tak pernah tau ada retiss nama Lana Nordin. Err, drama apa yang dia berlakon pun aku tak tau. Sah-sah la aku tak kuasa nak layan drama melayu ni....skrip sama jer kan.

Btw...best ke seksi??
Tak tau laa apa pandangan korang.

Pada pandangan aku, berpakaian seksi ni best. Ok, this is just my opinion.

Bila pakai seksi :
1. Rasa bebas..freedom yo!
2. Rasa seksi ...of course la kan, nak rasa apa lagi
3. Rasa macam menghargai diri sendiri
4. Rasa selesa, senang pergerakan..hehe
5. Rasa best... Motivasi untuk kekal selim...hoho

Rasanya kalo wanita ni..semua nak rasa seksi. Nak menjadi seksi.

Tapi, kalo dah Muslim tu..nak berseksi boleh....cumanya seksi tu terhad kat dalam rumah sendiri la. Tak gitu?

As for me, haruslah berseksi kalo kat dalam rumah. That's why sangat tak seronok kalo tiba-tiba ada stranger kat rumah...err, biasanya kat rumah parents selalu ada aje yang datang berkunjung. Potong!

P/S : best bila dapat bersama mereka yang seksi di bilik persalinan setiap kali pergi swimming...becos then, u know u also sexy...muahaha

posted from Bloggeroid

Wednesday, 13 November 2013

Swimming VS Jogging

Sejak akhir-akhir ni, aku lebih banyak jogging daripada swimming
Faktor cuaca malam nan hujan, sejuk n faktor kolam yang crowded menjadi sebab ku pilih joging

Seperti biasa, kalo joging..aku akan setkan berapa banyak kalori yang berjaya dibakar..
Biasanya aku akan joging sejauh 3.5 km dalam tempoh 20-30 minit
Hasilnya, pembakaran 100-115 kcal sahaja..
Humm..memang mengecewakan, sebab ku tau, jumlah makanan yang ku ambil..nilainya lebih tinggi dari itu
Kalo dari segi teorinya, kita sepatutnya memastikan jumlah kalori masuk adalah lebih rendah nilainya dari jumlah kalori keluar.
Iyalah, makan nasik lemak jer dah bape ratus kalori kan?

Dan..sebenarnya, aku ialah seorang yang tidak suka kepada senaman kardio yang berpeluh sakan di daratan
Berbeza dengan swimming, dok dalam kolam 2 jam pun aku sanggup...
Sebab apa? Sejuk dan pembakaran lemak lebih cepat terasa.

Melalui pembacaan aku via belog Kevin Zahri, ini tips beliau :

Berenang tu paling sesuai?

Jadi, apakah swimming sesuai untuk perut? Macam mana nak lakukannya?
  1. Senaman impak rendah. Anda tidak perlu risau dengan melakukan aktiviti di dalam air kerana impak senamannya lebih rendah berbanding berada di atas tanah seperti berlari,jogging atau aerobic. Sekurang kurangnya menggelakkan anda daripada mengalami kecederaan ketika melakukan senaman kardio yang lain.
  1. Gabungan kardio dan strength: Berenang bukan sahaja senaman cardio malah berenang ini juga adalah salah satu strength workouts. Pergerakan lawan arah yang dilakukan dalam air menghasilan rintangan yang tinggi, maknanya, anda berkelebihan untuk membakar lebih kalori dan menguatkan otot pada masa yang sama. Dan kawal intensity semasa berenang!
  1. Total body workout: Berenang juga senaman yang memberi kesan kepada otot otot dalam tubuh; daripada bahagian kaki ke tangan,dada, bahu dan perut(lower&upper abs). Anda menggunakan seluruh tubuh bila berenang dan cara ini lebih efektif untuk fat burning berbanding cara yang lain.

Senaman kardio lain?

Jadi tiada masalah untuk menggantikan senaman berenang dengan senaman kardio yang lain. Yang paling penting adalah tingkatkan pembakaran kalori berbanding pengambilan. Sekali sekala, buatlah sit-ups dan crunches untuk kekuatan otot anda!

Ok..sebenarnya, baru malam tadi aku dah kembali ke arena renang... setelah hampir 2 bulan tak terjun kolam.. ohoho. Memang best!

So...all my lovely friends, jom swimming!

N as a 'ratu tips' seperti gelaran geng kat aku, pasnih aku akan share mengenai Senaman Otot vs Senaman Kardio. Tunggu.......


P/S : tadi member aku nun di kuantan share kisah terbaru, ada perempuan yang meninggal gara-gara makan ubat kurus...3 jenis pil; antaranya acai beri. Uh, menakutkan kan? So kengkawan, please jangan pilih shortcut untuk kurus. As for me, dulu..kini..selamanya, memang tak percaya pada obat kurus.

Tuesday, 12 November 2013

Misteri bantal itu..

Masa aku sampai ke petak parking yang tiga tu. Hanya petak tengah yang kosong.

Macam biasa, aku suka masuk parking dengan stail reverse parking. Tengah reverse tu..daripada side mirror, ku nampak satu bantal kecik. Humm, bantal baby agaknya..bantal siapa punya ni? Ku agak mungkin tuan punya keta sebelah kanan kereta aku.

Makanya...aku pun undurkan kereta dengan hati-hati supaya tayar tak gilis bantal kecik tu. N yess, memang tak kena. Just nice, jarak lebih kurang 5cm dari tayar kereta aku.

Aku sengih...berjaya selamatkan bantal tu daripada digilis. Takpe jap lagi aku nak ambik n letak atas kereta sebelah kanan aku. Dia punya kot??

Sebelum kuar kereta, aku layan dulu geng dekat grup wassap. Dah puas berwassap n bergelak ketawa bagai selama 10 minit...baru aku keluar dari kereta.

Bila aku keluar dari kereta...guess what??
Bantal kecik tu dah takde....
Aikkk?? Pelik ni!!

Otak aku terus tertanya-tanya ...mana peginya bantal tu??
Kalo ada orang ambik...mesti orang tu lalu tepi kereta aku...tapi, mana ada pun.
Atau...aku yang tak sedar sebab sibuk dok gelak ketawa berwassap?

Humm...memang misteri.
Misteri bantal itu....!!!

P/S : hari ni ku masih tertanya-tanya. apekah???

Monday, 11 November 2013

Always love sunday....

Bukan stakat ahad... Ku memang suka weekend. Owh, weekend yang dinanti.

Bukan aktiviti tawaf shopping complex.. Bukan aktiviti berjalan ke sana ke mari.

Tapi...menikmati ketenangan buat aktiviti kesukaan di rumah nan manis. Aktiviti yang tak sempat nak dibuat di kala weekdays. Owh, syoknya dapat bermalasan di rumah. Heaven!

Hari ni macam Ahad yang lalu, lepas subuh...apelagi, keluar berjoging n menikmati udara sejuk nan nyaman. Memang best! Badan sihat..otak cerdas.


Ilass the restaurant's owner wannabe always loves sunday...n weekend. Of course, cooking time yah!!


Hummm...yang best bila weekend ni ialah dapat breakfast kat umah. Syok owh. Pagi ahad yang damai ni, breakfast kat umah dengan menu; nasi goreng kampung, sandwic makerel yang comel n honey lemon tea.

Lagi?! Harusslah dapat buat hobi-hobi yang lain. Baca majalah feveret..dengar cd lagu yang tak sempat nak layan..layan citer feveret. Memanjakan diri dengan DIY spa at home pun best. Tapi, nak urut badan tak dapat laa DIY kan. Hehe.

P/S : humm..bila agaknya nak gi body massage ni? Uh..bestnya kalo dapat layan urut satu badan head to toe ni..

posted from Bloggeroid

Wednesday, 6 November 2013

Babai ..



Babai Malaysia...
Hehehe

Balik ni nak makan ayam penyet la.
Jom CK.

'lalala

posted from Bloggeroid

Monday, 4 November 2013

Piala Malaysia 2013 .. this is pantai timur yo!



Game malam ni memang very d fight gitu.
Pahang memang mengasak aje...huh!

Tahniah Pahang... 1-0 hasil gol minit ke58...

Whatever it is....
THIS IS PANTAI TIMUR!!

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation