About The Author



ilass ialah gelaran namaku yang kuguna sejak zaman universiti.
ilass d blogger ialah nama timangan khas untuk blog ini.
sebab daku ini suka menulis dalam jurnal hardcopy dan juga secara online.

mula menjadi seorang blogger sejak tahun 2005, bermula dengan photo blogging sebab kusuka blogging based on real life yang kurakam menggunakan kamera. 
sebelum kewujudan blog ' ilass d blogger ' ni, kupernah ada blog dengan nama lain yang kusendiri dah lupa namanya sebab dah delete dengan jayanya pada tahun 2008..hahaha.
blog itu sebenarnya penulisan in full english, sebab pada masa tu aku selesa menulis dan merambu ramba dalam bahasa inggeris.
sehinggalah aku rasa blogging dalam bahasa inggeris tu tak banyak geng-geng aku yang nak layan..hahaha.

akhirnya bermula bulan ogos 2008, kuwujudkan blog 'ila ramliey d blogger' yang kemudiannya ditukar nama kepada 'ilass d blogger' dengan gaya penulisan bahasa melayu yang kadang-kadang lagi banyak bahasa rojaknya. hehehe.
gaya bahasa orang muda orang kata.

dari segi penceritaan, ku suka blogging tentang apa sahaja yang aku suka, majoritinya tentang apa yang aku suka dan minat.

i am a foodie
i am a home cook
i am a traveler
i am an easygoing person

i love foods
i love music
i love cartoon / anime / manga
i love jokes





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top navigation