Monday, 23 May 2016

X-MEN Apocalypse

Page 143/2016 (saturday) 

Saat yang dinanti kini sudah tiba...
Kemain lama tunggu filem X-Men sequel ni...
Memang tak sabar nak tengok...
Cuma kali ni kesabaran tinggi skit sebab weekdays busy nan amat..
Tunggu sabtu baru tengok, hari ke3 tayangan serentak movie ni

 

Tengok poster pun dah gempak kan..
Tengok trailer lagi terasa gempaknya...

Apa yang boleh daku cakap, citer ni memang awesome! 
Best..best...best..
Sepanjang movie daku dok tersengih....memang puas hati

Yang kelakar tu, baru tau...ropanya Storm ni asal usulnya dari Egypt ya..
Ingat dari Afrika...hahaha..

Kali ni yang tak best ialah daku tidak berjaya beli sebarang X-Men merchandise ya..
Semua SOLD OUT!
keciwa laa skit....huhu

So...kengkawan yang minat sama daku.....cepat pergi tengok! 
Best...!

Monday, 2 May 2016

Civil war

Page 122/2016 (sunday)

Hari ni 1 Mei 2016, Hari Pekerja 2016...
Makanya esok Isnin masih cuti umum...syok kan! 

Oleh kerana hari semalam dah seharian kemas rumah, cuci umah dari siling ke lantai
Makanya hari ni reward diri sendiri dengan tengok wayang 
Haruslah tengok wayang cerita yang dinanti-nanti sejak awal tahun lagi...hahaha

 
Team Captain America or Team Ironman?
Dalam sekuel ni, alamak..team Avengers dah berpecah...!

Filem Marvel's memang boleh dikatakan semuanya daku akan tengok
Mana taknya, semua watak Superheroes Marvel's comic ni daku memang minat sejak zaman kecik
So, bila dah dibuat movie...harusslah ditengok, tak boleh miss ya...uhumm

Sepanjang 2 jam 30 minit layan movie ni, memang daku dok tersengih saja..hahaha
Apa taknya...memang best tengok watak kesukaan daku tu muncul
Kali ni, seronok tengok kemunculan watak Antman yang sentiasa cool n kelakar dan siapa lagi kalau bukan Spiderman yang masih muda remaja join team Avengers...
Memang best! Hahaha
Kemunculan watak the Black Panther pun buatkan kita tertanya-tanya, loh...ni siapalah pulak yang menyibuk ni..
Dari segi aksi, overall memang bestlah.... i memang suka...
Cuma bab jalan cerita, macam biasalah....kurang syok skit sebab elemen utama bergaduh ialah miscommunication
Alohai....cer cakap biar terang
Takpun, cer dengar dulu orang cakap sampai habis....
Hahaha

Apapun, Civil War ni memang best....especially kepada peminat-peminat Captain America
Tapi kali ni, peminat team Avengers surely will miss Thor n The Hulk! 


 

Welcome on board Capt!
Balik umah, terus letak Capt atas rak...sebaris dengan The Mocking Jay 
Demi tengok Civil War, terus beli Hollywood Combo special popcorn ni
Hasilnya....habis movie terus berkejar cari toilet
Kembung kot ...banyak betul air yang refill dalam ni..hahaha
Motif sebenar, harusslah nak bekas ni kan...hehehe

Kepada peminat team Avengers
Kepada peminat superheroes ciptaan Marvel's comic
Ayuh....cepat...saksikan di pawagam berhampiran...

P/S : yeay...tak sabar tunggu 19 Mei....satu lagi movie yang dah lama dinanti akan ditayangkan. X-MEN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation