Tuesday, 22 April 2014

Counting Stars


"Everything that kills me makes me feel alive"

Yeah..this song by One Republic is awesome!
This is my current favourite song!
Great song with a great lyric!! 


Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars, yeah we'll be counting stars

I see this life like a swinging vine
Swing my heart across the line
And my face is flashing signs
Seek it out and you shall find
Old, but I'm not that old
Young, but I'm not that bold
I don't think the world is sold
I'm just doing what we're told
I feel something so right
Doing the wrong thing
I feel something so wrong
Doing the right thing
I could lie, coudn't I, could lie
Everything that kills me makes me feel alive

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

I feel the love and I feel it burn
Down this river, every turn
Hope is a four-letter word
Make that money, watch it burn
Old, but I'm not that old
Young, but I'm not that bold
I don't think the world is sold
I'm just doing what we're told
I feel something so wrong
Doing the right thing
I could lie, could lie, could lie
Everything that drowns me makes me wanna fly

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Everything that kills me makes feel alive

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be, we'll be, counting stars

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons are learnt

Read more: OneRepublic - Counting Stars Lyrics | MetroLyrics 

Sunday, 20 April 2014

Bahu kambing itu untuk Lamb Steakku ... hohoho

20 April 2014 (Ahad)

Akhirnya selepas 2 bulan... akhirnya dapat jugaklah aku dok lepak kat umah dengan tenangnya di hari minggu ni. Horeah..gembira rasanya...

Hari ni berjaya kasi kilat ruang dapur rumahku...puas hati. Setelah sekian lama jarang nak jenguk masuk dapur itu...walhal dapur ialah bahagian rumah favourite aku.

Dan dan tu jugak tengahari ni tekak ni rasa nak makan kambeng bakar pulak. Nak makan kambing golek tunggu raya la gamaknya..ahahaha!

Kebetulan dalam peti ais aku tu ada kepingan daging kambing yang baru beli minggu ni, tapi lum terusik pun. Ahah, sedang elok lah di kala tekak teringin nak makan lamb steak itu. Walla, sedapnya!

Western food macam ni memang ku suka buat di kala nak release otak atau di kala nak cepat, iyalah... menu barat ialah menu paling ringkas dan senang dibuat. Bila aku nak mengada makan macam-macam, itulah masa nak makan masakan melayu kampung.

Tengahari ni akhirnya berjaya memuaskan selera dengan kambing BBQ nan lazat. 'lalala.
Sekarang ai nak share macam mana ai buat lamb steak ni kat rumah.
Biasanya kalo aku nak buat BBQ ayam, aku akan buat sendiri bahan perapannya tu.
Tapi, untuk BBQ kambing.....aku lebih suka guna marinade special ni. Memang best sangat!!!


Jom kita buat BBQ lamb steak :

1. Ini bahan paling penting, Heinz BBQ sauce for chicken n ribs. Setuju sangat dengan taglinenya : easy marinade, makximum flavors!

2. Sapu kepingan daging kambing tu dengan Heinz BBQ sauce yang lazat ni. Perap selama sejam dalam peti ais. Lagi lama perap lagi sedap. Chill it yo! *ku suka guna kepingan daging kambing belah bahu...lamb shoulders memang sedap owwh!

3. Grill / bakar kepingan daging kambing tadi sehingga masak. 10 minit yang terakhir tu, sapu lagi sedikit BBQ sos itu...supaya rasanya lagi ummph! Kemudian, bolehlah hidangkan dengan salad dan sos kesukaan masing-masing. Saya suka makan dengan lettuce n cherry tomato yang disirami olive oil n dip it with chili sauce + thousand island / mayonis. Humm, lazat sangat!

Selamat mencuba ya kawan-kawan!

Waoh, menikmati kambing bakar di kala cuaca mendung nak hujan memang best!
Fuh...alhamdulillah, kenyang!

P/S : Tiba-tiba rasa nak buat parti makan-makan kat rumah bila dah ramai geng yang buat permintaan nak makan macam-macam menu yang muncul di instagramku itu. Ahaha.... Tunggu!

Thursday, 17 April 2014

Takziah kepada keluarga Karpal Singh

17 April 2014 (Khamis)

Di awal pagi hari ni, Malaysia dikejutkan dengan berita kematian Karpal Singh.
Kemalangan kereta yang dahsyat penyebab kepada kematian Karpal.

Karpal Singh sebuah nama besar dalam politik tanah air.
Kehadiran mendiang Karpal yang penuh berprinsip sekaligus memberi unsur check n balance kepada Kerajaan.

Apapun, takziah kepada keluarga mendiang.
Satu kehilangan juga kepada persada politik tanah air.

P/S : tiada gambar tragis nak dipost kat sini. kena hormat juga keluarga mendiang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation