Monday, 23 June 2014

Cabaran remaja meningkat usia... ahaha

Cabaran remaja meningkat usia....
Bila kembali masuk berdepan dengan lecturers yang macam-macam stail..
Paling azab bila time lecture petang
Mintak maaf ler Dato', mintak maaf laa Prof. Dr., ... mintak maaf laa...memang tak berapa nak kosentret! hihi

Gaya tongkat kepala adalah wajib.
Alat bantuan pengajaran seperti asam, eclairs, hacks, muruku dan macam-macam lagi amat diperlukan
Sehingga kini memang berhasil membuka kembali mata nan layu... hahaha :D

Humm...
Banyak bulan lagi ni nak hadapi lagi banyak lectures bagi subjek / topik yang lagi berat.. hohoho.


Selain itu, teknik berwassap sesama student dalam kelas pun membantu mencerahkan mata.. hahaha
Yang nakal tak bertempat tu, layan ajer lah......

Apapun, semoga kita semua mampu bertahan hingga ke akhirnya!

P/S : back to school! 


Thursday, 19 June 2014

Bonggol unta

Masa zaman daku kecik-kecik, aku selalu perhatikan seorang kakak di kejiranan aku aku dulu.

Kakak ni seorang ibu muda beranak empat. Orangnya kecik molek ajer. Kategori petite la lebih kurangnya. Aku selalu perhatikan dia time dia pergi dan balik kerja. Aku perhatikan keunikannya yang satu.

Apekah?

Ahah...tak lain tak bukan kerana rambutnya. Kakak ni mempunyai rambut yang sangat panjang. Rambutnya hitam, lebat dan panjang sampai ke lutut. Punya la panjang sampai anak-anak dia boleh buat main lompat-lompat time dorang anak beranak bersantai tengok TV.

Bila kakak ni pergi kerja, kakak ni pakai tudung. Oleh kerana rambutnya panjang sangat, maka bila dia pakai tudung...kelihatan sangatlah pelik. Sanggulnya terlampau tinggi dan besar dek kerana panjangnya rambut itu. Dah memang itu saja caranya bila dia pakai tudung. Dan tudungnya pun menjadi agak senteng di bahagian belakang kerana tingginya sanggul itu. Pada masa itu, semua kami memandang cara kakak itu agak pelik dan of course so rare.

Itu kisah dulu. Zaman 90-an. Wanita pakai tudung dengan sanggul besar dan tinggi sebagai sesuatu yang pelik.

Zaman sekarang? Ahaha, tak sangka sanggul tinggi dah jadi fenomena. Orang kata sanggul ala bonggol unta. Kunun nampak cantek la kan?

Serius, daku tak paham.

Tak paham kenapa? Ahah, sebab yang daku perhatikan....sanggul bonggol unta itu ada yg palsu ropanya. Ada yang pakai sanggul palsu....ada yang pakai inner sanggul...dan macam-macam lagi kaedah supaya kepala ada bonggol. Aiyooo....so fake kan!

Apa motifnya masing-masing nak berbonggol unta di sebalik tudung itu? Serius, daku masih belum faham perspektif cantek bersanggul tinggi ala bonggol unta di kala menggayakan fesyen tudung itu. Ahaha. Kelakar pun ada.

P/S : daku sayang rambut daku. sanggul? a big NO NO ya! rambut harus dijaga...gitu

posted from Bloggeroid

Tuesday, 17 June 2014

Stress

Hari ni dah hari ketiga episod stress
Hari ketiga berulang alik ke KL.

Aduh....duduk lama dalam kereta yg bersusun panjang tunggu turn masing-masing nak gerak, memang boleh buat kepala sakit. Lum lagi kira macam-macam perangai masing-masing atas jalan tu.

Rutin yang dah berubah juga buatkan diri rasa penat. Jam 5 pagi dah nak kena bangun dari tido...sesudah subuh dah gerak ke KL. Petang plak, aiyoh..lagi tinggi cabaran di kala semua orang nak cepat sampai umah

Long distance kalo tak sangkut dalam heavy traffic memang tak kisah. Ini, semua laluan adalah hot spot heavy traffic. Huhu.

Semoga bertabah ajerlah wahai diri...bertabah dengan perubahan rutin ni.

Sekian dulu hari ini....

P/S : hari pertama dah selamat shopping dengan jayanya di klcc...ahaha, sempat jugak singgah dalam perjalanan balik rumah. Kekeke

posted from Bloggeroid

Thursday, 12 June 2014

Nisfu Shaaban

.......
.
.
.

"Malam ni malam penuh keberkatan, malam nisfu shaaban. Buku cacatan umat manusia selama setahun akan diangkat ke langit & digantikan buku baru...."

*quoted from ustaz don daniyal's tweet*

.
.
.
...............

posted from Bloggeroid

Tuesday, 10 June 2014

Alalala latuk

Tok sri

Tok moh

Tok mi

Tok bal

Tok man

.......

They all the top 5

Humm..
A big challenge for me in this year 2014 when i need to work closely n directly with them..

Opportunity? Yes!
A bit tired? Of cos ....huu

But...
They all cool n rowk!

P/S : this is my new record so far, i've never take any annual leave yet, until today yah......huuu, i need a break..i need a vacation! help..burn out, burn out

posted from Bloggeroid

Friday, 6 June 2014

Hati kering

Pernah dengar big boss ku yg dulu kata, dalam buat kerja ni...kadang-kadang hati kering ni perlu.

Kalo tak, bila datang macam-macam bentuk godaan /rayuan .. Pertimbangan kita akan dipengaruhi emosi.

Emosi oleh pihak yang kita berhadapan pulak, kadang-kadang ada yang semulajadi...kadang-kadang ada yang sekadar lakonan, untuk menarik perhatian dan empati.

Hummm..

Sekarang ni, konsep hati kering sedang dipraktikkan oleh ku.

Alahai.....cepat la berakhir semua ni.

P/S : kejar yang lain yang tiba-tiba datang...yang sedia ada pulak makin terbeban. uhuhuh

posted from Bloggeroid

Thursday, 5 June 2014

Drafts

Waoh... Now we are in June already yah!

And...
All my blog entries are still remained as drafts...hoho

*sigh*

~Take deep breath

Sorry my family and friends for the silence and ignorance.

Huu....what a life!

P/S : I need a vacation.. I need to take a long, long break! Huh

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation